Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za duzy niemowlak?

Polecane posty

Gość gość
Nie jest gruby, jest nabity, wiadomo ma wiecej fałdek niz dzieci mniejsze, ale jest smukly

Gość gość
To ja od 3 latka tak serio waży 20 kg i serio ma 112 cm wzrostu. I żaden pediatra nie widzi w tym nic nienormalnego. Jest po prostu duży. Wygląda jak 4 latek. I ma kolegę rok młodszego który waży 15 i nosi ubranka a 104 tyle że rosIce jego mają po 180 i 190.

Gość gość
Jest spasiony. Ale skad mam wiedziec dlaczego? Porob mu badania.

Gość gość
Autorko to ja Ci odpowiem, moja córeczka gdy się urodziła ważyła 4,100 po trzech miesiącach 8,500. Za dużo przybrała ale było ok. Teraz ma 6 lat i jest jedna z najdrobniejszych dziewczynek w zerówce. Ostatnio pediatra zleciła badania bo takie chucherko. Ale wszystko ok. Jedynym problemem było to że córcia późno zaczęła chodzić bo miała 20 miesięcy ale jest zdrowa. P.S. śliczny chłopczyk, poprostu chłop jak dąb:-)

Gość gość
gość dziś sama jestes spasiona

Gość gość
Jest za duzy. Wiem ze wiekszosc bedzie soe rozczulac jaki rozkoszny pulpecik, ale ten maluch ze zdjecia jest zwyczajnie za gruby. Moj syn ma 9 mcy i wazy 9700. Moja tesciowa za glowe sie lapie i twierdzi ze za duzo wazy ( jej drugi wnuk ma 20mcy i 10kg). A moj jest szczuply, ubranka nosi 80/86 i w dlugosci sa dobre, ale za szerokie. To samo spodnie. Nie przylegaja jak legginsy. A na zdjeciu tego malucha spodnie przylegaja do nog niczym rajstopy.

Gość gość
gość dziś sama jesteś za gruba, jest długi,a ma swoją wage, więc siłą rzeczy musi mieć fałdki, nie będzie wyglądać jak Twój suchar w wieku 9 msc, jak nie masz pojęcia to się nie udzielaj, nie jest za gruby, kilogramy mu się rozłożyły na długość i nie jest zle

Gość gość
No dobra ale wyzywanie dziecka i autorki nic nie zmieni przeciez go nie karmi ziemniakamia i schabowymi moj brat tez byl podobnym dzieckiem i dobil do 2m wzrostu i bary jak dab.

Gość gość
Lepiej to sprawdź, dziecko mojej sasiadki twz tak szybko roslo i sie okazało, ze ma jakiegos guza, przez ktory hormon wzrostu jest wydzielany w nadmiarze.

Gość gość
Jasne. Dziecko z foty jest za pulchne. Takie stwierdzenie moze byc? Zeby nie obrazic panienek slowem " gruby".

Gość gość
Zeby byl duzy ale dużo jadl to ok. Ale on je normalnie. Idz do lekarza i zrób mu badania dla spokoju.

Gość gość
Tu AUTORKA: Dziękuję za wszelkie komentarze, prosze mnie tylko nie starszyc guzem! Nie zycze sobie równiez by mojego syna nazywano grubym, bo gruby moze byc 6 latek, a nie 3 miesieczne dziecko.

Gość gość
Autorko n nie oburzaj sie bo twoje dziecko jest grube :( To nie jest normalne zeby dziecko na samym mleku tak tyło . Zresztą widać na zdjęciu, ze ma duzo tłuszczu. Mial badany cukier ?

Gość gość
Chyba założyłaś ten temat tylko po to, żeby ci wszyscy przyklaskiwali i mówili, żebyś się nie przejmowała, bo na pewno wszystko jest w porządku. Na wszelkie sugestie reagujesz agresją. Nikt nie twierdzi, że twoje dziecko ma guza, ale wbrew temu, co chciałabyś usłyszeć to nie jest normalne, żeby dziecko tak szybko przybierało na wadze podczas gdy je mniej niż to to przewiduje norma dla jego wieku.

Gość gość
Sa czesto go karmisz. Posilki co 4 godziny. Sniadanie obiad podwieczorek i kolacja. Oczywiscie tylko mleko. Skonsultuj z lelarzem wprowadzenie papki warzywnej w porze obiadu, kilka lyzeczek przed mlekiem.

Gość gość
Moja 8 latka wazy 23 kg! Ludzie nie tuczcie tak dzieci od urodzenia bo im krzywde robocie. Komorki tluszczowe u niemowlakow sie mnoza, szykujesz mu nadwage w doroslym zyciu,!

Gość gość
Autorko, a zorientowana jesteś jak z wagą i wzrostem było u Ciebie i męża gdy byliście niemowlakami? Jakie mleko pije? Jak dla mnie poprostu chłop jak dąb ale napewno nie jest gruby. Może ma szerokie nadgarstki? To by znaczyło że ma mocne i gęste kości a to też waży:-)

Gość gość
Ciężko będzie z jego rozwojem jeśli już od niemowlaka jest taki przy sobie żeby nie powiedzieć gruby. Szkoda dzieciaka.

Gość gość
A tam, moj syn urodził sie z waga 4,700; jak miał 7 miesięcy miał 7 zębów i sam stał . Nigdy nie raczkował. Dzisiaj ma 196 wzrostu, 46 rozmiar nogi. Jako 3 latek poszedł do przedszkola i przy okazji wyszło , ze jest bardziej zdolny niz równolatki i przejęła go grupa średniaków . Nie został profesorem fizyki ale daje radę . Nie martw sie Autorko , zapytaj teściowej ile ważył Twoj maz kiedy sie urodził bo moja mi powiedziała dopiero kiedy ja urodziłam, ze moj maz tez ważył ponad 4 kg -:) fajnego masz chłopaka, nie martw sie

Gość gość
Do gosc wyzej: ile wazy twoj Syn?

Gość gość
Jak dla mnie nie jest gruby. Widziałam duzo grubsze niemowlaki, które gdy zaczęły chodzić zgubiły kraglosci. Dwie siostry męża miały takich grubaskow, że hoho, a teraz są to duzi, chudziutcy chłopcy, jeden już w 5 klasie, a drugi ma 16 lat. Ten starszy był podobny w dzieciństwie do twojego synka autorko. Zawsze wielki i w jako malutki bobas dużo grubszy niż twój synek. Wszyscy myśleli zawsze, że starszy niż w rzeczywistości. Jak miał 3 lata wyglądał na 6. Jak gdzieś siostra męża z nim szła, wszyscy mówili taki duży, a zachowuje się jak małe dziecko. Nie mogli uwierzyć, że on ma dopiero 3 latka a nie 6.teraz chłopak ma 16 lat i szczuplutki, wysoki prawie 190 cm. Możesz synkowi zdobić badania dla własnego spokoju, ale myślę, że on porostu będzie duży i dlatego już jest taki wielki.

Gość gość
Do 19:32 dokładnie nie wiem ale cos około 87 kg , ma 24 lata

Gość gość
Zobaczycie po 30 jak te wasze slodkie grubaski, ktore zmienily sie w szczuplych nastolatkow zaczna tyc na potege. Wystarczy popatrzec na 80% ludzi 30+ , potem zwykle jest gorzej i gorzej. A faszerowanie zaczyna sie juz u niemowlat, dzieci to tragedia- ciagle cos maja w buzi. 3 latek wzrostu i wagi 6 latka to nie jest normalne.

Gość gość
Gdyby to dziecko było duże i dużo jadło, to byłoby to w miarę normalne i wytłumaczalne. Ale ono je mało. Moje córki w tym wieku jadały więcej, a ważyły po 6-7kg. Czyli wychodzi na to, że dziecko rośnie i tyje od powietrza. A to nie jest normalne.

Gość gość
Powyzej 75 centyla = nadwaga, powyzej 97 = otylosc.

Gość gość
Ile on pije tego mleka? 3 miesieczniak powinien wypijac 800- 900 mm rozlozonych na 4- 5 posilkow.

Gość gość
Tak samo nie jest normalne wzrost ponad 2 metry. A jednak się zdaza, koszykarze zdrowi faceci maja tyle a nawet więcej. Wiadomo są defekty, gdzie wzrost można osiągnąć i ponad 250 cm, ale tu już są choroby związane z hormonem wzrostu. To że dziecko ma 3 lata a wygląda na 6 może nie jest codziennością,ale jak jest zdrowe to w czym problem widzisz? Po prostu duży chłopak. Piszę ci, że on już ma 16 lat. Super się uczy gra w kosza. Jest zdrowy. Po prostu wysoki. I już jako dziecko taki byl.

Gość gość
21.38 odpowiedź do 21.26

Gość gość
Problem jest taki, ze grube dziecko nawet jak zeszczupleje to bedzie mialo cukrzyce, nadwage i wieksze ryzyko zawalu po 40 roku zycia. Komorki tluszczowe tworza sie w dziecinstwie, a po 30 zaczynaja magazynowac tluszcz. Il wiecej adypocytow w dziecinstwie tym wieksze ryzyko otylosci i chorob z nia zwiazanych.

Gość gość
Tu AUTORKA: kiedy reagowałam agresją jak pierwszy raz sie wyzej oburzylam? Tak, nikt mi nie bedzie nazywał dziecka grubasem, zwłaszcza tak maleńkiego! Mąż mial 4,100 jak sie urodził, ja 1900 bo jestem z pary bliźniąt, starsza córka tez miała 4,100 jak sie urodziła. Do Pani powyzej, przekarmiam go? Przeciez on je mniej niz dzieci w jego wieku! Mam mu wprowadzic papki? On ma dopiero 3 miesiące mimo wagii i wzrostu! Wprowadzilam mu juz i tak soki zamiast jednego posiłku od 4 miesiąca, wczesniej skonsultowalam to z pediatrą, wiec nie udzielaj sie jak nie masz pojecia o zywieniu takich dzieci bo takich zlotych rad niepotrzebuje. Czekam na wyniki badań w tym na cukier, tarczyce itd.