Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ktoś doradzi? :)

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mam 17 lat jestem w 2LO biolchem. Chciałabym dostać się na dobre studia i się usamodzielnić. Jednak moja mama jest dość specyficzna osobą. Oczekuję ode mnie że będę się uczyć , pomagać w domu , zajmować się siostrą i jeszcze w jakiś cudowny sposób pomogę w budżecie domowym. Mieszkamy na wsi i ona myśli że pozostanę tam do ukończenia studiów. Jednak przez presję , ciągłe kłótnie w domu rodziców i marudzenie mamy nie daje rady psychicznie. Męczę się bardzo i się nie dogaduję z nią bo ciagle jej mało a ja nie wiele mogę pomóc jeśli mam dobrze przygotować się do matury. Pierwszy semestr mam już zawalony , nie radzę Sobie w szkole przez to że często muszę zostawać w domu żeby np. zająć się siostrą. Ciągle słyszę że nic nie pomagam a jak pomyślę że tak ma być jeszcze przez kilka lat to obawiam się że nie wytrzymam. Jak wspomniałam mieszkamy na wsi i ze szkoły w domu jestem o 17 bo dojazdy są takie a nie inne. W maju kończę 18 lat i mam plan żeby skończyć już drugą klasę LO i na wakacje wyjechać gdzieś za granicę żeby zarobić więcej pieniędzy. Żebym mogła po wakacjach pójść do szkoły zaocznej , nie naciągać rodziców na koszty zmiany szkoły i wyprowadzki. Czy dobrym pomysłem będzie znalezienie pracy , wyprowadzka i chodzenie do szkoły zaocznej od drugiej klasy bo myślę że nie dam rady napisać matury za rok. Powtórzenie bedzie dość dobrym rozwiązaniem moim zdaniem. Moje siostry też się nie mogły z nią dogadać i z hukiem się wyprowadziły. Nie chcę być na jej utrzymaniu i chcę poradzić sobie sama żeby nie musiał mnie ciagle utrzymywać. Kłócimy się coraz więcej i obawiam się ze gdy skończę 18 lat to będę musiała iść do pracy i szkołę rzucić bo już mi mówi że mogłam iść do szkoły zawodowej chociaż bym pomagała. Myślicie że jest to dobry pomysł? Moze któraś z was ma podobnie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować