Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie już ta zacofana Polska i mysle powaznie nad wyniesieniem sie stad

Polecane posty

Gość gość
No właśnie , dlaczego akurat niedziela? To dyskryminacja ludzi innych wyznan. Np. w judaizmie wolnym świętym dniem jest sobota, a w islamie piatek. Już nie mówiąc o tym, że coraz wiecej osob to ateisci, albo osoby, ktore az tak wielkiej wagi do religii nie przykladaja i woleliby może mieć wolny jakiś inny dzien w tygodniu niż niedzielę z takich wzgledow ,ze chociazby w zwykly dzien można cokolwiek zalatwic w urzedach, pojsc do fryzjera itd. ,a w niedziele nie ma takiej możliwości. Dlatego moim zdaniem w nowoczesnym panstwie powinno byc tak, ze kazdy powinien miec przynajmniej jeden dzien wolny w tygodniu, ale do wyboru i uzgodnienia przez siebie i pracodawcę. Polska poki co niesty jest zacofana, nie da sie ukryc. A poza tym zakaz aborcji bezwzgledny to tez przegiecie, NIGDZIE w UE tak nie ma tylko u nas, ze trzeba rodzic dziecko np, z g****u, albo jak zagraza zyciu matki... To jest jakieś chore. Albo dlaczego medyczna marihuana w lekach jest zakazana? Bo też tego nie rozumiem skoro badania udowodnily, ze lczy np. padaczkę, a skutki jej palenia sa mniej dotkliwe niż tytoniu bo nie powoduje raka krtani czy serca? Wiele lekow ma niebezpieczene skladniki i wrecz narkotyczne, a są legalne. Wiec kolejny glupi paradoks, tylko dlatego, ze marihuana zle sie kojarzy chyba. Albo dlaczego eutanazja nie jest jeszcze mozliwa? Nie uwazam, ze powinna byc mozliwa dla kaprysu, ale jesli ktos bardzo cierpi to czasami jest niehumanitarne trzymac go przy zyciu. A co najlepsze w Holandii to wszystko co wyzej wymieniłam jest legalne i ilość przestepstw tam jest duzo niższa niz w Polsce.

Gość gość
zresztą choćby przez napływ imigrantow( ktorego tez nie pochwalam, ale jest coraz wiekszy) za X lat , moze 10, moze mniej , wejdzie taka ustawa, że niedziela już nie będzie obowiazkowym dniem wolnym, tylko wlasnie będzie jakiś tam dzien do wyboru. Tyko potrzeba na to troche czasu, za rzadow zacofanego PiSu sie tak nie stanie , ale moze w 2019 roku przegraja i tym razem wygra jakas bardziej niszowa partia -bo PO chociaz zalozenia mieli lepsze to tez zlodzieje

Gość gość
Mnie denerwuj***ardzo, że jak narzekasz, że masz kiepska pracę, że mało pieniędzy, albo że pogoda nie taka, narzekasz na męża, albo na samotność, albo na dzieci - to jest w porządku. Spróbuj tylko powiedzieć że jesteś zadpołowa z pracy, zaraz usłyszysz, że miałaś farta, a wogole to się nie ciesz, bo cię zawsze mogą zwolnić. Jak powiesz, że jesteś zadowolona z meza-usłyszysz, poczekaj poczekaj jeszcze cie zdradzi. Jak chwalilsz swoje dzieci-poczekaj aż będą nastolatkami to ci dadza popalić. Jak natomiast powiesz, że dobrze Ci samej że soba-to ci wyskocza ze szklannka wody na starość. I żeby to starsze osoby tylko takie były takie ok 70tki. Ale nie, 40, nawet 30 latki już 5akie są. To jakaś plaga.

Gość gość
A wyjezdzaj sobie.Jednego frustrata mniej. Wszyscy myslicie że na tzw Zachodzie to pieniądze rosną na drzewach a ludzie szczęsliwi i uśmiechnięci. Wiesz że tacy Francuzi biorą najwiecej antydepresantów w Europie? A przecież tam takie fajowe,beztroskie życie.Lanczyki,kochanki....

Gość gość
A poza tym Polacy nie doceniaja urody Polek. Ok tutaj tez mam powodzenie, ale np. Polak sie robi zwykle odwazny dopiero na jakiejs imprezie. A w Niemczech jak bylam przez miesiac to chyba z 5 razy w ciagu miesiaca ktos mnie poprosil na ulicy o numer ( i nie byli to imigranci). x A ty podrywasz sama w Polsce facetów? Bo na zachodzie kobiety potrafią, a w Polsce królewny z drewna nie, jak już tak porównujesz.

Gość gość
Wiesz że tacy Francuzi biorą najwiecej antydepresantów w Europie? x Najwięcej akurat to zażywają Portugalczycy i Hiszpanie. O Polakach nie ma ani słowa ale to tylko dlatego, ze prędzej Polak zapije się na śmierć lub powiesi niż dostanie się do lekarza.

Gość gość
gość wczoraj Gnij w uk cwelu. W pl pelno znajomych a ty 0 smiech.gif Xxx Przynajmniej nikt mi doopy za plecami nie obrabia a tobie pelno cweli hehehe :D

Gość gość
a ja to zawsze chciałem mieszkać na dużej wyspie gdzie jest ciepło są lasy doliny góry pustynie jeziora rzeki i śnieg dla odmiany taki mix gdzie wszyscy mają wszystko co tylko chcą mieć! Znacie takie miejsce?