Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie już ta zacofana Polska i mysle powaznie nad wyniesieniem sie stad

Polecane posty

Gość gość

Wkurza mnie to zacofanie ludzi, te zacofane poglady jak np. robienie wszystkiego pod kościół. Dlaczego w niedziele akurat maja byc nieczynne wszystkie sklepy? Bo niedziela to dzien swiety wg religii katolickiej :O tylko po cholere mieszac religie do panstwa?Moze ateisci albo soby innego wyznania akurat chca pracowac w niedziele, a woleliby np. inny wolny dzien? Albo zakaz aborcji nawet w sytuacji g****u czy zagrozenia zycia to wg mnie cofniecie sie do sredniowiecza Poza tym w Polsce jest wieczny bajzel WSZEDZIE i to mnie wkurza.Spozniajace sie autobusy, brak informacji wszedzie itd. to norma. Dlatego planuje sie stad wyniesc bo ten kraj mi coraz bardziej dziala na nerwy :O Nie dosc, ze biedny to jeszcze taki zacofany... Sa niby biedniejsze kraje od Polski jak np. poludniowe kraje ,ale tam jest chociaz cieplo, a tutaj jeszcze tak zimno jak... nie powiem nawet gdzie. Ktos ma podobnie?

Gość gość
nie wszystkie sklepy mają być zamknięte, tylko te duże, może dlatego że tak właśnie jest na zacofanym zachodzie :)

Gość gość
To wypier/dalaj do niemiec, tam są otwarte HA HA! :-D ...cepie!

Gość gość
No pewnie, ze już wolę Niemcy od tej zacofanej Polski, przynajmniej ta jest jakiś standard zycia... Tu co prawda na kasę też nie narzekam, ale ta chora mantalnosc ludzi mi nie pasuje i ten wieczny bajzel i to że Polscy sa tacy pesymistyczni... Szkoda, ze sie tu urodzilam bo teraz musze sie meczyc z przeprowadzką, ale mam rodzine w UK i Stanach, wiec jakos sobie z tym dam rade ;)

Gość gość
A mi w "tenkraju" o pięknej nazwie Polska się podoba i nie mam zamiaru wyjeżdżać. Poza tym znam ciekawsze zajęcia w niedziele niż robienie zakupów

Gość gość
A poza tym Polacy nie doceniaja urody Polek. Ok tutaj tez mam powodzenie, ale np. Polak sie robi zwykle odwazny dopiero na jakiejs imprezie. A w Niemczech jak bylam przez miesiac to chyba z 5 razy w ciagu miesiaca ktos mnie poprosil na ulicy o numer ( i nie byli to imigranci). No i co, wyszlabym za takiego Niemca i bym sie ustawila o wiele lepiej niz tuta, wiec co mnie tu trzyma? Zawód też mam taki, ze moglabym pracowac rownie dobrze tam ( kosmetolog), a za o wiele lepsza kase bo czytalam oferty pracy... Wiec posiedze tu jeszcze rok, moze dwa, podszkole jezyk i wyjezdzam, nie wiem gdzie, ale daleko od tego kraju

Gość gość
20:47- no to jak ci sie podoba to zacofanie to zostan tutaj, ale ja juz zwiedzilam troche panstw i mam porownanie. Zreszta nawet mi nie chodzi tylko o kase ( choc tez) co o caloksztalt, nastawienie ludzi itd. Moja rodzina mieszka w Californii kiedys bylam u nich miesiac na wakacjach i sie zakochalam w tym Stanach wtedy... Zupełnie inni ludzie, inny swiat, jakbym wyladowala na innej planecie normalnie. No i klimat inny, jednak to zimno tez mnie dobija. Kto w ogole wymyslil iles tam lat temu zeby sie osiedlic w takim zimnym obszarze? Przeciez taki klimat jest kiepski do zycia

Gość gość
20:49 tureckiego się poducz, proste rozmówki, oral, stosunek, liczebniki itp. :-D

Gość gość
Tak, wiesz myslalam jeszcze o Nigerysjkim bo nie mam co robic :P

Gość Davideck
W Niemczech, Francji itd są zamknięte sklepy w niedzielę, ale tam się podobno od tego odchodzi. Prawdziwy dzień święty to sobota. Chrystus, zmartwychstając rozpoczął nowy tydzień, nie zakończył stary. Papiestwo jest Antychrystem, który miesza ludziom w głowach...

Gość gość
Zresztą tak jak napisałam faceci Polacy maja wymagania z kosmosu, a sami soba malo reprezentuja. Owszem i tutaj jak pisalam sie podobam, ale w Niemczech i USA jak bylam to podchodzily do mnie takie ciacha na ulicy... A w Polsce? Na ulicy przewaznie tylko sie gapia i nic z tego nie wynika, ale podejsc to juz nie podejda tylko jak sie napisaja w klubie, albo zonaci. Takze pod kazdym wzgledem Polska przegrywa: zarobkow, facetow, menatlnosci, klimatu, no beznadziejny kraj niestety... Ok nie wszyscy Polacy sa beznadziejni bo sama w koncu jestem Polka i mam przyjaciol Polakow i sa spoko, ale chodzi mi o caloksztalt

Gość gość
20.52 to może wskocz w jaki ponton "powrotny" i płyń do Afryki? Tam już niewielu cię będzie wkurzac, bo prawie wszyscy wyjechali na pólnoc, gdzie chłodniej :O

Gość gość
Davideck- i powinno sie od tego odejsc w 100% i dac dzien wolny w tygodniu obowiazkowo, ale DO WYBORU. Po cholere mieszac religie do panstwa , nie rozumiem? Nie kazdy czci akurat niedziele...Durne to jest. I przez to bedzie nawet utrudnione robienie zakupow bo moze akurat bede miala zachcianke zeby sobie cos kupic akurat w niedziele i najbliszy sklep bedzie zamkniety

Gość gość prawda
Drogi Autorze ! Wyjeżdżaj ,jeśli tylko masz jakieś realne perspektywy.Jedno jest pewne - takiej nienawiści,prostactwa i chamstwa ( jak choćby od tych tutaj piszących ) nie doświadczysz nigdzie.Inny kraj,inna kultura i wzajemny międzyludzki szacunek!!!

Gość gość
21:05- a dzieki za pomysl, myslalam nad tym :P A tak na serio to akurat Afryka tez jest mega zacofana, wiec nie dla mnie. Ale jesli chodzi o klimat pewnie by mi pasowała bo nienawidzę zimna

Gość gość
A idealny klimat to bylby dla mnie jak w Californii np. w Niemczech jest troche nadal za zimno, ale i tak mialam wrazenie, ze cieplej jak w PL

Gość gość
20.45 taa jedź do Niemiec, tam taki ,,spokó" i fajne zycie jest z islamistami :D. Cos za cos... Muzulmanie panosza sie prawie wszedzie,w Polsce aktualnie jest chyba najbezpieczniej ...

Gość gość z Paryża
We Francji sklepy są otwarte w niedzielę. Swoją drogą nie mierzylabym postępu cywilizacyjnego tym czy sklepy są otwarte czy zamknięte. Trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona.

Gość gość
Imigranci tez sa wkurzajacy, ale cos za cos... Jakos ich zniose, w Wawie tez pelno imigrantow zreszta

Gość gość
Zniesziesz jakoś imigrantów? To chyba nie wiesz do czego są zdolni. Oni zabijają ,,niewiernych" tzn. Chrześcijan ! No ale jak wolisz narażać życie...

Gość gość
Faktycznie w Polsce jest beznadziejnie. Niewielu przystojnych facetów. W Niemczech też miałam powodzenie, bo jak na tamte warunki byłam ponadprzeciętnie ładna, tu jestem raczej przeciętna.

Gość gość
Po powrocie do polski jestem zaskoczony iloscia muzulmanow ( wawa ) multi-kulti idzie pelna para , jeszcze 5 10 lat i bedzie to samo co w anglii z ktorej wrocilem , u nas istnieje jeszcze cos takiego jak szczerosc czego w krajach zachodnich nie ma. A co do facetow , to poprostu maja kompleksy w ktore polki je wpedzily.

Gość gość
zacofanie Polski jest właśnie w tym, że sklepy duże w niedziele są czynne. Autor w d***e był i g****o widział. To co ma być wprowadzone jest już ww większości krajów ue. Zwykły lewak pewnie opłacony przez po nie zdziwiłbym się

Gość gość
gość wczoraj niewierny to nie tylko chrześcijanin ale każdy kto nie jest muzułmaninem czyli żydzi, ateiści,lgbt itd. naawet "umiarkowani" muzułmanie.

Gość gość
Ja wyjeżdżam po wakacjach do męża z dzieckiem do holandii I mam zamiar się tam jeszcze rozmnozyc. Tam przynajmniej z uczciwej pracy da się żyć na dobrym poziomie a tu? Mieliśmy 6tys razem i wiecznie na coś brakowało. I płacimy komuś prawie 2tys za wynajęte mieszkanie. Czyli cała moja pensje. Holandia tak napewno nie okrada obywateli jak Ci tutaj... Mam dość tego chamstwa i hejtu na matki z dziecmi

Gość gość
"Przyjaciele polacy" buahaha sa spoko buahaha zart tysiaclecia, jeszcze sie biedactwo nie dowiedzialo jak ma doope obrobiona i ze na tych smieci to mozna liczyc tylko wtedy jak sami czegos potrzebuja tzn tylko tak gadaja a jak przychodzi co do czego to czasu zabraknie. Je/b/ac nedznych cwelopolaczkow

Gość gość
Gnij w uk cwelu. W pl pelno znajomych a ty 0 :D

Gość gośćlaluna
Ty piszesz,ze hejtuja matki z dziećmi,chyba samotne,no niewiem,kiedys tzn z 40,30lat temu to rzadkoscia byly kobiety z jednym lub dwojgiem dzieci,mialy po3 i wiecej,nie bylo zadnego hejtu,to dosc mlode pokolenia wymyslily te hejty jakies zacofanie sami tworzycie przeciez zycie prywatne zalezy wyłącznie od nas samych,a to,ze mozna poznac innosc,mam na mysli inne kraje,nie ma problemow z wyjazdem,mozna gdzie indziej zyc,bo tam jest moj kraj gdzie szczescie i dobry byt,a wracajac do hejtu,to mlodzi hejtuja wszystko i wszystkich

Gość gość
Ja nie chce wolnej niedzieli! Pracuje w handlu ,jestem ateistą i chce wolny piątek! Dlaczego akurat niedziela??? W piątek gdzieś wyjdę ze znajomymi ,zrobię zakupy..