Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za duzy niemowlak?

Polecane posty

Gość gość
Malo pije tego mleka. Moja corka z waga ur 4250g osiagnela 10 kg w woeku 12 mcy dopiero a pila wiecej mleka w wieku 3mcy. Zrob badania zamiast sie oburzac. Kiedys moze i pulchne niemowleta byly wynoszine na piedestal, bo " dobrze odzywione".. Teraz niekoniecznie i niestety grube niemowle nie wyglada fajnie i zdrowo.

Gość gość
Tu AUTORKA: Pije Bebiko.

Gość gość
Oj takie gadanie ja mam blizniaki i jeden zre a nie je no po prostu ciągle je ten drugi je normalnie i ten co je normalnie ma okraglutka buzie i wszyscy myślą że jest grubszy a on zawsze wagowo lżejszy. Jedni są tacy inni siacy. W końcu z Kads biorą się osoby które zra a są chodzi i tacy co ciągle niemal na diecie a są grubsi.

Gość gość
Po co mu te soki1? To sam cukier. Amiens mu mleko na jakies z mniejsza iloscia bialka.

Gość gość
Duży jest, nadzwigasz się :) nie pytaj na hejterskim forum, zaufaj lekarzom, a jeśli koniecznie chcesz porady to zarejestruj się na jakimś normalnym forum o macierzyństwie. Tu sporo trollek.

Gość gość
Autorko przestań sie pluć jak głupia Twoje dziecko jest grube i tyle w temacie . Zrob badanie bo widac, ze cos jest nie tak .

Gość gość
gość dziś odezwała się spasiona świnia. Zdupczaj trolu.

Gość gość
Autorko pytasz czy za duży niemowlak? Odpowiadam tak za duży. Coś moim zdaniem nie do końca jest ok jeśli przy takim karmieniu tyje w ten sposób. Moim zdaniem Badania są niezbędne. Chlopczyk jest śliczny ale zdecydowanie ale to zdecydowanie za duży na 3mce! Mój ma 8cy i waży lekko ponad 9kg. I jest cytuję lekarza- sporym 8miesieczniakiem. Tez mocno nabitym Bebiko to nie jest dobre mleko

Gość gość
Tu AUTORKA: Bede sie pluła, bo napisze ostatni raz, nie zycze sobie nazywania go grubym, jest duzy, ale rowniez wzdłuż, wiec jest nabity, widze problem i poczyniłam juz kroki, czekam na wyniki badań. Co do Pani o sokach, wszystko ma cukier, a soki swiezo wycisniete są zdrowe, to nie Kubusie i inne dziadostwa, pije nie tylko jablkowe :)

Gość gość
Skoro pediatrzy je polecają tzn, ze jest dobre.

Gość gość
Pytasz o opinie, to je dostajesz, proste. Nawet nie widac czy synek dlugi ,bo jest po prostu gruby, wazy stanowczo za duzo. Naucz sie nazywac rzeczy po imieniu, slowo gruby nie ma na celu obrazac maluszka a uswiadomic Ci ze to nie jest normalne. Moj syn ma 10mcy i 10 kg ale po nim nie widac, owszem ma faldki niemowlece ale nogi normalnie szczuple, ubranka 86 nosi.

Gość gość
Mój 5 miesięczny syn waży 7.5 kg. Mam nadzieję, ze taką jego urodą. Pozdrawiam.

Gość gość
Autorko pytasz sie, Wiec masz odpowiedzi. Skoro sie pytasz to widzisz, de cos jest nie tak. Sok = cukier z innych wartosciowych substancji odzuwczych niewiele w nim zostaje. Zmien mleko na mniej kaloryczne i zrob dziecku badania.

Gość gość
Skoro spokojnie czeka na posilek, to podawaj mu mleko 4 razy dziennie. Niech zglodnije, zoladek mu odpocznie i moze zuzyje troche energii miedzy posilkami.

Gość gość
Spojrzałam w książeczki zdrowia moich dzieci i tak córka urodziła się 3760 po trzech miesiącach waga 7260 teraz 6 lat wzrost 117cm 18,5kg. Jest szczupła. Mój synek urodził się z wagą 3880 po trzech miesiącach 7400 teraz 4 latka i ma 105cm i 17,5 kg nie jest chudzielcem ale waga jest w normie. Te wartości są mniejsze niż u Ciebie autorko ale chodzi o mniej więcej podwojoną masę urodzeniową w wieku trzech miesięcy. Moje dzieci miały badany cukier i morfologię itp ale robiłam to prywatnie bo p. Pediatra nie widziała problemu. Wszystko było ok i jest do tej pory. Dzieci karmiłam mlekiem nan pro i też jadły mniej niż przewidywała tabelka... Autorko, Twój synek jest śliczny i uroczy, jest duży ale nie gruby! Nie przejmuj się wypowiedziami. Moje trzecie dziecko karmię piersią i ono faktycznie gorzej przybiera na wadze. Synka masz super chłopczyka! Jest śliczny. Do kogo bardziej podobny? Do mamy czy taty?

Gość gość
Mam identyczna sytuację. Zrobione badania. Wszystko ok.

Gość gość
Te dziecko to monstrum. Mój syn na rok ważył 9,5kg. Ewidentnie coś jest nie tak.

Gość gość
Sliczny jak maly zawodnik sumo.

Gość gość
Nie słuchaj tych stulejarek:-) śliczny bobasek.

Gość gość
gość dziś goń się śmierdzący racuchu.

Gość gość
Widziala ktoras mniej kaloryczne mleko? Wszystkie mają takie same wartosci badz podobne, dziecko musi miec dostarczone tyle i tyle kalorii i tyle i tyle witamin, a jak mozna zmniejszyc porcje juz zmniejszoną? Przeciez to dziecko juz i tak niewiele je, wiec nie jest to od sposobu karmienia. Jak mozna porownywac dzieci do siebie mowiac moj syn ma teraz 10 kg a ma rok, a ile mial jak sie urodzil? Tu waga urodzeniowa jest kluczowa! A nie porownancie dziecko 3,400 do dziecka 5 kg i chwalicie sie ze Wasze dziecko w 3 miesiacu wazylo 6,800, a pediatra nic nie mowil, a on ma 5 kg i chyba jak ktos umie liczyc to w jego wypadku podwojona waga to 10 kg, jest to duzo, ale on od początku jest duzy, nie bedzie mniejszy i co za idiotka mowila ze nie jest dlugi? Wiesz jakby wygladal gdyby nie wzrost? Jak kulka bez oczu, a autorka napisala ze nosi ubranka na 80-86 to chyba jasne, ze wzrost tez niestandardowy!

Gość gość
Właśnie dlatego, Autorko, sugerowałam Ci abyś nie publikowała zbyt pochopnie zdjęcia swojego dziecka. Żeby nie narażać go na tego typu prymitywne komentarze, jak zawodnik sumo, spaślak, grubas itp. Na tym forum aż roi się od niewyżytych hejterów. Ale oczywiście masz prawo publikować co zechcesz.

Gość gość
Co złego w słowie gruby ? no litości gruby -chudy wysoki- niski j

Gość gość
Nie jest gruby, jest puszysty ;-) kawał chłopa, słodziak

Gość gość
To dziecko jest ogromne jak na 3miesiące.

Gość gość
Nabity on jest, to fakt...mam nadzieję, ze jak zacznie raczkować to trochę schudnie...już niedługo nie zmieści sie do tego bujaczka...może kup mu jakiś skoczek mocowany do futryny, to trochę pofika nóżkami, a nie tylko leży przywiazany...

Gość gość
To dziecko to typowy przykład makrosomii, czekasz na wyniki tarczycy i cukrzycy, a jak z sikaniem, ile pieluch moczy? moze nerki pracują nieprawidłowo i woda się zatrzymuje w organiźmie...... a moze faktycznie cos z przysadką mózgową, może niekoniecznie guz ale np. mikrogruczolak, wypadałoby zbadać prolaktynę i inne hormony...ciśnij lekarza o skierowanie do endokrynologa dziecięcego na cito, bo taki zwykły lekarz poz-u guzik wie tak naprawdę, ale ci tego nie powie, dawanie skierowań tez mu nie na reke :)

Gość gość
Zgadzam sie, ze to makrosomia i powinien maly byc pod kontrola i miec badania porobione. Osoba wyzej ma razje. Mija cirka co prawda wazyla mniej bo 4170 i na 13 mcy wazyla 9600 a wg wyliczen potrojenia na rok niby powinna wazyc kolo 12500. Ale wlasnie dlatego ze urodzila sie duza, przybierala na wadze mniej i bylo prawidlowo. Wydaje mi sie ze te wytyczne na podwojenie i potrojenie masy a danym wieku tycza sie dzieci z normalna masa urodzeniowa. A u Ciebie autorko to makrosomia. A i makro i mikrosomia kwalifikuja sie do badan i kontroli.

Gość gość
Mojej siostry synkowie tak własnie przybierali po porodzi. Mimo ze rodzili sie z waga 3200 to do pol roku mieli juz 9kg! karmieni przez 6 miesiecy tylko piersia. Lekarka w szpitalu kiedy siostra przebywala z synkiem w szpitalu z powodu kaszlu(okazalo sie pneumokoki w gardle)powiedziala jej ze kłamie i na pewno dziecko dokarmia a jesli nie to powinna przejsc na mm bo widocznie jej mleko jest niezdrowe bo dziecko nie moze byc takie grube... SZOK ze to lekarka powiedziala i wgl byla do niej uprzedzona bo moja siostra jako jedyna na oddziale karmila piersia. oczywiscie jak zaczeli sie ruszac chlopcy w wieku kolo 8 miesiecy waga stanela. sa dobrze zbudowani i taka ich uroda ale nie mieli na rok po 18 kg tylko 11.