Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zamrażacie ciasta?

Polecane posty

Gość gość

Czy można zamrozić 1. Sernik? 2. Makowiec (strucla)? 3. Piernik z masą? Jak to się robi? Kroi w kawałki czy co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiście że wymienione przez Ciebie ciasta można spokojnie mrozić. Ja nie mroże tylko te zawierające krem. A mrozić można zarówno całe jak i w kawałkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja mrożę wszystkie, z kremem też- po odmrożeniu pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z kremem też zamrażam. Kroję takie ciasto powiedzmy na cztery części i do zamrażarki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej poporcjować i do zamrażalki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dlatego jesteście oziębłe kobitki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Potem rozmrazacie i zrecie te ohydne rozpackane gluty! I co najlepsze nie wstydzicie sie czestowac tym goownem innych!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kurwa robicie te placki z jajami to sama salmonella siw rozwija . i te zamrożone place potem mam nadzieje sami zrecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Naturalnie, że można mrozić ciasta. Tylkoświezę, po upieczeniu a nie takie, których nikt już nie chce jeść. Krem w ciastach często po zamrożeniu sie waży, rozwarstwia, nie polecam. Salmonella nie ma związku z mrożeniem. Rowinąć się moze w cieście które dość długo stoi zarówno w rozmrożonym jak i w niemrożonym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mi się nic nie rozwarstwia ani nie robi się żadna paćka. Takie nie do końca rozmrożone ciasto jest przepyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do 22.06 My jesteśmy LUDŹMI więc JEMY, A NIE ŻREMY. Żrą zwierzęta,ale Ty pewnie z Tych drugich podchodzisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Normalni ludzie jedza swieze jedzenie a nie rozmrazane resztki! Takie resztki tylko swinie moga zezrec!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozumiem ze gościu tam wyżej nie korzysta w ogóle z zamrażarki, bo wszystko co mrożone to "resztki"? Ja wprawdzie nie mrożę zwykłych ciast - mąż i synek każdą ilość wciągną, ale mrożę ciasto drożdżowe , surowe, rogaliki czy bułeczki, po odmrożeniu piekę i jest zawsze świeże jak zajrzy koleżanka albo po prostu wieczorem wstawiam do lodówki i rano odpiekam do kawy. Mrożę też czasem ciasto na pierogi, również surowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A doczytalas cwiercinteligentko ze autorka nie pisze o surowych ciastach czy bulkach tylko o gotowym serniku czy makowcu? Chyba nikt nie kupuje sernika po to zeby go zamrozic wiec rozumiem ze autorce chodzi o niedojedzone ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dalej nie rozumiem pojęcia "niedojedzone" w tym kontekście. Dla mnie "niedojedzone" są resztki na talerzu, coś czego nie zjedliśmy do końca, ja te przykładowe bułeczki robię w większej ilości niż danego dnia potrzebuję i mrożę nadmiar. Zakładam że o to samo chodzi z mrozeniem upieczonych juz ciast - ktoś zje z rodziną, powiedzmy, pół foremki, więc drugie pół mrozi żeby było świeże kiedy się przyda. Przecież nie zgrania sobie resztek z talerzyka bo za dużo nałożył i szkoda zmarnować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po co tłumaczycie sie takiej chamskiej osobie ? Było pytanie , przyszła odpowiedz . Komentarz prostej chamki nie znaczy tu kompletnie nic poza informacja ze mamy kolejna ziejąca jadem niedowartościowana babę . Wszystko można zamrozić ( na dworze królewskim zamraża sie tort weselny po to by zjeść go z okazji narodzin dziecka czy rocznicy ślubu - teraz już nie pamietam , faktem jest ze to ich tradycja ) goście o tym wiedza , jedza i sa zaszczyceni -:) serio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu Autorka, zamroziłam i jestem ciekawa efektu - ten piernik z masą też (ja nie dodaję jajek do masy).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mrozisz stare ciasta? W jakim celu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mrożę ciasta wtedy gdy jest za dużo, a nie są jeszcze stare. Po to aby np. gdy mi się zachce zjeść albo mam niespodziewanego gościa a nie mam czasu upiec nic na szybko albo mi się nie chce, to wtedy jest to bardzo pomocne rozwiazanie, odmrażam i mam ciasto. które nic nie traci na wartości, tam nie ma witamin! Mrożę także upieczone mięsa, gulasze, zupy, rosoły, pierogi. pasztety, ryby itp. Nie zawsze mam czas i ochotę na pitraszenie i jak już się przyłożę robię większą ilość i część zamrażam na zaś. Większość potraw zachowuje swoje właściwosci i mrożenie im nie szkodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wstydzilabym sie czestowac gosci rozmrizonym ciastem! Naprawde nie czujecie roznicy w smaku i konsystencji pomiedzy swiezym jedzeniem a rozmrozonym??? W takim razie wspolczuje smaku jak u swin ktore wszystko wpieprza z koryta!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiście, ze można zamrozić ciasto . Nic mu nie będzie i smakuje tak samo .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dla tych co nie maja smaku moze i smakuje tak samo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Śmiech mnie ogarnia, większość pańć które się tu uzewnętrzniają to typ- ą,ę bułkę przez pigułkę a ch...a gołą ręką.A w Macu wpierd...ją rozmrożone buły, mięso z niezliczoną ilością E.....,aż im ślina leci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do 16.54 Ha ha ha ,trafione w samo sedno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×