Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koleżanka budowa domu dochody

Polecane posty

Gość gość

Była u mnie w sobotę koleżanka. Mówiła , że budują dom pod Bydgoszczą . Wieś ale 5-7 km od Bydgoszczy , więc ceny działek bydgoskie . Mówiła , ze działke kupili za prezenty weselne . Nazbierali ok 100 tys !!! a teraz już budują .(pokazywała zdjecia z budowy i projektu ) Maja stan surowy i własnie robia dach . Ona zarabia ok 2 tys a on ok 3-3,5 . Kurcze wg mnie to mało by budowac dom . no i ta działka z prezentów . Jakos nie wiem czy w to wierzyc czy chciała sie pochwalic czy jak ?

Gość gość
Ja 8 lat temu zbierałam 60 000 z prezentów więc czemu nie. Poza tym pewnie rodzice pomagają.

Gość gość
Moja znajomwa ma z mezem tez ok 6-6,5 tys zł na miesiac dochodow.Buduja sie/.Maja juz w sumie stan surowy zamkniety.Czeka przed nimi caly srodek.I brak kasy. Bo jada na kredytach.Gdyby nie fakt ze mieszkaja z tesciami i nie ponosza zadnych kosztow utrzymania mieszkania nie mogli by sobie pozowlic na budowe domu.A Ojciec im pomaga bo to budowlaniec. Wiec na robociznie zaoszczedza.

Gość gość
Skoro do ciebie przyszła i ci pokazała to chyba oczywistym jest, że chciala sie pochwlaic tepa dzido, a po za tym zerwij z nią przyjaźń, przez zazdrosć nie zasłgujesz nazywac kogokolwiek przyjaciolka bo to slowo brzmi falszywie od ciebie. Wstyd.

Gość gość
gość dziś Skoro do ciebie przyszła i ci pokazała to chyba oczywistym jest, że chciala sie pochwlaic tepa dzido, a po za tym zerwij z nią przyjaźń, przez zazdrosć nie zasłgujesz nazywac kogokolwiek przyjaciolka bo to slowo brzmi falszywie od ciebie. Wstyd. xx ha ha ha żaden facet cie nie chce i sie na kafetrii wyżywasz ? ofermo kolezanka anie przyjaciólka tępoto

Gość gość
dochody spoko. dom zajakies 400 000 da sie wybudowac spomagajac sie kredytem.

Gość gość
tu autorka . Ale ona twierdzi , że wszystko bez kredytu. Mówi dach 15 tys robia teraz , a 2 mce temu robili ogrodzenie domu za 10 tys . Wiem ze mieszkaja z rodzicami ale płaca na utrzymanie i ogrzewanie . Wynikało ze jej pensja to mało na wydatki wiec zostaje jego pensja czyli ok 2.5 -3 tys . My zarabiamy wiecej a nie odwazylibysmy sie budowac przy takich dochodach . To mało .

Gość gość
Widać że macie nikłe pojęcie o budowie domów! Dom w stanie surowym zamkniętym,można już wybudować za ok 100tyś zł,oczywiście własnym przemysłem.Trzeba tylko mieć kogoś do pomocy i zakasać rękawy.Jak ma się materiał to w jweden rok stoi pod dachem!Sprawdzone i przerobione nie raz. Jak myślicie skąd na wsi tyle się buduje i to wcale u nie bogatych?

Gość gość
Moze rodzice pomagaja finansowo. Moja kolezanka jak zaczęła budowe domu dostala od rodziców 100tys. Pieniądze mieli "w skarpecie" uzbierane na starość .

Gość gość
Kurde ja jakichś złych gości zaprosiłem bo 30 ledwie zebralam... Ale życzę powodzenia my właśnie podjazd i bramę robimy i nie wiemy czy wyrobimy się w 30 tys więc zarobki tego rzędu to będzie długa budowa.

Gość gość
Coś ściemniać my z mężem mamy ok 8-10 tys miesięcznie i remontujemy dom w którym mieszkamy i obliczylismy że wprzyszym roku poręebujemy z 60 tys na brake ogrodzenie I ogrodek plus jakies drobre i odlozymy to może przy tych zarobkach więc mając do dyspozycji 3 tys na to chyba że robi się z najtańszej wersji materiału i samemu non stop pracuje przy budowie.

Gość gość
Ale dlaczego łączycie zarobki z posiadaniem pieniędzy? Wiadomo że prawie wszyscy dostają coś od rodziców na start. My z mężem dostaliśmy prawie 600 000 co stanowiło 3/4 kosztów budowy.

Gość gość
5500 na budowe domu to bardzo mało

Gość Milena_gościnnie
Nie każdy ma to szczęście i dostaje pieniądze od rodziców na budowę domu… My z mężem zebraliśmy sami, ale domu nie budujemy, tylko kupujemy! I to energooszczędny :) Stwierdziliśmy, że to opłaca się najbardziej, kochamy styl EKO, do tego nie jest aż tak drogo – dom pod Bydgoszczą za 4.800 zł za m² razem z działką, prawie tyle, co mieszkanie w mieście, a będę miała swój kąt i ogród. Nie muszę się przejmować, ile wyniesie mnie brama, nowy płot, czy dach – wszystko dostanę gotowe, a do tego, w przyszłości, dzięki energooszczędności – rachunki będą mniejsze! Może któraś z Was zostanie moją sąsiadką na http://www.osiedlesloneczne.pl/? :D