Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam karmiących piersią, które mają więcej niż jedno dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy w domu karmicie przy starszych dzieciach? Bo ja tak, nawet się nad tym nie zastanawiałam. Moja sześciolatka i bawiła się lalką i udawała że tą lale karmi piersią, była u nas babcia (moja teściowa) zawsze przychylna wobec mnie, tym razem stwierdziła że wyrządzam starszym dzieciom krzywdę psychiczną karmiąc piersią w ich obecności i napewno będą miały przez to traumę. WTF?!! Zamurowało mnie. Przecież nie będę się ukrywać we własnym domu.

Gość gość
Ja karmie przy mojej 5latce. Nie widzę w tym nic złego. Też się bawiła ze karmi misie ale jej juz przeszło. Zabawa jak każda inna :)

Gość gość
Karmiłam przy starszym, co prawda jak urodziłam to synek miał 2 i pół roku (i karmił swoim brzuchem misie ;) ), jak skończyłam to 4, ale gdyby miał 6 albo 15 też bym przy nim karmiła. To normalna naturalna czynność związana z opieką nad małym dzieckiem i uważam, że wśród najbliższych nie trzeba się ukrywać.

Gość gość
Ja też karmiłam przy sześciolatku, nie wykazywał jakiegoś większego zainteresowania, u nas w domu nagość nie jest jakimś tabu- nie paradujemy wprawdzie na golasa, ale nie piszczę i nie zakrywam się jak synek wejdzie na siusiu kiedy biorę kąpiel, albo do pokoju w którym się przebieram. Gdyby karmienie i nagie piersi go krępowały, to bym raczej nie karmiła przy nim, wiadomo. No i przeważnie karmiłam u nas w sypialni, na fotelu, ale poza domem bywało w róznych miejscach, rozumiał że braciszek musi zjeść, tak samo jak on.

Gość gość
Karmie przy synku, ma 2,5l, bywa zazdrosny, mowi ze tez bedzie jadl, raz tez sam probowal nakarmic siostrę:) i tyle z tej traumy, raczej jest to dla niego normalne.

Gość gość
Karmię normalnie przy 5 latku. Tak jak u gościa wyżej nagość u nas nie jest tabu.

Gość gość
Ja karmie przy 2 latku i on traktuje to normalnie. Nawet nie zwraca uwagi na to co robię, bo dla niego stało się to normalne.

Gość gość
Babcia pewnie dzieci na sztucznym odchowała :)stąd reakcje .Ba może mieć nawet pewne kompleksy na tym tle ...

Gość gość
Karmię przy 5 latce jest ok

Gość gość
Kamilam córkę przy 5 letnim synu. Traktował to normalnie, siostra je i tyle.

Gość gość
Żadnej traumy mieć nie będzie, wyluzuj i babcia niech też wyluzuje

Gość gość
Karmię przy 3 latku nawet wie co to laktator chwilę bawił się w karmienie misia i tyle.

Gość gość
Mam jedno dziecko, ale moja mala siostrzebica ktora jest jedynaczka tez udaje ze karmi piersia lalki a nie miala przykladu z domu. To jest normalne.

Gość gość
Karmię przy czternastoletnim synu. Normalna sprawa.

Gość gość
Moj nastoletni syn nawet odciągał mi pokarm bo Iuz mnie męczył ten ręczny laktator

Gość gość
Matka przy mnie karmiła moją siostrę. Miałam wtedy 9 lat. Nie czuję się skrzywdzona. Dla mnie to było coś zupełnie naturalnego.

Gość gość
20.44 luz trollu ... A bqabcia niech gratuluje córe że uczy jej wnuczkę właściwych postaw :D .

Gość gość
Jak dziewczynka udaje, że karmi piersią lalki, to niby co w tym strasznego? Przecież karmienie piersią jest naturalną, normalną czynnością. To nie jest zachowanie o charakterze seksualnym. A jak lalki bobasy są wyposażone w buteleczki i dzieci udają, że karmią lalkę butelką, to jest spoko, prawda? Butelka cacy, cycki be.

Gość gość
Normalnie