Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spójrzcie na mape smogu!!!

Polecane posty

Gość gość

Przestańcie k....a palic g...em w domkach! Też macie chyba bliskich, dzieci w rodzinie!

Gość gość
ja dzisiaj wyszedlem na piwo i jak wrocilem to caly smierdzialem dymem i skora na twarzy mi zsczypała, to jest tragedia, rząd ma nas totalnie w dvpie, chcą nas wytruć!!! jak szczury!!!

Gość gość
raczej przesstan wozic d**e samochodem, autorko... ogrzewanie ma tylko 16% wpływu na ten jeden wskaznik PM2,5, a na drugi jeszcze mniejszy.

Gość gość
samochody robią swoje, ale ja prawie co 2-3 dom widze jak z komina leci, a na ulicach widać jak światła oświetlają dym który lata w powietrzu. wszedzie jest chemia w eterze. smoła

Gość gość
to dlaczego latem nie ma smogu, a samochody jeżdżą jak zawsze? Taki syf to tylko w sezonie grzewczym. Głupi nie zrozumie, że nie wrzuca się do kotła CO wszystkiego, co da się spalić. Co ma zrobić rząd? Kazać strzelać do tych idiotów?

Gość gość
Jak masz czas to chodź od domu do domu i użeraj się z ludźmi, żeby nie ogrzewali domów w zimie, bo ci to przeszkadza. Psami poszczują

Gość gość
to dlaczego latem nie ma smogu, a samochody jeżdżą jak zawsze? Taki syf to tylko w sezonie grzewczym. Głupi nie zrozumie, że nie wrzuca się do kotła CO wszystkiego, co da się spalić. Co ma zrobić rząd? Kazać strzelać do tych idiotów? x Wyjasnie, bo sie interesowałam i ktos to na innym forum ładnie wyłozył: Pierwsza przyczyna to zupełnie inna pogoda zimą niz latem. Zimą prawie nigdy nie ma słońca, nieraz tylko dwa dni na cała zime. Są chmury, i one zatrzymują ten cały syf, który latem sie po prostu rozwiewa, wiatrów tez latem wiecej, i mniej chmur. Druga sprawa, że to absolutna nieprawda, ze ludzie jezdza samochodami tak samo latem i zimą. Zobacz ilu jest rowerzystów late, a ilu zimą. Zima zimno, i sie chodzic nie chce. No i latem nie ogrzewa sie domów, a te 16 % pyłu z ogrzewania domów tez sie do tego wszystkiego dokłada, i wten sposób normy zostaja przekroczone

Gość gość
a mi się zimą chce i chodzić i biegać ale ten szkodliwy dym w eterze porownuje do nazistow, z domu sie nie wychodzilo bo zabijali a teraz z domu sie nie wychodzi bo powietrze zabija, cala polska jest okupowana przez smołę w eterze, ona zabija, w calej polsce w powietrzu wisi rak.

Gość Kasia Skowronek
Na Śląsku , zwłaszcza w obrębie Gliwic , , stężenie smogu przekroczone jest 3 krotnie a ja mam tak : zapalenie tchawicy . Moja córka : zapalenie oskrzeli . Moja mama - zapalenie oskrzeli oraz tchawicy . Długo się nad tym zastanawiałam , ale w koncu zamówiłam oczyszczacz powietrza z nawilżaczem https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-930eu-w-oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza/

to jest na prawde powazny problem i nie rozwiąże go nic innego jak kompletna zmiana polityki i przejście na odnawialne źródła energii!

Gość Gilda49
Ja powiem jeszcze inaczej . Mam problemzoddychaniemczęsto poza domem właśnie z powodu smogu. Przeszłam już przewlekłe zapalenie oskrzeli dwa razy . Mam dość. Dlatego musiałam kupić maskę antysmogową : https://goodair.pl/sklep/maska-respro-sportsta/

Gość gość
kup se lejek, dobry olej, wlej w łepetyne i porządnie przepal, może ci się rozjaśni światopogląd bo na razie łykasz swoją histerie jak kluski śląskie

Gość gość
ja mam piękny smog w pokoju od papierosków :)

Gość gość
a ja olewam smog, bo jaram faje. straszenie smogiem jest dla debili.

Gość gość
ja tam mogę ogrzewać prądem, ale niech mi cwaniaczki od straszenia smogiem dadzą na to forsę, a potem niech zbudują atomówki, bo polskie elektrownie są na węgiel.

Gość mgryk
Jak się chronić przed smogiem? Czy warto zainwestować w oczyszczać powietrza? Zastanawiam się nad zakupem http://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/sharp-kc-d60euw/ - z tego co udało mi się wyczytać, nie tylko oczyszcza powietrze, ale również nawilża je i poddaje jonizacji.

Gość Eryksi
Cóż, z niektórymi rzeczami człowiek nie wygra, ja pilnuję chociaż tego co mam w domu, mam oczyszczacz i jest całkiem inaczej w mieszkaniu. Teraz wypuścili nowy oczyszczacz roger od stadler form, ma takie filtry, że bez problemu sobie radzi nawet z największymi świeństwami w powietrzu, na zimę pewnie kupię ten model

Gość AmandaLirr

Nie wiem czy wiecie, ale w domu skutecznie można się chronić przed wdychaniem tego zanieczyszczonego powietrza. Można na okna samemu zamontować ramki filtrujące Fakro – Clean Air. U mnie mąż to zrobił i faktycznie w domu nic nie czuć, lepiej się oddycha

Gość Robbin

Zgadzam się, że problem ze smogiem jest naprawdę duży, dlatego warto przynajmniej w swoim domu zadbać o czyste powietrze wykorzystując odpowiedni oczyszczacz powietrza. Ja ze swojej strony tutaj mogę polecić Ci abyś również sprawdził sklep mwp.biz.pl który przygotował naprawdę fajna ofertę różnych producentów i modeli dopasowanych do powierzchni domu, czy mieszkania. Dlatego jeśli chcecie szczególnie zimą cieszyć się czystym i pozbawionym alergenów powietrzem to moim zdaniem nie ma co dłużej zwlekać.

Gość ugoha

Trzeba sobie zdawać sprawę, że powietrze ktorym oddychamy to nasz PRIORYTET. Warto o tym pamiętać. W domu mamy oczyszczacz powietrza (Sharp UA-HG60E-L) i od razu inaczej nam się oddycha. Polecam wszystkim, bo jak nie zadbamy o siebie sami nikt o nas nie zadba!!!

Gość olo
11 godzin temu, Gość ugoha napisał:

Trzeba sobie zdawać sprawę, że powietrze ktorym oddychamy to nasz PRIORYTET. Warto o tym pamiętać. W domu mamy oczyszczacz powietrza (Sharp UA-HG60E-L) i od razu inaczej nam się oddycha. Polecam wszystkim, bo jak nie zadbamy o siebie sami nikt o nas nie zadba!!!

a ten oczyszczacz dobry jest? jak się sprawuje? równiez dojrzalam do zakupu takiego sprzętu i jak na razie zauwazylam, ze najlepsze opinie ma sharp. Chce potwierdzic 😉

Gość matka

niestety dopóki nie wprowadzony zostanie zakaz wjazdu do centrum miasta smog będzie się utrzymywał nie zmieni tego nic . Zawsze zastanawiałam się dlaczego po powrocie do domu czuje smród spalonej gumy, jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży przestraszyłam się tego dziadostwa i kupiłam maske antysmogową chyba Respro ma najlepsze opinie i wymienne wkłady najtaniej kupić przez inetrnet http://szpx.pl/sh7Pc .