Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana8989

Poroniłam, zrobilam badania ana dodatnie, nikt nie chce mi pomoc,

Polecane posty

Gość zalamana8989

Opisze moja sytuacje bo nie wiem gdzie moge znależć lekarza ktory mi pomoze. W lipcu poroniłam. zrobiłam badanie ana 1:1280 wyszlo swiecenie ziarniste. do tego przeciwciała na zespol antyfospolidowy - ujemny, antygulant toczniowy - ujemny. moje objawy to zwsze wysypka czerowna po sloncu. od jakiegos czas na nogach pojawiaja sie czerowe plamy ktore znikaja po trzech dniach. pojawiaja sie po dlugim siedzeniu lub staniu. nastepnie bylam u immunologa. badania kazala i powotrzyc. wyszlo 1:1520. zrobilam ana 3. wyszly dodatnie SSa I Ro. i uslyszalam tylk oze kolejne badania mam wykonac. a na obnizenie tych przeciwcial nic nie dostane? maja mi tak rosnąć? gdzie mam sie udac. bylam juz u ginekologa, immunologa i reumatologa czy ktoras z Was tez miala dodatnie te ana. jestem zapisana do jednego profesora po nowym roku. podobno sie na tym zna. ale wedlug mnie powinni mi dac cos na obnizenie przeciwcial. ja juz nie mam sily i kasy aby wykonywac badania i chodzic od lekarza do lekarza ktorzy nic konkretnego nie mowia tylk okaza kolejne badania wykonac

Gość ANA plus plus plus
Autorko, trudna sprawa. Mam wysokie i bardzo wysokie poziomy przeciwciał od ok 20 lat (tyle wiem). Żyję, 7 lat temu zaszłam w ciążę i urodziłam dziecko. Od jakichś 2 lat zaczynają się u mnie objawy, które MOGĄ mieć związek z tymi przeciwciałami- odczyn Reynou, niskie leukocyty - ale nie muszą. Wielu lekarzy mnie badało, leżałam nawet na oddziale reumatologii - nikt niczego nie jest pewny, nikt niczego mi nie leczy, bo nie ma jak, przeciwciał się nie obniża tabletkami. Także, moja rada - jeśli nie masz innych objawów poza wynikami (wiem jak to brzmi) to nie traktuj tego jak powód poronienia. Bo może tak być a może nie być. I naprawdę - żaden lekarz nie odpowie Ci na pewno :(

Gość zolamak
Chodzilas po tylu lekarzach, ze az dziwne,ze zaden z nich ci nie pomogl. Nie dziwie sie- ciagle wizyty, wykonywanie badan potrafi byc meczace. A probowalas zasiegnac opinii w serwisie edoktor24.pl? Mozna tam uzyskac pomoc od roznych specjalistow- moze i tobie cos doradzą, tam jest opcja czatu lub wideorozmowy, mozesz przeslac lekarzowi wyniki swoich badan itd. Wygodna opcja, byc moze w koncu ktos cie trafnie zdiagnozuje.