Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad tylu nieszczesliwych ludzi? nie ma wojny ani glodu a co drugi ma depresje

Polecane posty

Gość gość
Być może paradoksalnie gdyby pojawiła się wojna pewni ludzie by zaczęli doceniać to co mieli wcześniej i obudziłaby się w nich chęc do zycia. Bo doceniamy cos czesto jak cos tracimy. Dla wiekszosci ludzi w Polsce dom, ogrzewanie, jakieś pieniadze, ciuchy to cos normalnego i tego zbytnio nie doceniaja, a w czasie wojny jednak wiekszosc ludzi chce zyc i o to zycie walczy bo wtedy zauwaza co znaczy wolnosc. A skad tylu nieszczesliwych ludzi? Pewnie tez z powodu tego tempa, braku czasu dla rodziny, wyscigu szczurow, braku slonca zimą itd.

na brak słońca nic nie poradzimy :) czy jednak brak czasu dla rodziny czy zaprzęganie się do wyścigu szczurów nuie jest naszym własnym wyborem ?:D

Gość gość
Dlaczego ? wystarczy poczytać kafe . Kasa kasa kasa kasa kto ma mniej zostaje zjechany od nieuków , roboli , debili itp .

Gość gość
Bo jest duża presja ze strony społeczeństwa, ludzie czują sie gorsi bo mniej osiągają np. od znajomych albo od rodziny, którzy często wytykają a bo ten gorzej zarabia, jest biedniejszy, źle ułożył sobie życie uczuciowe, ma mniej zdolne dziecko itd. wyścig szczurów w każdej możliwej kategorii życia, musisz być ambitny musisz ciągle coś chcieć robić i się ?polepszać" bo inaczej jesteś nikim, a nie każdy jest stworzony do takiego życia, ma na tyle silny organizm. Samotność w naszych czasach jest ogromna, nawet wygadać się ciężko komu bo albo nie będzie miał czasu albo zlekceważy, wyśmieje bo inni mają gorzej a ty się użalasz i w ogóle weź sie w garść i nie pie*dol, przecież można od zera do milionera tylko trzeba chcieć. Od razu samoocena spada drastycznie w dół po takich słowach. Nie będę porównywała naszych czasów do wojny, nie śmiem nawet, ale każda epoka ma swoje problemy. Ludzie chcą się czuć potrzebni, doceniani i bezpieczni aby być szczęśliwi a jak to osiągnąć? Jeśli rodzina np. ma cię w doopie, szef powie, ze jak sie nie podoba to możesz spadać bo na twoje miejsce jest masa chętnych i czuje się taki nic nie wart.

na szczęście kafe nie ma magicznych mocy i nie musi wpływać na nasze wybory :)

Gość gość
Kiedyś gdy ktoś chciał kupić meble i miał to szczęście ze mu się udało to często nawet nie miał wyboru co do koloru wyglądu teraz nie wiadomo na co się zdecydować .Kupisz nowy wypasiony tv a za dwa miesiące juz reklamują nowy lepszy. .....no szczyt nas pęd za kasa konsupcjonizm wyścig szczurów wieczne porównywania i zawiść ludzka

i właśnie świadomość tego , że świat nie jest nam przyjazny powinna skłaniać jeszcze bardziej nasze dusze i ciała do poszukiwań Tego dla którego nie TYLKO jesteśmy dużo warci - JESTEŚMY BEZCENNI .

Gość gość
Ja wam powiem dlaczego tyle ludzi ma depresje . Bo to jest złe wychowanie . Dawanie klapsów , często bicie psem, krzyki takie metody psuja ludzka dusze. Dzieciństwo ma duzy wpływ na nasze dorosłe życie .

dzieciństwo ma duży wpływ na nasze życie ale nie jest za nie odpowiedzialne , szczegónie w dorosłym życiu i odejmowanych wtedy decyzjach ,

Gość gość Nova
Konsumpcji mozna sie oprzec, od dawna trwa ruch skierowany na minimalizm. Z brakiem slonca w zamieszkiwanej przez nas szerokosci geograficznej tez mozemy sobie poradzic przez powszechne instalowanie lamp imitujacych swiatlo dzienne, uzywanych obecnie w terapii depresji. Najtrudniej bedzie z wyznaczeniem wartych zycia celow w zmieniajacym sie spoleczenstwie. Nasi dobrze zaopatrzeni politycy nie choruja na depresje. Maja cele, moga dzialac, sa zabezpieczeni.

Gość gość
allium Tak wiemy biłaś swoje dzieci skórzanym pasem i nawet jakby miały depresje to będziesz wmawiała inny ,ze nie masz z tym nic wspólnego .

Gość gość
allium dziś W jakimś stopniu jest. Niby skąd zbliżone objawy i schematy u osób, które wyszły z rodzin dysfunkcyjnych, alkoholowych?

nie zapominajmy , że depresja jest chorobą , chorobą duszy . to ,ze ktoś jest tzw . człowiekiem sukcesu nie jest - jak pokazuje rzeczywistość - pewnością ,że go to nie dotyczy .

Gość gość
allium Większość ludzi ktora choruje na depresje pochodzi z rodzin gdzie pas, klapsy byly na porządku dziennym . Wiem ze ty bronisz takich rodzin bo sama zafundowałaś taki życie sowim dzieciom . Zawsze bronisz patologi i tych co bija swoje dzieci .

oczywiście, że pochodzenie z rodziny dysfunkcyjnej czy to w sferze społecznej czy zdrowotnej - alkohol , narkotyki , FAS u dzieci - " pomaga " w zachorowaniu ale chorują ludzie powszechnie uważąni za okazy zdrowia zarówno cielesnego jak i umysłowego . Aż balonik pęknie .... tak jak było w przypadku np. Robina Williamsa .

nic nie wiesz o mnie i mojej rodzinie a chcesz koniecznie odrywać role rycerza na białym koniu . pomyliłaś adresy :)

Gość gość
allium Wiem ze od 3 roku życia biłaś swoje dzieci skórzanym pasem . Wiem ze namawiasz młode matki do karania dzieci przez bicie . Wiem ze bronisz patologii gdzie facet bije zonę doszukujesz sie jej winy . To przez takie metody jak ty stosowałaś wiele dorosłych ludzi choruje na depresje . Bo tak jak sama pisałaś jest to choroba duszy a dusze mamy od urodzenia .

Gość gość
mnie sie wydaje, ze to dlatego, ze ludzie odwrocili sie od Boga.

brak Boga z pewnością nie pomaga ale znam wierzących chorych na depresję a zachorowali - szczególnie jeden z nich - w czasach kiedy depresja byłoa pojęciem mglistym jak ....mgła :)

Gość gość
allium od wielu lat siedzisz na tym forum . Ciągle pouczasz innych . Jedziesz po matkach które wracają do pracy i oddają dzieci do żłobka . Za to sama byłaś katem dla swoich dzieci i pewnie w przyszłości dla wnuków .

matko jedyna ale się uśmiałam :D kompletnie zapomniałam o takim temacie :D choć z dumą przyznaję , ze najbardziej podobał mi się topik " allium i jej wiejska mentalność " - niestety też został skasowany . Ale te rozkminy - ile , kogo , kogo i czym ....? poezja :D

też siedzisz tu całe lata skoro tak dobrze orientujesz się kto i gdzie :D

Gość gość
Za dobrze juz i ludziom sie we lbach piertoli.

Gość gość
A piertoli sie, to widac bo nie mozna juz popisac na zaden temat, zaraz wychodza osobiste animozje. A wiecie co, mnie te wasze wojny g. obchodza a wy jestescie tak ograniczeni, ze zamiast fajnie popisac zrecie sie ze soba jak wilki i to przed samymi Swietami, wstyd.