Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy picie wody mineralnej poprawilo

Polecane posty

Gość gość

kondycję waszej skóry i samopoczucie? Nie potrafię się zmobilizować do picia..ale moja skóra, przede wszystkim ta na twarzy wolą o pomoc, jest szara i sucha. Zawsze bardzo mało pilam..teraz to już w ogóle potrafię za cały dzień wypić jedynie np.2 kawy i herbatę i nic wiecej,chyba że na obiad jest zupa to jeszcze to.

Gość gość
No to pij herbaty owocowe i ziołowe. Woda lepiej wchodzi latem. Na cerę dobrze robi woda z cytryną, możesz lekko dosłodzić jeśli nie lubisz. Ale troszkę bo cukier źle działa na cerę. Możesz też pić inke z mlekiem jak lubisz.

Gość gość
No właśnie w lato jako tako piłam a teraz ciężko mi wmusic cokolwiek. A najchętniej to pilabym z 3-4 kawy, ale ograniczam się do 2. Czasem jeszcze jakiś sok wypije ale przydałby mi się kop.

Gość gość
Ja zawsze piłam niewiele, nic na siłę, tym bardziej że irytowało mnie to późniejsze bieganie do łazienki. Przez calutki październik piłam dziennie około 2,5l. płynów z czego 1,5 l to była woda mineralna a do tego byłam na diecie i ćwiczyłam. Nie schudłam nic, skóra się nie poprawiła

Gość gość
Nie pijam "mineralnej" tylko zwykłą kranówkę, mam zawsze pod ręką butelkę i dziennie ok 1,5 litra schodzi samo, niepostrzeżenie. A co do skóry to sama woda nie pomoże, potrzeba też sporo zdrowych tłuszczy w diecie (żeby skóra miała z czego budować barierę lipidową) plus odpowiednia pielęgnacja.

Gość gość
Kawa i herbata dodatkowo wysusza. Ja piję cisowiaknę mineralną a czasem dodaję do niej coś jakiś owoc lub mięte i tak mi lepiej się nią piję i już nie mam z tym problemu. Warto też wychodzić na powietrze i wysypiać bo to też wpływa na cerę. No i jakiś dobry krem do twarzy w zależności od tego jaką masz cerę i już z tym problemu nie powinnaś mieć.

Gość gość
Włosów chyba nie, cery - tak. Ale może chodzi o to, że piję wysokozmineralizowaną głównie (teraz Piwniczankę - http://piwniczanka.pl). Na pewno jest to zdrowsze niż kawa. Podobno też trzeba wypijać dziennie przynajmniej 3 szklanki wody...

Gość gość
Ja widzę dużą zmianę na gorsze, kiedy piję mniej wody. Ale nie mam problemu z tym, ze mi nie smakuje, czasem po prostu zapominam kupić zapas. Od razu cera robi się brzydsza, a ja czuję zmęczenie.

Gość gość
gość dziś Kran masz na monety, że zapominasz "kupić"? :D

Gość gość
Kran mam z lat 60. Jak się pije z niego wodę, to czuć posmak żelaza :P

Gość gość
a ja jak piję piwniczankę to mam posmak g****a, ohydna

Gość gość
Pij***ardzo dużo wody mineralnej , po prostu mam uczucie pragnienia, nie mam cukrzycy, morfologia w normie, po każdym innym napoju chce mi się jeszcze bardziej pić, moja cera była i nadal jest problemowa, na Plus jest to że skóra na ciele jest nawilzona i nie muszę używać balsamow

Gość Gromila
Nie wiem, czy poprawiło, czy nie, bo całe życie piję dużo wody, więc nie mam porównania. Nawodnienie jest bardzo ważne, a kawa i herbata nie liczy się jako picie, bo wręcz odwadnia. Wystarczy, że będziesz miała przy sobie butelkę wody na przykład zywiec zdroj i co jakiś czas sobie łykniesz https://www.skapiec.pl/site/cat/4211/comp/9908824 Jaki to problem?