Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę Was o radę, ponieważ ostatni okres miałam 22.11 (kilka dni przed planowanym terminem) , lecz był inny niż zwykle. Zazwyczaj pierwszy i drugi dzień jest bolesny a w listopadzie pojawiło się niby plamienie lecz bardzo słabe. Drugiego dnia zdawałoby się już w miarę normalnie jeśli chodzi o ilość lecz zero bólu a wieczorem znów jakby zanikł i przez kolejne trzy dni było znów plamienie. Kilka dni temu straciłam apetyt , ciężko jest mi wcisnąć w siebie nawet kanapkę pomimo że czuje głód. Od dwóch dni mnie mdli niemalże cały dzień, plecy i stawy mnie bolą jakby na przeziębienie i to zmęczenie momentalne. Jednej chwili mam mnóstwo energii, a za moment tracę wszystkie siły i usypiam szybciutko. Pojawia się także gęsty biały śluz. Wczoraj strasznie bolały mnie sutki.Dzisiaj pojawił się ból podobny do menstruacyjnego. I tu pytanie do Was? Czy to mogą być oznaki ciąży ? Na test chyba jeszcze za wcześnie i nie wiem czy powinnam poczekać jeszcze jakiś czas czy może zgłosić się do lekarza?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Dodam jeszcze, że po ostatnim "okresie" miałam wilczy apetyt do nie dawna.

Gość gość
Moim zdaniem troche za wcześnie na objawy ciążowe. A była "okazja" do zajścia w ciążę?

Gość gość
Oczywiście, że była. W innym wypadku nie bralabym takiej opcji pod uwagę. Zmartwil mnie ten ostatni okres, ponieważ nawet tego tak nie można nazwać. Było to raczej plamienie kilkudniowe. A teraz jeszcze te inne dziwne dolegliwości.

Gość gość
moim zdaniem możesz już zrobić test. Prawdopodobnie to nie był okres tylko plamienie. ja tak miałam dzis 12 tydz :)

Gość gość
To gratuluję ;) Na prawdę, możliwe jest , że plamienie mogło utrzymywać się kilka dni przez początek ciąży? Przepraszam, że zadaje być może głupie pytania, lecz nie mam się kogo poradzić i wypytać o takie rzeczy.

Gość gość
Zrob test :) jesli to były tylko plamienia to test wyjdzie pozytywny

Gość gość
No to się jutro okaże czy zrobię chłopakowi spóźniony prezent mikołajkowy :D a mogę liczyć na jakieś wskazówki jak poradzić sobie z mdłościami? Być może to i nie jest ciąża lecz mdłości to mdlosci- nie należą do przyjemnych a ja nie mogę się z nimi uporać już drugi dzień pomimo że nie trwają cały czas tylko "napadowo" a najbardziej około południa i właśnie późnym wieczorem.

Gość gość
Daj znac jaki wynik testu :) Podobno herbata z imbirem pomaga na mdłości. Niestety mi nic nie pomagalo.. Ale kazdy organizm jest inny wiec moze Tobie pomoże :) Dzis juz 35tc leci wiec to juz dawno za mną :)

Gość gość
Okey, jutro dam znać jaki wynik testu. Szczerze mówiąc troszkę się obawiam , że zobaczyłabym dwie kreseczki.. A jeszcze takie dość intymne pytanie.. jak z ochota na współżycie? Na początkach w normie, brak czy może dużo większe?

Gość gość
Na poczatku troszkę sie bałam ale potem mialam ochote jak nigdy i do tej pory mam :D tylko partner niestety zawodzi.. Odkąd pojawil sie wiekszy brzuch to boi sie sexu :( no ale troszke go rozumiem i jakos inaczej sobie radzimy :) teraz 35tc wiec nie ma co ryzykować wcześniejszym porodem wiec niestety trzeba sie powstrzymywać :P

Gość gość
No trzeba się oszczędzać. ;) Moja szwagierka bała się , że nie donosi do końca. Przez większość ciąży brała leki na podtrzymanie, ale ostatecznie się udało ;) ;) i mamy w rodzinie dziewczynkę 4100 i 59cm naturalnym i ekspresowym porodem, bo zajęło jej to 10minut :D

Gość gość
O kurcze. To szybko.. Tez bym tak chciała. W 33tc moja córa wazyla 2300g. Mam cukrzyce ciążowa wiec moze byc wieksza.. :o Mam nadzieje ze bedzie dobrze i szybko :D

Gość gość
Będę trzymała za Was kciuki ;) A jutro sama dowiem się czy jest we mnie małe życie czy to może jednak coś innego. Milion myśli mam teraz w głowie, trochę strachu i trochę radości. Takie misz-masz

Gość gość
Przyznam sie ze moja ciąża nie była planowana, mialam milion myśli tak samo jak Ty. Ale jak juz przyswoilam tą myśl to bardzo pragnę tej malej istotki i nie chcialabym cofnac czasu zeby to zmienić :) kiedy urodze bede miec 23 lata wiec bede młodą mamą ale bardzo tego chce :)

Gość gość
Przyznam, że wcześniej myślałam jakby to było gdyby w moim życiu pojawiło się maleństwo. Czy dam radę, czy będę dobrą mamą ale teraz gdy jest ta nie pewność to się jeszcze bardziej boję. Nie chcę się nakręcać , bo może to zbieg różnych dolegliwości które razem podobne są do tych objawów. Ale dopiero dzisiaj mnie tknęło że coś tu nie halo jest jednak gdy z każdym dniem coś nowego xd

Gość Mysza44
A ty autorko ile masz lat i jak dlugo jestes z chłopakiem?

Gość gość
Mam 21 lat i jestem 2 lata z chłopakiem a od pół roku razem mieszkamy

Gość gość
Jak tam wyniki testu? :)

Gość gość
Autorko! Bo czekamy na wynik!:)

Gość gość
Autorko no i co tam?