Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z ADHD i nieopanowywaną agresją

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś doświadczenia z takimi?

Gość gość
Mam ale moj nie mial nieopanowanej agresji tylko nie mogl usiedziec na miejscu i mial problemy z nauka.

Gość gość
co go uspokaja?

Gość gość
U mnie zajecia sportowe daly jakies rezultaty ,chociaz troche mogl rozladowac nadmiar energii.

Gość gość
Dziecka w furii za bardzo nie uspokoisz.Jezeli nie zagraza swojemu bezpieczenstwu i twojemu to przeczekac a jezeli zagraza to tylko psychiatra.

Gość gość
Terapia zastąpienie zachowań agresywnych innymi później psychiatra. Współczuje.

Gość gość
Kiedyś nie było ADHD tylko mówiono że ktoś ma robaki w pupie i nie może usiedzieć, porządne lanie uzdrawialo wszystkich. Teraz każdy ma dys coś tam. Chodujecie te dzieciaki na nieporadnych życiowo ludzi którzy myślą że będą traktowani ulgowo do końca życia.

Gość gość
17.30Goowno wiesz to zamilcz kobieto.

Gość gość
gość dziś - miałam przyjemność dorastać w tamtych czasach i wiesz co? G****o. Lanie wcale nie pomagało, stres tylko pogarszał objawy ADHD :)

Gość gość
Mogę się założyć że procent dzieci dotkniętych ADHD i wszelkim DYS... jest niezmienny od dziesięcioleci, dlaczego w latach 80,90 i wcześniej nie było o tym słychać? Wtedy też dzieci funkcjonowały normalnie w społeczeństwie bez jakichkolwiek ulg. Teraz mają ulgi a jak zaczynają dorosłe życie depresję po każdym małym niepowodzeniu.

Gość gość
Miałam doświadczenie z takimi dwoma w podstawówce. Trafili do poprawczaka, a później do więzienia

Gość gość
bo wtedy była beznadziejna diagnostyka

Gość gość
Takie dzieciaki pozniej są dorosłymi problemami. Ośrodki poprawczak więzienie niestety. Mam takie dziecko.

Gość gość
Młodzi ludzie sa nieporadni źyciowo . Siedzą na garnuszku rodziców do śmierci rodziców . Znam takie przypadki . Nie nadawają sie do żadnej pracy ani do założenia rodziny . Młodzi ludzie nie są niczego nauczeni przez rodziców . Często nie umieją trzymać łopaty albo szczotki do zamiatania ,nie mówiąc o wbiciu gwoździa albo zrobienie czegoś rękami .mają ograniczone wychowanie i brakuje im takich cech jak odwaga śmiałość myślenie .ambicja współczucie altruizm ,