Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123543

Fala hejtu, a katolicyzm

Polecane posty

Gość gość
Podrosyjskim kraju??? I to pisze Polak? Granice otwarte, droga wolna. Co Cię trzyma?

No tak bo poprzednie organy władzy sądowniczej nie były podporządkowane tamtej władzy. Sędziowie nie kradli, nie działali na telefon, a TK zawsze orzekał na korzyść obywateli. Czy się to komuś podoba czy nie w demokracji nigdy nie będzie Monteskiuszowego modelu trójpodziału władzy w czystej postaci i zawsze jedni będą zależni od drugich.

Gość gość duh
- a więc wojna! Podpisano Stefan Starzyński prezydent Warszawy

Gość gość
Jakoś nie zauważyłem żeby ministrowie PO wyznaczali sedziow.

Gość gość
Nudziarze.

Gość gość duh
Pomalutku pomalutku to forum też zostanie też zdelegalizowane, siedlisko diabła wniosek procedowanie i ustawa w jedną noc. 4 rano prezydent podpisze a rano o 5 trybunał rozpatrzy.. po południu w druku gotowa ustawa. ;) zakaz pisania !

Gość gość duh
gość dziś Nudziarze X Pobawmy się w skojarzenia. Tarcie banan przyjemność. Co to?

Gość gość
Dlaczego z góry zakładać ze ta zmiana w sądach będzie zła? Jesli tak to nastepna władza powróci do poprzedniego modelu. No właśnie, ciekawe czy wtedy tez taki model będzie dla nich be:D kto ma większość, rządzi. Opozycji prawo do bycia w opozycji a jak to wyjdzie to sie okaże.

Gość gość123543
Pło89, jak jesteś taki mądry, to wypowiedz się na 1,5 mln zł kary nałożonej na TVN24, czy czasem nie jest to ograniczanie wolnych mediów i demokracji?. Powoli PIS wycofuje się okrakiem z tej decyzji KRRiT. Odpowiedz mi proszę też na pytanie dlaczego ks. Rydzyk dostaje takie dofinansowanie od państwa idące w mln zł? O trybunale i sądach nawet już nie wspominam, bo było już o tym. Jak to było z aferą FOZZ i SKOK-ami? Dlaczego kibole są popierani przez rząd? Dlaczego komisja smoleńska nie działa na podstawie faktów? Dlaczego krytykuje się Owsiaka? Dlaczego ludzi w rządzie, spółkach państwowych, służbach mundurowych,itp. zastępuje się miernymi osobami? Dlaczego Kościół dostaje od państwa polskiego kilka mld zł rocznie? Dlaczego wobec prezesa Kaczyńskiego pomimo jego mowy nienawiści ("zdradzieckie mordy", "kanalie", itp.) nie są wyciągane konsekwencje? I dlaczego ludzie nie szanują drugiego człowieka, chociaż są katolikami?

Gość gość duh
Płocku nie będzie już zmiany rządu. Do końca życia twego będzie rządził Pis a w szkołach i urzędach będzie wisiał portret dobrodzieja J.K i tragicznie poległego L.K. Bedziesz płacił na rzeczy o ktorych nie śniło się Ci się.

Gość gość duh
Ale żeby nie było! Cudownie też nie było. Gdzie kasa z II filaru wie kto?

Pło89 - spoko gościu już pracują nad ordynacją wyborczą tak aby czasem nie przegrać wyborów. Tyle lat służyła i było OK. dojdzie do tego że dostaniem obserwatorów z UE :))) ale będzie siara... Ty na prawdę jesteś taki naiwny i sądzisz że władza która zawłaszczyła praktycznie wszystko i uszykowała sobie tak aby robić co chce zrobiła to po to aby w tak uformowanym państwie pozwolić rządzić przeciwnej opcji ? Teraz każda metoda będzie dobra aby utrzymać władzę. Do górników o ile mi wiadomo strzelano za komuny i wtedy właśnie wszelkie organy władzy podlegały jednej i słusznej partii... Co do sądów, pewnie i byli dyspozycyjni sędziowie czy nieuczciwi ale jeżeli ktoś zadzwonił z władzy miał możliwość spuścić go na drzewo, teraz kiedy odmówi to władza spuści jego. Nie rozumiesz tej drobnej różnicy ? Skutki zmiany władzy na totalitarną nie są odczuwalne od razu, tak jak gospodarka mają swoją bezwładność, ale są do przewidzenia. Ziobro właśnie wyznaczył sędziego który w przeszłości był karany, a dopiero co krzyczeli że sędziowie gacie czy pendrivy kradli ... to się nazywa hipokryzja ... Wiesz co Pło89, ja już stary jestem i zanim to wszystko p*****lnie, to zdążę spokojnie zejść z tego świata ale całe to g****o spadnie na nasze dzieci i wnuki ...a podziękować będą mogły takim ludziom jak Ty którym takie zmiany jakie następują nie przeszkadzały bo ich nie czujesz ....

Gość gość duh
Albo takie nieistotne dlaczego TVP puszcza tylko stare kabarety w ktorych wyśmiewano Tuska. Dlaczego taki rozchwytywany kabaret Limo się rozpadł pod wpływem nacisków "boskich", dlaczego Kabaret Moralnego Normalnego Niepokoju mysi nadawać Ucho prezesa w necie ( ciekawe jak długo) poważniej?dlaczego prawo tworzone nie uwzględnia jednakowo wszystkich obywateli, skrajnym przykładem jest choćby 500+,

Kaczyński niestety bardzo przykłada się do tego podziału społeczeństwa raczej to platforma dzieli z nowoczesno nie widzialem zwoleników pisu by demonstrowali aler wtelewizji pokazuje czarne marsze czy kodowców nowoczesnych z helikopterami na głowie czyli wychodzi ze to oni dziela a nie Kaczyński czy pis

Dlaczego przez osiem lat poprzednich rządów nikt nie podnosił takiego larum? Zabieranie pieniędzy z OFE czy podwyższenie wieku emerytalnego zdaniem TK jak najbardziej zgodne z Konstytucją. To jest ten organ władzy sądowniczej który ma bronić obywateli??? Dofinansowania dla Rydzyka- jestem przeciwnikiem takiego wspierania i tu zdecydowanie minus dla obecnej władzy. Jednakże wyborcza i TVN również dostawały dofinansowania z budżetu państwa, a są to media prywatne. Afer po stronie PO-PSL można wymienić dziesiątki, podobnie jak po stronie PIS-u czy SLD i dopóki w Sejmie siedzą te same twarze to nic się nie zmieni. Największym atutem PIS-u jest obecnie sprzeciw wobec imigrantów, a Polacy widząc co się dzieje na świecie będą na nich głosować. Niestety unijni mocodawcy nie pozwalają opozycji na podobne stanowisko dlatego utrata władzy przez PIS na dzień dzisiejszy jest niezagrożona. I na koniec jeszcze jedno- dla każdego normalnego człowieka najważniejszymi priorytetami w życiu jest: posiadanie pracy oraz wynagrodzenia pozwalającego zapewnić rodzinie godziwe życie, dostęp do służby zdrowia czy dostęp do przedszkoli, szkół. Jeżeli będę mógł to wszystko dostać to mam gdzieś czy w Polsce będzie demokracja czy republika, czy Prezydentem będzie ten lub tamten, czy TK będzie czy nie, czy media będą wolne czy nie. Niech sobie rządzi nawet Petru z Niesiołowskim.

Gość gość
Jakie dofinansowanie od rządu dostawał TVN?

Gość gość duh
Pł bez urazy ale reprezentujesz typowego trzydziestoparolatka który komunę pamięta z piaskownicy. My nieco starsi widzimy jaką drogę przebył ten kraj i gdzie teraz jest. Nie wszystko było ok, ale poczucie względnej wolności jest dla mnie ważniejsze niż ochłap 500+. Nasza gospodarka nie istnieje bez Uni i nie było jej praktycznie w chwili do niej wejścia. Unia którą tak chętnie opluwacie. To zbiór interesów wiele państw. Też mi się nie podoba wiele rzeczy i nad tym trzeba pracować a nie niszczyć.

Gość gość
Nie Jego wina duhu ze nie urodził sie wcześniej. Przesadzacie trochę z tym dramatyzmem. Wam nie przeszkadza ze Unia chciałaby mieć więcej do powiedzenia w kwestii polityki naszego kraju niż my sami? Teraz to będą nam praworządność naprawiać:D a kiedy w Hiszpanii cyrk sie wprawial to Unia co? Ano nic. Unia powinna byc solidarna z każdym członkiem, tymczasem kiedy Rosja wproadzila embargo na nasze mięso to co? Ano ONI pchali więcej. Gazociąg północny? I wiele innych. Dajcie spokój. Każdy ma na sumieniu. Władza zostanie rozliczona przy okazji wyborów.

Duhu- póki co to UE niszczy się sama coraz mocniej wtrącając się w sposób funkcjonowania poszczególnych państw. Juncker niedalej jak miesiąc temu powiedział że do 2025 roku suwerenność państw członkowskich ma zostać zniesiona. To po to miliony Polaków oddało życie za suwerenność kraju żeby teraz Niemcy z Francją nam ją zabrali? Nie da się w kilkunastu czy kilkudziesięciu państwach różniących się kulturą, tradycją, obyczajami wprowadzić jednego modelu funkcjonowania. No właśnie osoba powyżej słusznie nawiązała do wydarzeń z Katalonii gdzie policja tak tłukła protestujących że ci zalali się krwią. Gdzie była wtedy KE, Komisja Wenecka i ci wszyscy obrońcy demokratycznych standardów?? Na ulicach państw UE dochodzi do publicznych gwałtów, media mają zakaz informowania o takich wydarzeniach, w szkołach zdejmuje się krzyże i zabrania obchodzenia chrześcijańskich świąt. Czemu w tych sytuacjach UE nie reaguje? Co zrobili politycy unijni żeby zwalczyć terroryzm poza trzymaniem się za ręce i malowaniem kredkami?

Gość gość
Czym innym jest region kraju próbujący nielegalnie się odłączyć, czym innym jest rząd niszczący demokratyczne instytucje. Ja prdl..

Gość gość
Ja prdl...ale czy nie można poczekać i przekonać się jak to będzie funkcjonowało?

Gość gość
Czekac jak bedzie funkcjonowalo przejecie przez jedna partie kontroli nad TK, sadami powszechnymi, SN, PKW, mediami? Serio? :) Rownie dobrze mozna wpuscic kasiarza do bankowego skarbca i zobaczyc jak to bedzie funkcjonowalo :)

Gość gość
Tez porównanie:o zresztą nie za bardzo jest wybór bo kto zamiast PiSu?

rydzyk jest namaszczony przez samego boga Jezzuus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła, tak jak twoje za odkupienie win i kar za grzechy twoje i Pawła. Pojmujesz? Jeśli kochasz ojca Tadeusza Rydzyka, to módl się za niego więcej, bo on teraz szczególnie tej modlitwy potrzebuje, Ja mu błogosławię każdego dnia. To są, dziecko, kapłani przeze Mnie wybrani. W nich Moja siła i ona zwycięży.http://www.objawienia.pl/argasinska/arg14.html

Gość gość duh
Każda władza deprawuje, ale wolę liberalną władzę świecką w której będą afery (jakże ludzkie w końcu) niż twory oparte na kulcie jednostki w połączeniu z indoktrynacją sakralną. Afery które będą mogły być wykryte i napiętnowane. Obecny system nie gwarantuje że gdy afera dotknie środowisk władzy również o niej usłyszymy. TVP to propaganda rodem z PRL. Wraca komuna trochę odmieniona z zapleczem młodych gniewnych, których łatwo omamić i zwyczajnie kupić. Czasami myślę że lepiej by było jak świat istniałby bez wierzeń i religii. Nie było by tylu nieszcześć wojen aktów teroru. Może każdy z nas miałby dziś własny nie samochód a statek kosmiczny. Postęp wiele tysięcy lat był wstrzymywany poprzez uprzedzenia przed nowym. Ilu światłych ludzi w imię ojca i syna spalono by utrzymać swój porządek na świecie. Mówisz: "... w szkołach zdejmuje się krzyże i zabrania obchodzenia chrześcijańskich świąt. Czemu w tych sytuacjach UE nie reaguje? ". Jest to nie prawda nikt nie zabrania obchodzić świąt, jedynie chodzi o dystans świeckości do religii. Wiesz, gdy tego dystansu brakuje to policjanci jeżdżą na koniach z wielkimi skrzydłami aniołów. Ale to może śmieszy niektórych, ale we mnie budzi lęk. Ten przykład to może umówmy się wierzchołek góry lodowej. Ale religia to nie jest samo zło. Wiele ludzi w niej tkwi i tworzy dobro. Nie zapominam. Niestety ludzi tych jest jak na lekarstwo. Myślisz jeden z drugim że wejście z krzyżami do szkół to takie dobre posunięcie? Ktoś przeklnie, ktoś puści bąka, ktoś zapyskuje do pani i wszystko pod krzyżem. Deprecjonizuje się bezwiednie. I ksiądz spowszedniał żeby nie powiedzieć stał się pośmiewiskiem.

Duh- poczytaj na temat tego co wyprawia się w Skandynawii, zabrania się używania nazw świąt związanych z Chrześcijaństwem żeby nie urazić przybyszy z Bliskiego Wschodu czy używania symboli narodowych. To nie są wymysły, to są fakty. https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/szwedzi-zakazuja-narodowej-flagi-aby-nikogo-nie-urazic,501879.html Przykład pierwszy z brzegu. Każda skrajność jest chora, ale z dwojga złego wolę skrajność katolicką i te chore kobiety walczące o krzyż, które najwyżej cię nawyzywają niż skrajność muzułmańską, która utnie ci głowę lub wysadzi w powietrze twoich bliskich.

:O seksualność to coś, co można ofiarować mężowi, jak klejnot, a Wy nazywacie seksualnością sranie sobie do ryja i bicie pejczem po jajach:O

Gość gość
Jest i stara pisówa :D