Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyleczyc sie z fobii spolecznej

Polecane posty

Gość gość

jak wyleczyc sie z fobii spolecznej i czy jest to mozliwe, bo zmarnowalo mi to juz wiele lat zycia

Gość gość
Jest możliwe ale trzeba tego chcieć i przez pewien okres nad sobą mocno popracować pod nadzorem psychologa- psychoterapeuty i psychiatry. Znam osobę która pokonała ten stan .

Gość gość
leki nie pomagaja, a co moze zrobic terapeuta?

Gość gość
da się. malymi krokami,systematycznie. z pomoca leków i terapeuty. 1,Krok,.Najwaznijeszy.CHCESZ. Wiesz ze jest problem i idziesz po pomoc do spejcliasty.Nie oszukujesz sie ze sam sobie poradzisz. 2.podejmujesz terapię i jestes sszczery.wobec siebie i terapeuty. Albo terapia sam na sam...albo grupowa.( W grupie razniej,bo kazdy m ajakis problem i nikt sie nie wstydzi) 3,Leki. Mialam taka fobię ,ze bałam się otworzyc komus drzwi...bałam się panicznie kontaku z ekspedientkką podczas 2 minutowych zakupow nie moglam wydowbyc zadanego slowa i nogi jak z waty.:) Nie potrafilam powiedziec komus "dzien dobry". Idąc w skupisko ludzi jak bazar czy market po 2 minutach paniczny atak i uciekałam...Gdy odwiedzała mnie w domu sąsiadka czy znajoma rodziców tak strasznie sie bałam ze chowalam sie do szafy.i slcuhawki na uszy...:) Nie moglam jechac autobusem czy pociagiem.Nie byłam na pogrzebie kilku waznych oosob bo sie bałam stac w tłumie :( A teraz- po 3 latach terapi...i zmagaania sie z ta fobią (nie unkiania sytuacji stresowych-NIGDY ich nie unikaj.)...Wychodze swobodnie do ludzi.Jezdze sama po miescie MPK. PRacuję w hipermakrecie na kasie i mam kontak z setkami ludzi. Nie powiem czasami miewam jeszcze ataki,ale staram sie je stłamsić i zajac czyms glowe. Moja rada,techniki relaksacyjne,gdy czujesz ze zaraz bedzie atak fobi,pańki staraj sie go kontrolowac ( da sie)....wyobraza soebie wczesniej sytuacje stresową zeby ja oswoic. I wychodz jak najczesciej do ludzi. PS.Wyloncz komputer,zyj w reaalu.Wsrod ludzi.

Gość gość
Dieta odpowiednia.. Polecam 2 litry wody kazdego dnia. Spacery, moze wpierw w odosobnieniu, na lonie przyrody. Las, woda czynia cuda.

Gość gość
to straszne co piszesz, ale czuję jakbym czytał samego siebie. Ile masz lat i ile miałaś fobię. Ja mam teraz 32 lata.

Gość gość
mi chodziło o osobę, która napisała taki długi wywód o swojej fobii.

zacząć mieć wyj'ebane... (serio piszę) mnie pomogły w tym następujące utwory muzyczne: yaro ~ olewka oraz hom gotti ~ mam wyj'ebane

chemioterapia też jest wskazana bo tak naprawdę fobia społeczna wynika głównie z zaburzonej gospodarki biochemicznej w mózgu... mnie "pomagał" alkohol... a znowu jak paliłem marihuane to lęki, fobie wracały...

nabrać dystansu do świata, siebie, ludzi, do wszystkiego, do sytuacji, komwenansów etc. ~ wiem - łatwo powiedzieć... do takiej osoby będącej w fobii te słowa nie dotrą... potrzebne są substancje potocznie zwane lekami naprawiające w pewnym sensie mózg ~ uwalniające od fobii...

Mnie wyleczyla Wiara w Boga Taka niezlomna Wiara sprawia cuda i moze splynie na ciebie laska Oswiecenia. Jedynie do czasu Oswiecenia i tylko w jego czasie powracasz do Raju tu zas mamy pieklo Nieswiadomosci. Niue dzialanie w zgodzie z Nembutsu Czystą krainą. kazda Fobia nie istnieje w wymiarze rzeczywistosci a ty jestes Diablem jak wszyscy Diabel zas jest tu powszechsnym stanem Upadku. Upadek zas nie istnieje, a ty jestes nadal... w iluzji :) :P Brahman jest rzeczywistym Bytem Przedwiecznym i Ty nim jestes.

Gość annananaa
To może być temat do podjęcia przez jakiegoś specjalistę, nie znam się na specyfikacjach, ale korzystałam kiedyś z usług psychologa PsychoMedic.pl i z czystym sumieniem mogę polecić! Korzystałam z usług w klinikach, ale wiem, że niektórzy się wstydzą lub po prostu są z poza Warszawy i wybierają możliwość wideokonsultacji :)