Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

n88n

Kiedy przestaniecie myśleć jak niewolnicy a zaczniecie jak ludzie wolni?

Polecane posty

Wyrażam głębokie zaszokowanie na wieść, że ludzie za normalne uważają decydowanie urzędnika o ich losie lub o losie ich dzieci. Tak myśleli niewolnicy. Jeśli pan miał ochotę zabrać matce dziecko to zabierał, a reszta niewolników wzruszała bezradnie ramionami - to normalne, mial prawo... Dziś pan urzędnik decyduje kiedy Twoje dziecko ma iść do szkoły, kiedy do dentysty, kiedy na szczepienie. A spróbuj nie zaszczepić to złoży wniosek do sądu rodzinnego o odebranie Ci dziecka bo się nim źle zajmujesz. Dalej, urzędnik decyduje nawet czy masz jeździć w kasku na skuterku. Dostał kopertę od producenta kasków więc zmusza Cię do ich zakupu. Wszystko oczywiście niby w trosce o Twoje zdrowie, żebyś sobie głowy nie rozbiła. A przepraszam, Twoja głowa należy do Ciebie czy do urzędnika? Wychodzi na to, że do urzędnika skoro ma wiecej do powiedzenia i decydowania niz Ty sama. Najśmieszniejsze, że wszyscy to uważają za normalne. Kiedy wreszcie przestaniecie myśleć jak niewolnicy a zaczniecie jak wolni ludzie? Nie widzicie, że cały ten cyrk dookoła jest możliwy tylko dlatego, że na to pozwalacie? Tylko dlatego.

Temat przestaje być śmieszny, gdy urzędnik zaczyna z buciorami wchodzić w Twoje najintymniejsze sprawy. Np. urzędnik dojdzie do wniosku, że 12 lat Twojej córki to najwyższa pora, aby zaczęła się ona masturbować i pod przymusem każe Ci / posłać Twoje własne dziecko na lekcje gender, gdzie nauczy się technik masturbacyjnych albo sposobu zakładania kondoma na chłopięcego fiutka, gdyby sama palcówa przestała wystarczać. Nam może się to wydać wprost nierealne ale już za Odrą urzędnicy nakładają kary finansowe na rodziców odmawiających uczęszczania ich dzieci na zboczone lekcje. Myślicie, że jak jest to za granicą to Was to nie dotyczy? To pozwolę sobie przypomnieć, że przecież nie tak dawno niemiecka partia zielonych domagała się obniżenia wieku tzw. przyzwolenia najpierw do 11 lat, a kiedy to nie przeszło, to chociaż do 14 lat. Ustawa miała obowiązywać w CAŁEJ Unii Europejskiej, a więc i w Polsce też. Ktoś mógłby "legalnie" gwałcić Twą 11-letnią córkę czy syna i nic by nie dało pójście na policję. Urzędnik zadecydował, że Twoje dziecko może się już bzykać więc się bzyka. Korzysta z "wolności obywatelskich". Przecież jesteśmy wolnym krajem, nie? Nie. Z takimi zasadami to nie jest wolny kraj, a Wy nie jeseście wolnymi ludźmi. Jesteście niewolnikami i uważacie to za najzupełniej normalne.

Gość gość
Nigdy. Bo 90% ludzi jest ogłupiana przez TV etc i jest jak jest. Brak myślenia, mentalne ameby.

Gość gość
nie bój się człowieku obecny rząd zaraz skończy się zajmować sędziami to zaraz po nich zajmie się urzędasami . Będzie to spektakularne na całą Polskę i odnowi tę stajnie Augiasza .

Troska urzędników o nasze dobro jest tak wielka, że dbają uż nie tylko o nasze zdrowie ale i wrażenia estetyczne. Np.w USA zabroniono ludziom uprawiania warzyw w ogródkach. Chcesz zjeść marchewkę? Idź kup do marketu, a nie będziesz tu widok ulicy zakłócał natką pietruszki. To nie estetyczne. Pisałem o tym tu: https://f.kafeteria.pl/temat/f1/w-usa-zabraniaja-uprawiac-ludziom-warzywa-aby-dac-zarobic-supermarketom-p_6925703 Nie śmiejmy się z głupich amerykańców bo u nas jest wcale nie lepiej. Chłopu na wsi krowy nie wolno wydoić bez pozwolenia urzędnika. I jeszcze chłop musi zapłacić za takie pozwolenie. To się nazywa "kwota mleczna". A jeśliby rolnik ośmielił się ze swojej własnej krowy wydoić więcej mleka niż mu urzędnik zapisał w kwocie mlecznej to urzędnik przyjdzie i mu wlepi mandat. Wszyscy rolnicy uważają to za normalne. Przecież Unia, procedury, ordung musi być... Prawdziwa mentalność 100-procentowego niewolnika.

Gość gość
Autor przyznali tobie rente ze wzgledu na upośledzenie umysłowe lekkie czy może ciężkie, pytam bo od rana do nocy jesteś na kafe

@ gość dziś Autor przyznali tobie rente ze wzgledu na upośledzenie umysłowe x Niewolnik poczuł się urażony, że ktoś wytyka mu bycie niewolnikiem więc "uraził" adwersarza. Niestety Szanowny Panie Niewolniku to nie zmienia rzeczywistości. Nadal pozostaje Pan niewolnikiem i nadal uważa Pan to za normalne. A takie uważanie nornalnym już nie jest. Pozdrawiam.

Co można zrobić w sytuacji totalnego odurnienia kraju? Jak się bronić przed durnymi urzędnikami i jeszcze bardziej durnymi niewolnikami, którzy uważają za normalne, że urzędnik wie lepiej co jest dla nich dobre. No co można, do kurfy nędzy, zrobić? Jak powstrzymać urzędnika legalizującego GMO mimo jawnego sprzeciwu społeczeństwa? Albo jak powstrzymać wysoko postawionego lewaka na unijnym stołku który w zamian za sowitą unijną pensyjkę podpisze bez wahania zgodę na wpuszczenie do nas ciapatej dziczy muzułmańsko-arabskiej. Pytanie na inteligencję. Co zrobić? Jak myślicie? I wcale nie mam na myśli wystrzelanie tej bandy zdrajców.

Gość gość
Ty myslisz idioto że ja czytam te twoje idiotyzmy i że interesuje mnie co tam wypisujesz, twoje życie rencisty z upiśledzeniem umysłowym to tylko kafe i nic więcej.

Gość gość
Póki co to ty idioto jesteś niewolnikiem kafe, bez tego forum ciebie nie ma imbecylu.

@ gość dziś Ty myslisz idioto że ja czytam te twoje idiotyzmy i że interesuje mnie co tam wypisujesz, x Tak. Nie tylko czytasz ale i ostro się bulwersujesz. Szkoda tylko, że nie jest to bulwers przeciw panom, którzy tobą dyrygują jak chcą. Ale większość niewolników jest już tak mocno wrośnięta w system, że nie wyobrażają sobie innego życia, wolnego życia. Wręcz przeraża ich perspekrywa samodzielnego myślenia, samodzielnego podejmowania decyzji i - co za tym idzie - samodzielnego brania odpowiedzialności za własne decyzje. Nie każdy niewolnik to wytrzymuje. Dasz wiarę, że w czasach wojny secesyjnej w Stanach pewien filantrop wykupował niewolników i obdarzał ich wolnością, a ci niewolnicy zupełnie nie potrafili odnaleźć w nowej rzeczywistości, gdzie nikt ich nie karmił, nie przyodziewał, nie zaganiał batem do roboty, itd. Wiesz co niektórzy z nich robili po wyswobodzeniu z niewolnictwa? Wieszali się. Patrząc po desperacji z jaką mnie atakujesz wnioskuję, że masz podobnie urobioną mentalność. Wszystko aby nie wolność. Jakie to dla was typowe...

Gość gość
Autorze zgadzam sie z toba w zupelnosci.A co może jednostka czyli ja?moge sobie nie zgadzac sie tak?i co?i tak sobie zrobia ze mna co chcą...napisz co mozna zrobic ,bo w wielu przypadkach nic,myslisz ze z sądami np.rodzinnymi wygrasz?

Gość gość
Niewolnikami bylismy,jesteśmy i bedziemy.Niestety :-[:-[:-[

Gość gość
Moge sobie nie zgadzac sie na to czy na co innego.Musieliby byśmy chyba przeprowadzić sie do Afryki to moze bardziej wolni bysmy byli.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.I co dali zyc tym ludziom co zabrali dziecko po porodzie bo nie zgadzało sie oni na jakies tam procedury medyczne?

Gość gość
Autorko ja by ci sąd zabral dziecko bo nie zaszczepilas to co bys zrobila? DLATEGO SZCZEPIA BO SIE BOJĄ KONSEKWENCJI.

Gość gość
Myslec to ja se mogę a urzędnicy i tak zrobia swoje ze mna jak tylko zlamie prawo.I dążą do tego by nawet nie miec zwierzat bo ptasia grypa,bo taka bo sraka choroba raptem napadla.No i mieso musze w sklepie kupowac z chemią.Nic tu nie zrobie i ty nie zrobisz.Jak zechca to i tak nas wykoncza.

Gość gość
No to napisz co mozna zrobic ?bo ja nie wiem.