Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co lepiej wynająć pokój, czy kawalerkę?

Polecane posty

Gość gość

Jestem singielką 26 lat, pracuję, mam dochód miesięcznie netto 2 tysiące. Myślę, by wreszcie wynieść się z domu rodzinnego, gdzie dzielę pokój z dwiema siostrami młodszymi o kilkanaście lat. Partnera nie mam, znajomych, z którymi mogłabym wynająć mieszkanie również. Kawalerki w przyzwoitym stanie w moim mieście to koszt 1000 zł plus media, natomiast pokoje w mieszkaniach ok. 500 zł a reszta kosztów jest podzielona przez osoby mieszkające w danym mieszkaniu. Tak się zastanawiam, co jest lepsze dla osoby w moim wieku- czy kawalerka- czyli droższy wydatek, ale wtedy mieszkam sama, czy mieszkanie ze współlokatorami, bo wychodzi taniej? Dodam, ze jestem osobą spokojną i nie konfliktową, bardzo cenię sobie ciszę. Może macie jakieś doświadczenie w obydwóch przypadkach wynajmu?

Gość gość
Wydaje mi się ze lepiej kawalerkę wtedy masz całą dla siebie a wynajem pokoju to wtedy dzielisz kuchnię i łazienką z innymi więc sądzę że lepiej kawalerkę

Gość gość
Jak można zrobić sobie 3 dzieci jak ma się dla nich tylko jeden pokój? I ty dorosła kobieta gnieciesz się w pokoju z 2 smarkulami. Dla mnie to jest nieprawdopodobne, w dawnych czasach tak było, że ludzie mieszkali w jednej izbie. Na wynajęcie mieszkania cię nie stać, to chociaż tego pokoju sobie poszukaj , już najwyższy czas żebyś mieszkała jak ludzie.

Gość gość
Moim zdaniem pokoj u mnie to okolo 700-900 zl miesiecznie wiec mieszkanie nie na moja kieszeń. Za tysiac zl ciezko wyżyć

Gość gość
Tez mam zamiar wynająć pokój myśle że tak zle nie jest

Gość gość
Niestety, moi rodzice nie zadbali o warunki dla nas- dwa pokoje i nas trójka. Gdy siostry były malutkie, a ja w liceum, to dopiero było piekło, uczyć się z trudem mogłam z tymi maluchami w pokoju. Teraz już od prawie dwóch lat jestem po studiach, wreszcie mam stałą pracę, a nie zlecemnnia, choć zarobek nie taki duży, ale chciałabym zwyczajnie spokoju już, tym bardziej, ze jeszcze się douczam, chodzę na kursy językowe i spełniam marzenia z dzieciństwa, bo rodziców stać na to nigdy nie było- teraz chodzę na lekcję gry na pianinie. Za 1000 zł spokojnie bym się utrzymała, ale te kawalerki to 1000 zł właścicielowi, a jeszcze przeciez rachunki trzeba popłacić. Na mieszkanie od państwa nie mam co liczyć, bo po pierwsze- jestem singielką, nie mam dzieci, a po drugie za dużo zarabiam, by starać sie o mieszkanie od miasta, to jest opcja dla ludzi najbiedniejszych albo dla takich, którzy mają dzieci i żyją w złych warunkach.

Gość gość
A twoi rodzice maja mieszkanie z może asta? Może napisz o rozkwaterowanie

Gość gość
A skąd jesteś?

Gość gość
Jestem z Katowic.

Gość Martyna909
Wynajem kawalerki to zdecydowanie lepszy pomysł w Twoim przypadku. Jesli dobrze poszukasz to na pewno uda Ci się znaleźć coś w niższej cenie, może spróbuj skontaktować się z jakimś pośrednikiem nieruchomości - oni mają mieszkania w bardzo dobrych cenach. Ja w Poznaniu wynajmowałam kawalerkę przez biuro Twój Pośrednik i płace zaledwie 800 zł.

Gość gość
Przy Twoich zarobkach poszukałabym jakieś pokoju, ale np. żeby w drugim pokoju mieszkała jakaś jedna dziewczyna i zeby najlepiej też pracowała - mniej będzie siedziala w domu i nie bedzie takich imprez jak u studentow. Juz wynajmowalam niejeden pokoj i najlepiej mi sie mieszkalo wlasnie wtedy kiedy mieszkalam wlasnie w takim mieszkaniu. jesli chodzi o kawalerke to przy Twoich zarobkach to za duze koszty moim zdaniem bo mniej kasy zostanie Ci dla siebie. A poza tym nie mając faceta będziesz sie tam czula samotnie, nawet jesli jestes introwertyczka. Lepiej jednak miec z kim pogadać, dlatego mieszkanie z jakas druga osoba mi sie wydaje idealnym rozwiazaniem u Ciebie. Ja mieszkalam kiedys sama w mieszkaniu ( mojej cioci, ktora tam nie mieszkala) i choc lubie samotnosc to dziwnie sie czulam tak samotnie

Gość Sylwia777
Wynajem niezależnego mieszkania wcale nie musi oznaczać dużo większych kosztów od pokoju w mieszkaniu wieloosobowym. Dobre oferty kawalerek ma pośrednik Wilczyński - poszukaj w necie, na pewno znajdziesz na niego namiary.

Gość gość
HALO, HALO TARNÓW!! Nadal zastanawiasz się nad idealną szkołą? Nie czekaj i zapisz się już dziś do NOVA Centrum Edukacyjne! Jako jedyni w Tarnowie mamy jeszcze możliwość zapisu na semestr jesienny! Ilość miejsc ograniczona! Czekamy na Ciebie  Więcej informacji w sekretariacie na ul. Krakowskiej 17/14 lub pod numerem telefonu: 14 300 03 50/ 796 400 893

Gość moniakk12
Niezależna kawalerka to dużo większy komfort i wygoda. Nie musisz się obawiać że trafisz do mieszkania z kimś, kto wiecznie imprezuje i bałagani. Ja nie zastanawiałabym się nawet nad pokojem w mieszkaniu z obcymi ludźmi. Kawalerki w atrakcyjnych cenach ma agencja twoj pośrednik - jeśli się zdecydujesz to przedzwoń do nich, na pewno znajdą Ci coś w dobrej cenie.