Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyli myślicie czasem, że jak kogoś ocenicie, skrytykujecie, obrazicie to

Polecane posty

Gość gość

on może to bardzo przeżywać? Może go to zaboleć, może cierpieć, zamartwiać się tym a nawet może się zabić? (jeżeli dzieje się to nagminnie) Bo ja mam wrażenie, że większość ludzi nie ma tej świadomości i plotą co im przyjdzie na język, albo jeszcze podkreślą no ja to jestem szczera/y po prostu. Czasem jak coś od kogoś usłyszę, to mi to w głowie huczy bardzo długo, zanim się tego pozbędę. Ja jestem takim typem człowieka, co się 100 razy zastanowi zanim komuś coś powie na jego temat a czasem jak coś palnę to mam wyrzuty sumienia... nie chcę aby ktoś cierpiał przeze mnie bo ja sobie wygłaszam opinie nt jego życia na przykład. Na kafe pełno tematów obrażających, mieszających ludzi z błotem, przepychanki rodzinne, między znajomymi. Gdyby tak każdy zawsze postawił się na miejscu osoby, którą ocenia, poucza, krytykuje, wyzywa... Empatia chyba dogorywa :(

Gość gość
jak ma wrażliwe serce to musi mieć twardą doopę. Na kafe nie ma się co przejmować, bo tu każdy jest taki przed kompem. W rzeczywistości to taka pipa, która ma kompleksy dlatego wyżywa się w ten sposób na innych. Człowiek szczęśliwy i empatyczny tego nie zrobi. Jesteś kulturalna i to się ceni.

to nie szczerość - to chamstwo tu nie jest brak empatii - ale kultury

Gość gość
Czasem to nie wygląda jak brak kultury, bo są osoby potrafiące bardzo umiejętnie wbijać szpile pod płaszczykiem troski i doswiadczenia, albo tłumaczą to żartem czy szczerym charakterem. Dla mnie to przede wszystkim brak empatii, bo wystarczy pomyśleć czy chciałbym coś takiego od kogoś usłyszeć, czy mogę tym kogoś zranić bo głupio palnę albo się wymądrzę.

Gość gość
tak w szczególności na tym forum nie wiem hmmm to dopiertolę i jej na swoją modłę a niech suka cierpi . Przykre , ale prawdziwe :-(

Gość gość
17.50 dokładnie mam takie szwagierki niby pełna kultura ,troska a gdy nie ma meza czy kogos innego w pobliżu to wbija szpile ze hej.....a gdy sobie nie dam wejść na glowe to obraza i jak tu wygrac jak one sa dwie plus tesciowa a ja sama

Gość gość
Osoby kulturalne tak się nie zachowują. Brak empatii to brak kultury

Gość gość
gość wczoraj To trzeba byc nispelna rozumu zeby cierpiec z powodu ze jakis no name z forum ktorego nie znasz i nigdy na oczy niewidzialas ci d***bal na forum

Gość gość
19,41 nie spotykać się ze żmijami :) ja tak zrobiłam i mam nareszcie blogi spokoj . Olalam ich calkowiecie , nawet w swieta tam nie jezdze. Mam ich w d***e.