Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy was tez wkurza ta mania sprzatania przed swietami?

Polecane posty

Gość gość

moja tesciowa zrobila sobie dwa dni wolnego zeby sprzatac :O I jesli chodzi o gotowanie tak samo, wiekszosc jedzenia i tak sie ni zje... Ogolnie to jestem za regularnym sprzataniem w domu ,a nie dostawaniem takiej sraczki przed swietami :O

Gość gość
Ja nie sprzątam,Jezus urodził się w stajence,niech więc czuje sie jak w domu,a nie w muzeum.

Gość gość
Dobry tekst, że Jezus w sumie urodził się w stajence i musi się czuć jak u siebie w domu. Ja mam umyte okna, bo były brudne. Sprzątam zależnie od potrzeby, a nie dla świąt. Większość osób jakie znam sprzątać nie lubi, ale nie da się żyć w brudzie. Jedzenia nie kupuję po to, żeby potem wyrzucić, ale widzę, że głupieją, kupują, gotują dla szczurów z wysypiska śmieci

Gość gość
kretynka

Gość gość
Nie wkurza, bo sie wylamuje z tradycji i sprzatam normalnie, jak codzien, nie widze roznicy. Gotuje tez niewiele, trzy ulubione potrawy i dwa ciasta. Juz tak od kilku lat, i nie mam problemu z wyrzucaniem, bo robimy akurat tyle ile zjemy.

Gość gość
W ogóle nie rozumiem tego całego ambarasu ze sprzątaniem,sprzątam na bieżąco,myję okna kiedy widzę że brudne albo przecieram szyby,piorę i prasuję tez na bieżąco. Na początku grudnia robię dobry bigos z grzybami by poleżakował,gotuję flaki,robię pierogi z kapustą i grzybami i wrzucam wszystko do zamrażalki. Mam na święta z tym spokój,tylko zostają sledziki,sałatka,ciasto. Nie czuję się wtedy przepracowana. WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Gość gość
W pewnym sensie też, ale sprzątać trzeba przed świętami. Szczególnie po przygotowywaniu świątecznych potraw. Jak i dla samego posprzątania!!

Gość gość
Nie wkurza mnie, bo sprzątam zawsze tzn, na bieżąco, a szczególnie w soboty czyli dziś wypadło jak ulał. Jedyna odmiana, to stroiki i trochę ozdób świątecznych, no i kilka wigilijnych potraw, ale to dopiero jutro. I będzie tego tyle, żeby na święta starczyło, ani za mało ani za dużo.

Gość gość
dziś Bez przesady,przygotowania są w kuchni i na bieżaco chodzi zmywarka,blaty się przeciera a na końcu mopik i podłoga. Ja mam indukcję więc płytę wystarczy przetrzeć.

Gość gość
Nie widzę różnicy bo mam porządek i czysto w domu.