Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wiek dziecka podajecie w miesiącach?

Polecane posty

Gość gość
7.46 dokladnie hahah

Gość gość
wczoraj Nie. Te dzieci mają 5,5 i 1.5 roku. Nie jestem po prostu poshizowana mamuśka sprawdzająca co dziecko powinno umieć w danym miesiącu i panikujaca jak zaczęło mówić w 23a nie 18...

Gość gość
Tez mnie to zawsze zastanawiało. Często tu czytam "moje dziecko ma 23 miesiące i nie lubi mięsa. Co robić". Przecież tu spokojnie można podać 2 lata, bo ten miesiąc w tym przypadku jest kompletnie bez znaczenia. Ale ja nie byłam zakręcona na punkcie dziecka, nie liczyłam, ile ma godzin, więc dla mnie takie coś jest dziwaczne.

Gość gość
Podawanie wieku w miesiącach ma sens chyba do roku. Mój ma 19 miesięcy, ale mówię 1,5 roku. Bliżej 24 miesięcy na pewno będę mówić, że prawie 2 latka. Tutaj jak ktoś podaję dokładnie to może ma sens, bo doradząja często mamy dzieci w przybliżenym wieku. Ale faktycznie dla obcych używać sformułowań 28 miesięcy dziwne:)

Gość gość
Powyzej pietnastu miesiecy brzmi to juz poprostu smiesznie ,stary koń a matka z niego dzidziusia robi :-P

Gość gość
masakra jakie z was idiotki beda sie klocic o takie bzdury, ja podaje w mesiacach i g... mnie obchodzi czy ktos umie liczyc czy nie

Gość gość
gość dziś nie wyzywaj nikogo od idiotek, bo sama jak widać mądrością nie grzeszysz.