Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobki a oszczędzanie, ile udaje się Wam zaoszczędzić?

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam średnio około 4900 netto miesięcznie, odkładam około 4 tys. Najwięcej kosztuje mnie czynsz - 200 zł, podobnie paliwo. 50 zł płacę za komórkę, a resztę wydaję na przyjemności. Czasami udaje mi się coś dorobić, ale nie więcej niż 500 zł miesięcznie.

Gość gość
Zarabiam na czysto 6.200 a odkładam 3.000. Nie wiem na co, bo wszystko już mam ale przyda się z pewnością.

Gość gość
U mnie w tym miesiącu będzie min. 30 tys. zł oszczędności.

Gość gość
Zarabiam 4900 a oszczedzam 4000......reszte wydaje na przyjemności. Hmmm......za 900 to ja nawet czynszu nie opłace, na paliwo wydaje 400 ą gdzie mowa o przyjemnościach. Oszczędzam 3000 .....nie wiem po co mi to.???????? Oszczędzając 100 miesięcy masz dopiero 300 tyś. To nawet na mieszkanie nie wystarczy, nie mówiąc o domu czy samochodzie. O zapewnieniu startu dla dzieci nie wspomnę. Jak wy żyjecie?????

Gość gość
Umnie z firmy sie zwalniają placom jak żebrakom 1500-1600 po oplatach zostaje na miche g***o sie da zaoszczedzić :-(

Gość gość
Mam 2500, oszczędzam ok. 1000 zł. Mieszkanie własnościowe -opłaty ok. 1000zl (prawie 700 do spoldzielni w tym zaliczka na wodę i ogrzewanie plus prąd plus gaz), sieciówka 100zl, internet I telefon 100zl, jedzenie 300zl. Trochę głoduje.

Gość gość
Po prostu nie wydaję pieniędzy na lewo i prawo. Mieszkanie mam po dziadkach, a teraz zbieram na kolejne, które zamierzam wynająć. Wiadomo, osoby nierozsądne nie mają oszczędności, nawet zarabiając 1200 zł netto potrafiłem coś zaoszczędzić.

Gość gość
Ja odkładam 3.000 mies dzięki temu, że w PL wszystko jest takie tanie. Mieszkanie mam za grosze (300zł) i jedzenie kosztuje dużo mniej niż na zachodzie. Na samym ubezpieczeniu samochodu zaoszczędzę conajmniej połowę z tego co zapłaciłabym np w Holandii. W sumie nie warto z PL wyjeżdżać, bo nasze pen/sj***ar/dzo się po/prawi/ły i idą cały czas w górę. Jest powszechny dobrobyt!

Gość gość
po kilku miesiącach używania lamp ledowych activejet zauważyłam sporą zmianę w rachunkach na plus, teraz wymieniam sprzęt domowy

Gość gość
wróciłam z obi i kupiłam jedną lampę ledową activejet do górnego oświetlenia, wkręciłam i świeci całkiem przyjemnie.