Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olidia

Kochanie się po okresie

Polecane posty

Gość Olidia

Witam dziewczyny! Mam małe pytanie :) Czy bezpieczny jest seks zaraz po okresie? Czy lepiej wtedy mimo wszystko się zabezpieczać? Chciałabym powiedzieć że mój cykl trwa minimum 30 dni a czasami nawet o wiele dłużej... Ostatnio zdarzyło się że mój cykl trwał 35 dni... czy mogę sobie pozwolić na małe szaleństwo przed owulacją czy lepiej dmuchać na zimne?

Gość gość
Nie jest to czas bezpieczny. W którym to miałoby być dniu cyklu?

Gość Olidia
Tylko jak by się skończył okres czyli 4-5 dzień

Gość gość
Owulacja następuje ok. 14 dni przed okresem. jeśli twój cykl zawsze trwa minimum 30 dni to normalnie zaraz po okresie teoretycznie możesz się kochać bez zabezpieczenia. Mogłabys się kochac bez zabezpieczenia nawet do 12 dnia cyklu - tylko jest jeden problem - nigdy nie wiesz czy nagle cos sie nie stanie i owulacja i okres nie pojawią się nagle dużo wcześniej - dlatego zawsze trzeba się zabezpieczać, bo nigdy nic nie wiadomo - przez całe życie możesz mieć regularny cykl a nagle raz w życiu zdarzy się że coś spowoduje rozregulowanie i dojdzie do owulacji dużo wcześniej. ''Czy mogę sobie pozwolić na małe szaleństwo przed owulacją czy lepiej dmuchać na zimne?'' Mimo że jest prawie 100% prawdopodobieństwo że nic się nie stanie to lepiej dmuchać na zimne. Jak to mówią ''Better be safe than sorry''.

Gość gość
Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - jesteś w ciąży i źle ją znosisz, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto jest w nieplanowanej ciąży, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto źle znosi ciążę … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email Zaufania k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .pl w w w. n e t p o r a d n i a .pl 58 6 915 915 Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00

Gość gość
Weź dmuchaj, nie szalej bo jak się owulacja przesunie to będzie szaleństwo ale pieluszkowe, zabezpieczaj się

Gość gość
To ktoś tak jeszcze ryzykuje? Jestem w szoku

Gość gość
Nie kus losu,ja tak zaszlam w ciaze,a cykle mialam jeszcze dluzsze niz Ty

Gość gość
czy mogę sobie pozwolić na małe szaleństwo xxx Na czym dokladnie to szalenstwo polega? Bo ma tylko wszystkie znamiona zwyklej glupoty. I dlaczego dokladnie takim ogromnym problemem jest uzycie prezerwatywy?

Gość gość
Ja tak zaszlam w ciążę. Byłam dzień później okresie, jeszcze wkładkę musiałam mieć. I to był jeden jedyny raz. Przyrzekam. Nigdy nie ryzykowalam, bralam tabletki, później gumki. I ten jeden jedyny raz! Do tej pory pamiętam datę! Niedziela przed południem.... heh Później facet był w delegacji i nie było okazji do seksu. Nawet nie wierz jakie było moje zdziwienie!!! To był szok! Do tej pory to wspominamy.... z kolei o drugie dziecko staraliśmy się kilka miesięcy. Dlatego nie wierzę w żadne płodne i nieplodne dni i kalendarzyki. I zaznaczam że miałam i mam reguralne cykle. Pozdrawiam A.

Gość gość
Też się przejechałam na takich obliczeniach dni płodnych, kochaliśmy się z mężem dzień po okresie, w sumie nie pierwszy raz więc byłam pewna, że jest bezpiecznie, a teraz jestem w 11tc :-) z tym, że my i tak planowaliśmy niedługo drugie dziecko więc dla nas to nie tragedia