Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dojść z mężem do porozumienia odnośnie imienia dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo podoba mi się imię Adrianna. Mężowi bardzo się to imię nie podoba, on chce Joanne... nie mówię ze Joanna to brzydkie imię ale juz tak nastawilam sie na Adrianne, ze mimo ze chcialam sie juz zgodzic na jego propozycje to jak mysle o corce to mowie sobie o niej Adusia i juz sie tak przyzwyczailam, ze nie moge zaakceptowac zadnego innego imienia... za miesiac Adrianna ( tzn nasza corka ) ma byc na świecie. Juz nie wiem jak go przekonac...

Gość gość
Joanna ładniejsze na 1, a Ada dajcie na drugie ^^

Gość gość
Jak dam Adrianna na drugie to mi nic nie da. I tak będzie Joanną...

Gość gość
losowanie zróbcie

Gość gość
Adrianna okropnie .

Gość gość
Znam osobiście tylko 2. Obce sobie a identyczne charaktery. Typowe kury domowe. Ciche, mdłe, niepracujące, rozchwiane emocjonalnie.

Gość gość
Adrianna ok, Joanna zbyt częste.

Gość gość
Nie panikuj, zobaczysz malucha gdy sie urodzi i bedziesz wiedziala, maz tez bedzie wiedzial juz po pierwszym spojrzeniu na dzieciaka. Tak samo mialam 12 lat temu, chcialam Zuzie, maz kategorycznie nie zgadzal sie, zobaczylam corke, i wiedzialam ze to Natalia, maz sie zgodzil. I mamy Natke imie nadal srednio mi sie podoba, ale sama zainteresowana jest zadowolona ze swojego imienia , a to chyba najwazniejsze.

Gość gość
Właśnie tego sie boje ze zgodze sie na Joanne i bede potem przez lata żałować. Zawsze myslalam ze facetom to obojetne

Gość gość
Joanna takie sobie. Nazwij jak chcesz. Na drugie daj ale po co komu drugie imię to nie wiem.

Gość gość
Adrianna okropne. Asia ładne. Maz ma racje, a ty jesteś kretynka

Gość gość
Z tych dwóch imion Joanna według mnie ładniejsza ale poczekaj spokojnie do porodu i zobaczysz. Może do dziecka będzie pasowało całkiem inne imię. U mnie córka miała mieć na imię Helena lub Anna. Jak się urodziła to żadne nie pasowało i została milionową Zosią (wiem, naprawdę to Zofia:) ) choć tego.imienia w ogóle nigdy nie braliśmy pod uwagę. Ale tylko ono pasowało

Gość gość
ani Asia ani Ada mi sie nie podoba. ale moze przyobiecaj mezowi drugiego chlopca i ze wtedy on mu wybierze imie. My z kolei mielismu dla dziewczynki Marysia, ale cos uroslo i jestesmy a kropce. dla chlopca nie ma fajnych imion.

Gość gość
Adka lub Asiunia. Zadne.

Gość gość
Po prostu wymyślcie coś innego niż Adrianna i Joanna, coś co spasuje wam obu. Jestem aktualnie w ciąży, ale jeszcze nie wiem co będzie i pozwolilismy imiona wybrać naszemu 7-letniemu synowi bo bardzo mu na tym zależy.

Gość gość
Autorko nie wiem co ci poradzić. Ja nie miałam takiego problemu. Urodziłam chłopca dla którego imię wymyśliłam w swoim życiu już 20 lat wcześniej. Mąż od razu się zgodził. Nie wiem co bym zrobiła gdyby się nie zgodził. Przypuszczam że kazałabym mu wybrać z kalendarza 10 dopuszczalnych imion, napisać na kartce i po przeczytaniu wybrałabym któreś z nich które też mi się podoba. A jak nie to losowanie. A jak bardzo baaaaaardzo by mi zależało na tym imieniu w sensie takie ukochane imie raz na całe życie to bym jak ktoś wyżej napisał przyobiecalabym mężowi że dla drugiego dziecka w przyszłości całkowicie on sam wybierze imie. Osobiście ja odbieram twoją propozycję że Ada lepsze, rzadsze i wcale nie brzydkie. Asia może i nie jakieś tragiczne, ale pospolite do porzygu imię.

Gość gość
Dajcie Mirna

Gość gość
Dajcie szmatka

Gość gość
Nie ważne, które wg Was akurat jest ładniejsze, tylko jakie Autorka chce wybrać. Kochana, jeśli Tobie bardzo zależy, to przekonasz chłopa do swojego. No dla mnie nie było opcji przy dwójce, kto wybiera imię. Ja noszę, ja cierpię 9 miesięcy, potem poród, a dawca spermy dumny i szczęśliwy daje nazwisko i może jeszcze imię mi będzie wciskal, może nawet swojej byłej, no bez jaj! Niewolnice może się na to zgodzą, nie ja. Masz coś do powiedzenia w tym związku? Czy tylko od rodzenia będziesz?

Gość gość
Ta wyżej trafne spostrzeżenie napisała. Powiedz mężowi że to że dziecku swoje nazwisko dziecku dał to już bardzo dużo i teraz tobie się coś od życia jeszcze należy tym bardziej że ty sie mordujesz przez 9 miesięcy i po porodzie za pewne będziesz jako matka mordować się dalej, bo karmienie bo połóg, a i obowiązki pewnie jak zwykle też więcej dźwigać niż chłop. Chłopy to mają klawe życie. To pewnie kara dla kobiet za Adama i Ewe.

Gość gość
Joanna to moja kotka, mówię na nią Asia. Ja też bym wolała Joannę niż Adriannę.

Gość gość
Mam swoje typy imion dla dzieci (Anna i Piotr) i na żadne imię się nie zgodzę. 9miesięcy ciąży, poród i ja nie mam dac dziecku swojego imienia? ?? Nie jest jakieś wymyslne, pasujące do (jego) nazwiska, więc niech mi nawet nie wyjeżdża z propozycjami. Oczywiscie chcialby jakies imie na L., bo 4 dzieci w rodzinie jest na L. (Nazwisko też jest na L.). Sorry, chcesz nadać dziecku imię, to je urodz. Adriana jest ok. Jako żona i matka masz prawo do wyboru imienia, a mąż i tak daje nazwisko.

Gość gość
"Wyobraziłam sobie", "mówię sobie (o córce imieniem)"?? Ja, ja, ja i ja, to twoja postawa w ważnych sprawach. Czy ty wiesz co oznacza partnerstwo oraz wspólna odpowiedzialność za dziecko?? Z najpiękniejszego imienia się rezygnuje jeśli z jakiegoś powodu nie ma zgody, tzn to jest wzorzec z rodzin na poziomie (nie tam gdzie pieniactwo, złośliwość, awantury). Siądźcie nad jakimś obszernym wykazem imion i zastanawiajcie się nad kolejnymi.

Gość gość
"Joanna ładniejsze na 1, a Ada dajcie na drugie" Joanna Adrianna??? Co za denne zestawienie, ohydne, zniechęcające do obu imion! Albo to żart, albo idiota wymyślił.

Gość gość
Sorry, ale to kobieta rodzi i to ona ma ostateczne zdanie w kwestii imienia. Ewentualnie na drugie daj Joanna.

Gość gość
też mnie zastanawia to jakim prawem facet ma decydować o imieniu i nazwisku skoro to kobieta rodzi? No dajcie spokój.

Gość gość
Wy jesteście nienormalne. Ja wymyslam imię bo ja rodze, a facet to tylko dawca spermy. Masakra!!! Można wybrać imię które podoba się obojgu partnerom, a nie upierać się jak osioł przy swoim. Imion jest mnóstwo.