Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomozcie mi,bo to moja ostatnia szansa

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem wrakiem. Nie wiem ile waze ale 120kg bankowo. Jestem uzalezniona od slodyczy. Potrafie jesc zdrowo. Dzis np do pracy wzięłam salatke grecką z chudym sosem a na obiad rybe pieczona z duszonymi pieczarkami i kasza bulgur. Chce schudnąć bo otylosc mnie ogranicza. Widze,ze moj mąż ma tego dosyc. Nigdzie nie wychodze,bo sie wstydze. Jak w szkole jest jakas uroczystosc to tez nie chodze,bo sie wstydze. Siedze wieczorami i płaczę:-( Nie chodzimy na wesela,na Sylwestra,no nigdzie. Bo ja we wszystkim wygladam paskudnie . Jak jesc? Jak to dzielic. Ile tego ma byc na talerzu? Co na śniadanie a co na kolacje? Czym zastąpic ten przebrzydły cukier?

Gość gość
nie wiem bo mnie się też nie udało bądź dzielna i próbuj

Gość gość
5 malych posilkow dziennie,owoce do 14,zamiast szklanki coli szklanka wody,mininum 8 dziennie. Do tego ruch,kasza gryczana,zupy niezabielane za to z olbrzymia iloscia warzyw.

Gość gość
Sprobuj chrom organiczny.Mi pomógł. Praktycznie straciłam ochotę na słodkie.

Gość gość
Wlasnie probowalam.

wiesz, ja też się tak czułam jeszcze w wakacje, teraz jest już super, właśnie planuję imprezę sylwestrową, bo dawno nigdzie nie byliśmy. Schudłam 20kg, ale wizualnie więcej. Nie jem cukru od 3-4miesięcy, ale prawie codziennie jem słodkie rzeczy, a to muffiny na śniadanie, a to mus czekoladowy domowy, a to ciastka, tylko ze ja wszystko robię w domu np w weekend i mam na tydzień. Zamiast cukru używam mleka kokosowego, mąki koko i słodzika. Jak patrzę na swoje dania to nie mogę uwierzyć, że to dietetyczne. Stosuję dietę niskowęglowodanową( LC). Tzn żadnych kartek, żadnych jedz co 3h, jem kiedy chce i ile chce, aby się mieścić w deficycie kalorii i jeść dozwolone produkty.

Gość gość
Autorko sama doprowadzilas się do takiego stanu i sama z tego nie wyjdziesz. ... profesjonalny dietetyk(żadna dieta z netu!)+trener na silowni(żadna chodakowska) 5kg można zrzucić bez profesjonalistów jedząc tzw. Zdrowo, 50 kg to ze 3lata walki a samemu w 99%to porażka . Sorry, ale oceniam Twoją motywację na max. 1Tydzień.

Wiesz, zależy, mi dietetycy nie pomogli, zawsze wracałam do wagi wyjściowej. Treningi z trenerem mnie nudziły i wykańczały, a diety powodowały depresję i zmęczenie psychiczne. Samej daję radę lepiej.

Gość gość
Wiesz,ja jak sie za cos biore to to koncze. Rzucilam palenie po 11 latach,wiec wiem ze i to mi sie uda!

Gość gość
na talerzu ma być tyle, żebyś się najadła! Jedz kilka razy dziennie ale w momencie kiedy pomyslisz sobie im full to odstaw talerz i wróć do niego za np 2h, ruszaj się przede wszystkim, bez ruchu niczego nie zdziałasz i możesz też spróbować iqacai to supelement diety oparty na wyciągu jagód acai, cudowne jagody, przyśpieszają metabolizm, poprawiają pracę układu trawiennego.. polecam serdecznie i trzymam za ciebie kciuki!

Gość gość
Zastosuj przynajmniej częściowo dietę rozdzielną czyli np warzywa tylko z mięsem czy rybą. Oczywiście unikaj smażonego. Stopniowa zmniejszaj porcje. Jeżeli dotychczas nakładałaś łyżkę to teraz niech to będzie 3/4. I tak jak ktoś napisał jak czujesz się pełna to odstawiasz choćby niewiele zostało. Zjesz później. Stanowczo odstaw cukier. Kup wyciskarkę i jak czujesz ochotę na słodkie to wypij sok warzywny, np. z buraków z dodatkiem cytryny. Możesz sięgnąć po owoc ale uważaj z ilością i wybieraj te najmniej kaloryczne. Z czasem przekonasz się jak dużo jest produktów słodkich samych w sobie. Nie kupuj niczego co w swoim składzie ma cukier czy syrop g-f. Niestety dużo jest takich wyrobów. Możesz robić własne wyroby jak ktoś radził ale bez nich szybciej schudniesz :) Cdn ...

Gość gość
... cd Pij tylko wodę, samodzielnie wyciskane soki, herbatki ziołowe owocowe itp. Nie kupuj gotowych soków ani napojów gazowanych. Możesz pić miedzy posiłkami czerwona herbatę z ziołami. Dobrze wpływa na metabolizm i trochę hamuje apetyt. Postaw na warzywa. To one mają być podstawą. Mięso czy kasze to dodatek. Szukaj inspiracji na stronach wegańskich i tych ze zdrowym gotowaniem. Im mniej produktów przemysłowo przetworzonych tym lepiej. Ogranicz albo nawet odstaw kupne pieczywo, szczególnie białe. Tam tez jest cukier. Znajdź jakąś formę codziennego ruchu. Spacery, taniec przed telewizorem itp. Domyślam się, ze nie masz ochoty wychodzić i ćwiczyć z ludźmi wiec poszukaj, w sieci jest dużo filmików z ćwiczeniami. Jeżeli Ci ciężko to zacznij od takich krótkich dla seniorów, sprawdź na co możesz sobie pozwolić, jakie tempo i rodzaj ćwiczeń Ci odpowiada. Z czasem podwyższaj poprzeczkę. Jeżeli lubisz taniec to może spróbuj z zumbą. Nie katuj się, to ma być przyjemność wiec wybierz to co Ci odpowiada. Nie wychodź z domu bez własnych posiłków i przekąsek, łatwiej oprzesz się pokusie na batonika czy bułeczkę. Jeżeli masz już stan krytyczny bez słodkości, soki nie pomagają to sięgnij po niewielka ilość miodu czy suszone daktyle (najlepiej na wagę, te na tacce są oblewane syropem). Organizm lepiej spożytkuje naturalne produkty niż rafinowany cukier. Dawaj znać jak Ci idzie :)

Gość gość
no tutaj co do dietetyka i siłowni to muszę się zgodzić w 100% jednak, bo to jest tak znacząca nadwaga, że sama możesz sobie zrobić krzywdę, do tego trzeba specjalitów, którzy zadbają o twoje zdrowie i będą cię mieć pod kontrolą.. kurcze ja myślałam, że to problem jak mój 12kg nadwagi, iqacai przez 3 miesiące i wyglądam jak supermodelka... ale tutaj to zdecydowanie trzeba wytoczyć ciężką altylerię

Gość gość
Trzymam za ciebie kciuki Autorko

Gość gość
gość dziś O zdrowie to pomogą jej zadba lekarze a nie dietetyk z trenerem. Jak wiadomo jeden i drugi nie musi mieć nawet stosownego wykształcenia, wystarczy kurs i już doradza. Dziewczyna na imprezę do znajomych wstydzi się wyjść a Ty myślisz, ze na siłownie się wybierze ? Od zdrowego odżywiania nikt jeszcze się nie rozchorował to co jej ma zaszkodzić ? A może jak zacznie na spacery chodzić albo tańczyć przed lustrem ? Naprawdę myślisz, że to można robić tylko pod okiem trenera personalnego, wydajać na to odpowiednią kasę ? Napisałaś posta tylko po to żeby zareklamować produkt. Żałosne ...

Gość gość
Zapraszam na stronę Igora www.igortreneronline.pl mi pomógł schudnąć oraz wrócić do dobrego stanu zdrowia, wcześniej poważnie chorowałam miałam problemy z cukrzycą... Naprawdę serdecznie go polecam :)

Gość gość
zgadzam się z większościa wcześniejszych wypowiedzi. od siebie dodam: przede wszystkim badz konsekwentna. pisz sobie jakis pamiętnik odchudzaniana przyklad. to mogę doradzic bo mnie motywowalo. na diete polecam Mż. ustal sobie ilosc i mniej więcej godziny posiłków zeby wprowadzić rutyne. przy takiej wadze nie polecam żadnych ćwiczeń za to CHODZENIE ja najbadziej. później moze byc aerobik w wodzie bo to nie obciaza stawow. a co do kakosci jedzenia to zapewne sama wiesz zeby nie ic kalorii i ze fast foody i ogolnie cale smieciowe jedzenie to zlo. wybór jest zawsze. jak juz musisz zjesc w McDonaldzie wez happy meala albo same frytki. przeciez masz to robic dla siebie w trosce o siebie nie na pokaz. a co do ilosci to mam 2 sprawdzone sposoby. przygotuj dla siebie posiłek (np. śniadanie) wez drugi talerz czy naczynie i rozdziel to na połowę. druga zjedz na kolejny posilek. tak na oko. albo... znajdz jakies naczynia mniejsze np. typu zestaw dla dzieci gdzie są miska i talerzyk i zacznij z tego jesc bez dokladek. przed posiłkami polecam wypic pol litra wody z cytryna szczególnie. ten trik sprawi ze wspomagasz odchudzanie pijac wode. dwa woda nie ma kalorii a trzy zapelnisz żołądek i nie bedziesz wsciekle glodna z uczuciem ze nic nie zjadlas. musisz dac zoladkowi sie obkurczyc. leiej pic przed niz w trakcie lub o posiłku. powodzenia!

Gość gość
Ja od zawsze miałam problem z nadwagą ,walczyłam na różne sposoby ..tabletki odchudzające ,głodówki to powodowało jedynie efekt jojo i zamiast chudnąć kilogramów przybywało co raz więcej .Jakiś czas temu trafiłam na tę dietę http://dieta-luks.pl/44535 ,schudłam już 8 kg i nie ma żadnego efektu jojo ,jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję że w przyszłym roku uda mi się wrócić do rozmiaru jaki miałam gdy byłam nastolatką czyli 38 :)

Gość gość
Poczytaj o ketozie

Gość gość
https://mrh.center/leczymy wszelkie uzaleznienia w Ośrodku w Turawie k/Opola.Piękna okolica, terapeuci.,lekarz...Zadzwoń w celu ustalenia daty pobytu turnusu.Leczymy z anoreksji innych chorób cywilizaycjnych, uzaleznien od narkomanii i alkoholizmu,depresji, hazardu i innych.... 77 731020 050

Gość gość
A próbowałaś uczestniczyc na turnusie leczenia uzaleznień? spróbuj.Specjaliści pomogą, https://mrh.center/leczymy wszelkie uzaleznienia w Ośrodku w Turawie k/Opola.Piękna okolica, terapeuci.,lekarz...Zadzwoń w celu ustalenia daty pobytu turnusu.Leczymy z anoreksji innych chorób cywilizaycjnych, uzaleznien od narkomanii i alkoholizmu,depresji, hazardu i innych.... 77 731020 050

Chcesz schudnąć, a masz rodzinę dzieci i męża. Nie masz czasu gotować dwóch obiadów? To dobrze trafiłaś. Gotuj tak jak gotowałaś do tej pory dla całej rodziny i chudnij. Ta strona powstała z myślą o kobietach które nie mogą schudnąć, ponieważ prioritetem jest rodzina. Ja ci pomogę bo też jestem matką 3 dzieci i mam męża. Nie mam czasu na to aby gotować obiad dla nich i osobno coś dietytecznego dla siebie. Na własnej skórze doświadczyłam, że można jest to co cała rodzina i schudnąć. Zapraszam po porady do mnie. Koszt opieki miesiecznej to tylko 30 zł, a ja jestem całkowicie do twojej dyspozycji 30 dni w miesiącu i 12 godzin dziennie. To tylko 1 dziennie a może odmienić twoje życie na zawsze. Zapraszam