Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robi sie w harcerstwie? Jak to wyglada?Chodza wasze dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Corka chce wstapic do harcerstwa. Szczerze to nie mam pojecia z czym to sie je

Gość gość
Raz w tygodniu zbiorki. W cieplejsze dni w plenerze. Wycieczka rowerowa np albo spacer po lesie,sprzatanie lasu ,no różnosci. Zima spotykaja sie w Osrodku Kultury. Spiewaja piosenki itp. Gdy zblizaja sie swieta to organizuja zbiorki zywnosci itp. Na 11.01,15.08 warta w kosciele,jak jest procesja to oni podaja wode starszym,pomagaja itp. To samo w inne wieksze swieta. Obozy pod namiotem,złazy raz na miesiac,czyli wyjazd np do jakiejs szkoly,pobudka w nocy,szybkie ubranie munduru i stanie na bacznosc,czyli warta. Złazy nie sa drogie,gorzej z obozami ale wtedy dorabiaja sobie np kolędowaniem zimą. Uczą sie kolęd na zbiórkach. Moj syn uwielbia harcerstwo,nawiązał wiele przyjaźni. Zapiszcie swoje dzieci,ale tylko te ktore uwielbiaja przygody,maja fantazje i sa wytrzymale. Koszty to tylko mundur(ja kupuje uzywane) ,zlazy 30 zl zazwyczaj plus do plecaka cos ,jakies owoce,slodycze. Na poczatku od razu kup namiot,karimate ,spiwór ,jaśka,manażke. Skladka raz w roku,ustalaja ją wyzej. Obozy sa duzo tansze niz te ktore wykupuje sie np przez net. Ja placilam 800zl za dwa tyg,wszystko w tym bylo:nocleg,wyzywienie opieka. Nie znajdziesz takiego taniego nigdzie indziej

Gość gość
Dzieki za odpowiedz. Ale zdziwiona jestem,ze tylko jednej mamy na kafe dziecko chodzi. Wasze dzieci nie maja pasji? Zainteresowan? Pewnie tylko tablety,tv :-/

Gość gość
gość dziś Dzieki za odpowiedz. Ale zdziwiona jestem,ze tylko jednej mamy na kafe dziecko chodzi. Wasze dzieci nie maja pasji? Zainteresowan? Pewnie tylko tablety,tv :-/ :O I po co ta ironia. Ja chciałam, żeby moja córka chodziła na harcerstwo, jednak ona kategorycznie była na NIE. Nawet mówiła, że u nich w szkole to obciach. Szkoda, ale cóż na siłę nie zmuszę. Ma inne zainteresowania i pasje. TV rzadko ogląda, a tableta nie posiada.

Gość gość
Moj syn mnie prosil dlugo,ale ja nie chcialam sie zgodzic,bo i pianino,akordeon,szachy,angielski,jazda konna.. I nauka. Powiedzialam mu zeby z czegos zrezygnowal,bo nie da rady. Ale on nie chcial. Powiedzialam,ze na probe sprobujemy,na razie wszystko ogarnia. Lekcje odrabia na swietlicy,np podczas okienek,w domu malo sie uczy. Kurs angielskiego juz sie skonczyl na szczescie(koniecznie chcial chodzic,bo jego sympatia zapisala sie:-) )

Gość gość
Gościu z 9:36 - serio myślisz, że na świecie jest tylko jedna pasja i jest nią harcerstwo? Pomijam już fakt, że mało w której szkole jest drużyna harcerska.

Gość gość
Druzyny harcerskie są juz praktycznie wszędzie,ja mieszkam w gminie 3 tys mieszkancow i sa az dwie.

Gość gość
A ja mieszkam w centrum Łodzi i najbliższą drużynę mam 4km od siebie. Także nie wszędzie 🖐️

Gość gość
Wasze dzieci nie maja pasji? Zainteresowan? Pewnie tylko tablety,tv x Ja chciałam chodzić na harcerstwo, fakt, że było to lata świetlne temu ale po 2 miesiącach miałam dosyć, zbiórki były nudne, nudne towarzystwo. Znalazłam inną pasję którą mam do dziś jako dorosła osoba. Harcerstwo to nie musi być jedyna cudowna i słuszna opcja.

Gość gość
harcerstwo to świetny pomysł zapełnia czas dzieci się nie nudzą uczy wiele przydatnych umiejętności a przede wszystkim empatii, pomagania słabszym, relacji międzyludzkich, samodzielności, dziecko nawiązuje nowe znajomości, lepsze takie towarzystwo niż spod butki z piwem czy szemrane i potem nastolata w ciąży,

Gość gość
Moje dziecko jest jeszcze za małe nawet do zuchów, ale ja sama byłam harcerką przez wiele lat (tzn. oficjalnie skreśliłam się z listy instruktorów, ale dalej mam harcerstwo w sercu) i uważam, ze to najlepsze, co mnie spotkało :) Mam dzięki temu kupę wspomnień, znajomych i świetnego męża. Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć, co będzie robione w tej drużynie, to zapytaj drużynowej, jakie mają najbliższe plany.

Gość gość
Autorko, a ty co masz za zainteresowania, że nawet nie masz pojęcia o harcerstwie? Jakieś idiotyczne te twoje zdziwienie.