Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak postąpic z kolegą

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś doradzi, bo mam mega problem. Otóż mam dobrego kolegę, od kilku miesięcy zbliżyliśmy się do siebie przez pewne wydarzenie życiowe. Od tej pory jesteśmy tak jakby nierozłączni, tzn zawsze byliśmy obecni w swoim życiu, ale te wydarzenia pozwoliły lepiej się poznać. Mamy wiele wspólnego, to samo poczucie humoru, gadamy o wszystkim, wszystko jest takie naturalne. Problem w tym że ma dziewczynę, oczywiście wyznał że nie jest szczęśliwy ale zdaje sobie sprawę że jest mu po prostu wygodnie. Oczywiście jako przyjaciółka doradzam mu. On mi wyznał że jestem jego ideałem, że jestem jego perfekcyjnym dopasowaniem, że bylibyśmy super parą. Powiedziałam że skoro tak to musi miec odwagę by rozwiązać swoje problemy życiowe. Powiedziałam mu wprost co myślę i myślałam że mu przejdzie. Nie przeszło, dodam że do niczego nie doszło. Nie wiem jak to rozwiązać bo skoro jest nieszczęśliwy to sam musi podjąć decyzje ale uważam ze jest zbyt wygodny by to zrobic. Jak mam postąpić, odsunąć sie od niego, ja sie nie narzucam, ale nie wiem czego on chce

Gość gość
Niech strzeli sobie w stopę, poczuje ból fizyczne, od razu będzie wiedział z kim chce spędzić reszte zycia.

Gość gość
Ale co masz na myśli?

Gość gość
Odsun sie od niego do momentu az jasno nie okresli sprawy.

Gość gość
Myślisz że to pomoże? Nie chce go stracić jako kolegi, czy to jednak nieuniknione?