Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość gość
senseiYo a zastrzyk poporodowy nie daje tak dużej pewności?

Gość gość
11.35 owszem, dlatego uwazam, ze to kolejny pomysł "na papierze" naszego wspaniałego rządu. Oczywiscie piszę jak jest w naszym województwie, może w innych jest to inaczej prowadzone. Dajcie znać babeczki jak jest u was

Gość senseiYo
13:45 Zastrzyk poporodowy redukuje ryzyko immunizacji o około 98%. To wbrew pozorom wcale nie tak dużo, jeśli chodzi o dzieciątko. A zastrzyk stosowany w 28 tc. znosi to ryzyko niemalże do zera...

Gość gość
Cieszę się, że wprowadzili tę refundację. Szkoda, że dopiero teraz... I że są z nią takie problemy, jak koleżanka wyżej napisała (o zgrozo)... Do tej pory nie każdą Mamę było stać na dodatkową profilaktykę. O samym konflikcie zresztą mam wrażenie, że mówi się za mało...

Gość gość
Gdyby ktokolwiek poszukiwał rzetelnego źródła, warto zajrzeć na www.konfliktserologiczny.pl. Czasami mam wrażenie, że najwięcej informacji rodzice otrzymują na własną rękę...

Gość seriona
Mówi się mało, a przecież pierwszym źródłem informacji na temat profilaktyki powinien być lekarz prowadzący O.o

Gość LadyGabriella
W moim przypadku tak było, ale już moja siostra dowiadywała się z internetu. pacjentek na temat ich praw jest zatrważająco niewielka...

Gość gość
dziewczyny, mam pytanie. ja ma orh-, mąż ab+. po cc dostałam zastrzyk z immunoglobuliny, więc tak jak trzeba. planuje drugą ciążę w najblizszym czasie i oczywiście chcę przyjąć zastrzyk profilaktyczny. mam tylkjo takie pytanie. przyjmuje się go 28-30 tc, ale co jeśli np. konflikt wystąpi wcześniej, dajmy na to w 15 tyg? moze byc taka sytuacja?

Gość gość
czy ktos wie?

Gość gość
Dlaczego ma wystąpić jeśli dostałaś zastrzyk po pierwszym porodzie? W XXI wieku konflikt praktycznie nie istnieje. Przecież lekarz/położna prowadzi Twoją ciąże a nie jakiś laik.

Gość gość
09:41 po co piepszysz jak goowno wiesz, immunoglobulina nie chroni w 100%. np ja wziełam ją w ciąży, dostałam po porodzie, a mimo to dziecko z chorobą hemolityczną i uwaga-z pierwszej ciąży.!!! Hematolog powiedział, ze są takie 2-3 przypadki w skali roku w mieście wojewódzkim, ale są. Muszę odczekać z drugą ciążą co najmniej 7 lat, inaczej groża nam transfuzje dopłodowe.