Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co podać na świąteczne przyjęcie z przyjaciółmi?

Polecane posty

Gość gość

wiem że to może nie ten dział żeby pytać o takie rzeczy ale myślę że doświadczone gospodynie wiedzą najlepiej;)W drugi dzień świąt spodziewam się gości,jest to moja koleżanka która parę lat temu wyjechała za granice wraz z mężem i dziecmi.Spotkanie ma być lużne,raczej bez obiadu bo będą popołudniu i zostaną na noc.Co polecacie z przekąsek na ciepło i na zimno z uwzględnieniem małych dzieci?jaką kolacje podać?ma być prosto,smacznie,zdrowo i bez słodyczy;)tak żebym całego wieczoru nie musiała spędzić w kuchni a najlepiej żebym chociaż część mogła przygotować wcześniej.Wiem że zostanie coś z świąt ale pewnie niewiele bo u mnie straszne żarłoki a poza tym nie chcę serwować dwudniowej sałatki jarzynowej czy ryby po grecku...jeśli macie jakieś pomysły to napiszcie też proszę jak to zrobić...nie jestem wybitną kucharką niestety...

Gość gość
Sałatka z tortellini, gulaszowa, koreczki, ciasto, śledź.

Gość gość
Skoro będę popołudniu i zostają na noc, to jednak jakaś ciepła kolacja byłaby na miejscu, a poza tym chyba robisz coś na swieta- jakieś sałatki, czy coś w tym stylu, wędlina, pieczywo

Gość gość
Na kolację możesz zrobić jakąś zapiekankę, czy fajny makaron, a sałatek też jest wiele szybkich, które można zrobić w kilkanaście minut

Gość gość
Podam ci przepis na sałatkę, którą ostatnio jadłam i bardzo mi smakowała. Rukola- duża garść, z 5 lub 6 gruszek, 2 sery pleśniowe camember, pestki słonecznika. Ser,gruszki pokroić i wymieszać. Na początku połączenie wydało mi się conajmniej dziwne, ale przepyszne i lekkie

Gość gość
No nie wiem czy dwa sery plesniowe to takie lekkie...

Gość dariamazur
Dla dorosłych to zawsze coś się wynajdzie, według mnie sprawa komplikuje się jak przyjaciele przychodzą z dziećmi - i to nie tylko przy spotkaniach świątecznych. Maluchy potrafią być szczególnie wybredne, a na przyjęciu zazwyczaj oczekuje się słodyczy itp. i tu znowu dylemat - jak zareagują rodzice? Nie wszyscy na wszystko pozwalają... U nas jak na razie bardzo fajnie pod tym względem sprawdza się maszyna do żelków: http://allegro.pl/maszyna-do-zelkow-45w-4-formy-camry-cr-4468-i6815714774.html W prosty sposób można zrobić żelki np. z ulubionego soku :) Rodzice docenią też, że przygotowaliśmy coś zdrowego.