Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem furiatką

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio nawciskałam szefowi i złożyłam wypowiedzenie w pracy. Powód: ogrom obowiązków, pier***szefostwo, marne pieniądze, z których część jest płacona pod stołem. Generalnie firma z pozoru wygląda na profesjonalną, ale w rzeczywistości to dno. Zawsze jestem asertywna, nigdy nie zostawałam po godzinach, bo i tak za nie nie płacą, nie dawałam sobie wciskać obowiązków, które do mnie nie należą. Nikt mnie za to nie zwolnił, a nawet udało mi się wywalczyć marną podwyżkę, a mimo to sama rezygnuje z pracy. Mam dosyć ludzi, każdemu się praca nie podoba, każdy czuje się wykorzystywany, ale i tak siedzi cicho i robi dobrą minę do złej gry. Dlaczego ludzie to takie bezwiedne rośliny, nie posiadające mózgu? Szlak mnie na to trafia. Teraz szukam kolejnej pracy i ciężko to widzę z moim charakterem.

Gość gość
Jakoś z tego tekstu nie wynika, że jesteś furiatką

Gość gość Nova
Spox, znajdziesz i Ty cos dla siebie. ;)

Gość gość
.."Mam dosyć ludzi, każdemu się praca nie podoba, każdy czuje się wykorzystywany, ale i tak siedzi cicho i robi dobrą minę do złej gry. Dlaczego ludzie to takie bezwiedne rośliny, nie posiadające mózgu?.." bo nie każdy może sobie pozwolić na rzucanie pracy jak mu się nie podoba, niektórzy mają obowiązki: utrzymać siebie, rodzinę, popłacić rachunki itd. Dlaczego nie użyjesz mózgu i nie pomyślisz o tym?

Gość gość
A czy ja kazałam komuś rzucać pracę? Po prostu nie rozumiem dlaczego ludzie godzą się na rzeczy, na które nie muszą z powodu irracjonalnego strachu. Szef też sobie nie może pozwolić na zwolnienie wszystkich pracowników. Poza tym u nas większość pracowników jest młoda, bez zobowiązań.

Gość gość
I przez to, że ludzie dają się wykorzystywać nasz rynek pracy wygląda tak jak wygląda

Gość gość
z ludźmi tak jest, wolą pozorne bezpieczeństwo niż szczęście