Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego na wigilie nie robicie jedzenia z prawdziwymi grzybami

Polecane posty

Gość gość

Tylko wszedzie te pieczarki bleeeee , toz to smaku nie ma . Suszone grzyby sie kupuje , borowiki , maslaki , podgrzybki to sa grzyby na wigilijny stol

Gość gość
Byłaś u mnie na wigilii ze wiesz co jem ?

Gość gość
Ja nie tylko w wigilię dodaję grzyby do potraw, właściwie to raz w tyg mam z nimi kontakt haha

Gość gość
Tu autorka. Ja tez mam kontakt co dzien z grzybami bo mój stary ma grzyba na fajfusie

Gość gość
Czytam tutaj na forum co gotujecie i ciagle przewijaja sie pieczarki , do bigosu , do krokietow do wszystkiego co zawiera grzyby ciagle sa wymieniane pieczarki , zdziwilo mnie to , ja sama grzybow nie zbieram bo sie dobrze nie znam ale kupuje suszone , owszem o wiele drozsze niz kilo pieczarek ale prawdziwe grzyby

Gość gość
Ja zbieram i używam tylko prawdziwych .Pieczarki to sobie mogę dać to pizzy.

Gość gość
Mój mąż nie ma grzyba ale ma znajomych o takim nazwisku :)

Gość gość
Bo moj tatus ich nie znosi a czego sie nie robi dla taty

Gość gość
Chcialam to napisac, pieczarki to na jakas prosta pizze klade

Gość gość
U mnie w domu też nazbierane, przecież w tym roku był rekordowy wysyp... Wiem że pieczarki tanie, ale nie zużywa się ilości hurtowych żeby cena była aż taka ważna, raz do roku taka uroczysta kolacja, więc można trochę smaczniej i wyjątkowo... pieczarki jak dla mnie co najwyżej do zapiekanek.

Gość gość
A ja nie lubie suszonuch grzybow. Takie swieze np maslaki i z nich sosik to owszem. Pozatym grzyby maja 0 wartosci odzywczych i sa ciezkostrawne.

Gość gość
ile kosztuja grzyby suszone?

Gość gość
Bo suszonych ( suchych sie nie je ot tak , one maja smak tylko podbic . Swierze pycha a suszone to wlasnie tak na swieta na zime wrzucasz kilka do bigosu lub zupy ,suszone grzyby taz sie namacza

Gość gość
50 zł pół kilo

Gość gość
bardzo drogo.akuart w tym roku jakos nie bylo okazji by jechac na grzyby.

Gość gość
U mnie 1365 sek za kilo to jest jakies 130 euro Pieczarki kosztuja miedzy 50-60 sek

Gość gość
U mnie na wigilię są zawsze kotlety z suszonych grzybów .

Gość gość
To nieprawda, że grzyby nie mają wartości odżywczych :/

Gość gość
A u mnie grzyby są w kapuście i pierogach a pieczarki w krokietach np a powód ??? Bo jest 3 małych dzieci a dzieci nie powinny jeść grzybów. Więc specjalnie robimy Dania do których normalnie dalibysmy grzyby a robimy je z pieczarkami żeby mogły zjeść ja maluchy. Tak samo będą pierogi z serem na wigilii.

Gość gość
A skąd ci to przyszło do głowy? Wszystko ma swój smak i swoje przeznaczenie. Do pierogów z kapustą i bigosu tylko prawd***** (nie kupuję, zbieram), do sosów mieszanki grzybów leśnych (mam pomrożone kurki i podgrzybki, suszone różne). Ale do krokietów akurat pieczarki tak prawie pół na pół z szalotką, bo to jest zupełnie inny smak i o ten właśnie smak nam chodzi :)

Gość gość
Bo lubię pieczarki i moja rodzina też lubi. I mamy ochotę, żeby w wigilię zjeść, k***a jego mać, jedzenie z pieczarkami. Mamy sobie nie przygotować tego, co nam smakuje, bo jakaś anonimowa baba z forum uważa, że pieczarki są bleeee?

Gość gość
A są nieprawdziwe grzyby?

Gość gość
U nas na wigilii zawsze jest grzybowa z suszonych borowikow.

Gość gość
A my w tym roku grzyby zmieniliśmy na pieczarki bo mamy 2.5 latka w domu i chce żeby on też mógł swobodnie zajadać :) Tylko uszka są z grzybami

Gość gość
Ale jesteście durne. Jakaś wariatka założyła temat a wy się przed nią wszystkie spowiadacie i tłumaczycie się jak głupie „nie ja tylko grzyby, a ja pieczarki tylko w krokietach” pewnie przed stara sąsiadka tez się tłumaczycie jak was zapyta czemu tak późno się u was jeszcze światło świeciło Hahaha

Gość gość
Nie chwal się że kupujesz suszone,bo w nich masz różne robaczki i inne cudeńka:)Ja mam swoje grzyby,dokładnie przejrzane i zdrowiutkie,a w tym roku był taki wysyp że jak ktos nie nazbierał to wstyd,jeszcze wejdzie na forum i się chwali jaka to bogata bo płaci za robaki w grzybach:)

Gość gość
nie czaję-grzyby z lasu są be dla dzieci a pieczarki juz ok?Ja wolałabym dac dziecku grzyba z lasu niż pieczarkę,wiecie co w nich jest?Są specjalnie napromieniowywane i rakotwórcze,odkąd sie dowiedziałam nie jem

Gość gość
Nie daje sie dzieciom leśnych grzybow, bo po 1 sa ciezkostrawne, a po 2 jesli trafilby sie przypadkowo muchomor to dziecko jest prawie nie do odratowania, byly takie glosne przypadki przeszczepow watroby rodzinnych u malych dzieci po zjedzeniu muchomora... Napromieniowana pieczarka raz na jakis czas nie zaszkodzi, nie w tym stopniu:)

Gość gość
8:45 chyba za dużo się naogladalas filmów sience fiction o jakis napromieniowanych pieczarkach. Wiesz dlaczego za granica jest zakaz zbierania i jedzenia grzybów leśnych? Zapewne nawet nie masz pojęcia.

Gość gość
gość dziś ales ty durna , taka typowa idiotka forumowa :) nigdzie sie nie chwale ze kupuje suszone , napisalam przeciez ze zbieralabym ale sie nie znam i sie boje , mialam jeden tragiczny wypadk w rodzinie , ale taki dekiel jak ty nie doczyta ze zrozumieniem , chlapnie byle cos chlapnac i jeszcze pewnie cieszy glupia morde ze d***bal pozdro debilko :)