Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez rok czasu piłem codziennie pół litra i 4 mocne piwa

Polecane posty

Gość gość
22:43 Z dziewczyną rozstałem się parę miesięcy temu, ona nawet nie wiedziała o skali mojego picia, myślała że ja sobie 2 piwka w pociągu wypijam po pracy i to akceptowała, ale ja się zmieniłem w zachowaniu, te sprawy siłą rzeczy też się nie układały no bo jak się kochać po pijaku, i tak w sumie bez żalu się rozeszliśmy. Teraz bardzo żałuję ale nie odezwę się bo pomyśli sobie, że szukam litości w chorobie. Trudno.

Gość gość
WHO dopuszcza wypicie codziennie 3 porcji standardowych czyli 3 piw - to jest naprawdę sporo, i podobno nie jest to picie szkodliwe dla zdrowia. 2 piwa nie mają prawa zaszkodzić nawet delikatnemu żołądkowi, no chyba małemu dziecku. X sKĄD TE GŁUPOTY WYTRZASNĄŁEŚ? Ilosc jaka mozna wypic przede wszystkim sie powinno przeliczac na kilogramy. Dla kogos co ma 100 kg- jak wypije 4 piwa, to podobna ilosc jak dla osoby co ma 50 kg -wypic dwa piwa. Przyczym kobiety podobno jeszcze bardziej narazone, bo mja wiecej tłuszczu, ale to tez jest indywidualne. Ja waze 54 kilo, ale czuje ze jak pije powyzej jednego piwa, to zle mi robi, rano mam opuchniete ręce i jeszcze inne dolegliwosci. Moze te 3 piwa to przeliczenia na faceta co ma min. 100 kg...

Gość gość
Wszystkie informacje są w internecie, te 3 porcje tyczą się mężczyzny o wadze 75 kg. Przy czym 3 porcje to niekoniecznie muszą być piwa, chodzi o 3 x 25 g alkoholu.

Gość gość
Wszystkie informacje są w internecie, te 3 porcje tyczą się mężczyzny o wadze 75 kg. x to pisz od razu, bo potem kazdy czyta i mozesz wprowadzic wielu ludzi w bład. Nie kazdy człowiek to facet co ma 75 kg... :( Dla mnie pewnie ta porcja to 1,5 piwa max.. i jest jeszcze ta sprawa, ze człowiek czesto robi wiele róznych złych rzeczy dla zołądka, np. mocna kawa, smazone, to polac piwami, i potem si e choruje mimo ze spozycie alkoholu niby dobre

Gość miGas

Przez 30 lat wypiłem całe Morze Bałtyckie piwa pijąc je po 10-20 butelek dziennie. Było to moim sensem życia i motywatorem do dalszego działania. Od chwili pierwszego zawału serca  (a miałem ich dwa ) znienawidziłem piwo i przestałem je pić. Wszystkim z nadwagą, podwyższonym cholesterolem czy ciśnieniem oraz miażdżycą  odradzam picia tego rodzaju trunków. Powrotu do zdrowia życzę....