Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polip miesniak pomocy

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj i lekarza wykrył zmianę w macicy 9mm jest to polip albo miesniak . Przepisał mi progesteron z nadzieją ze może zluszczy się w następnej miesięczne . Jeśli nie to kazał usunąć Pytanie czy po usunieciu nie będę miała problemów Z zajściem w ciaze lub jej donoszeniu . Co mam zrobić ? Zostawić usunąć ? Proszę o pomoc

Gość gość
Ty jestes normalna? Zastanawiasz sie czy usunąć nowotwór? Bo polipy i mięśniaki to nowotwory tyle ze niezłośliwe

Gość gość
Boję się ze nie będę mogła mieć dzieci jak to usune

Gość gość
ile ty masz lat? I jakie szkoły skończyłaś? Niby dlaczego masz nie zajść w ciąże? Chyba tym bardziej zajdziesz jak będziesz zdrowa, polipy i mięśniaki działają jak antykoncepcja i nie pozwalają zagnieździć sie komórce w macicy. Zreszta nie chce mi sie nawet tego tłumaczyć bo widac od razu ze jestes kretynka do potęgi

Gość gość
Nie będzie blizny po operacji ?

Gość gość
Up

Gość gość
Lekarz powinien odróżnić miesniaka od polipa bo są to dwie różne sprawy i rozne postepowanie. Sugerowalabym konsultacje z innym lekarzem. Wcale nie trzeba od razu biec na zabieg.

Gość gość
Jesli jest to polip to blizny nie będzie bo zostalby usunięty histeroskopem. Jesli mięśniak to zazwyczaj będzie male ciecie laparoskopowe.