Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z ilu dzieci pochodza wasze babcie

Polecane posty

Gość gość

Tak z ciekawości z ilu dzieci pochodzą wasze babcie ? U mnie babcia od strony mamy z 11 dzieci . W tym 2 zmarła w wieku niemowlęcym . Druga babcia z 7 dzieci w tym jedno zmarło w wieku 6 lat na zapalenie płuc .

Gość gość
A czemu babcia a nie dziadek. Moja babcia miala dwoje rodzeństwa, druga jedna siostra tylko. Dziadek jeden 4 braci, drugi 4 rodzeństwa. A czemu pytasz tak w ogóle. Kiedyś rodzilo się dużo więcej dzieci to wiadomo.

Gość gość
Babcia pochodzi z dzieci? W życiu nie słyszałam takiego określenia. Pochodzić z kraju, z regionu, z jakiejś rodziny. Ale pochodzić z dzieci? Chyba że rodzice są dziećmi to jakoś by uszło. Ale i tak nie po polsku

Gość gość
Jedna nie wiem nie znalam jej, a druga miala 3 rodzenstwa.

Gość gość
Moja babcia pochodzi z 3 dzieci. Za to jej mama,czyli moja prababcia pochodzi z 15(dwoje zmarło w wieku niemowlęcym ). Moja babcia ma tylko jedna corke - moja mame,moja mama ma tylko mnie,a ja póki co mam tez tylko jedno dziecko,corke i nie planujemy więcej(chyba)

Gość gość
Jedna babcia ż 9 dzieci w tym jedno zmarło w wieku niemowlęcym i jedno 14 lat. Druga babcia z 7 dzieci w tym jedno zmarło w wieku niemowlęcym. Jeden dziadek z 3 rodzeństwa i drugi też ż 3 rodzeństwa.

Gość gość
Babcie- jedna byla jedynaczka, druga miala 2 rodzenstwa. Jeden dziadek 3rodzenstwa, drugi 8.

Gość gość
Kiedyś było duzo dzieci ale widać, ze w każdej umierało min jedno dziecko .

Gość gość
Moja babcia miała tylko brata- bliźniaka. Za to sama urodziła ośmioro dzieci, w tym mojego ojca, więc zawsze miałam pełno ciotek i wujkow :)

Gość gość
Babcie pochodzą z dzieci? A nie można napisać ile braci i sióstr miały babcie??? Jak liczne miały rodzenstwo? A kafeterianki przeczytały temat i odpisują w tym samym stylu...

Gość gość
Moja jedna babci pochodziła od 5tki dzieci a druga od 11, dziadki nie wiem, nie znałem żadnego.

Gość gość
Jedna babcia miała 7 rodzeństwa, druga była jedynaczką. Dziadek od babci z rodzeństwem miał 4 rodzeństwa, drugi miał tylko 1 siostrę. siostrę.

Gość gość
Mama mojego taty miała ośmioro rodzeństwa. Mama mojej mamy czworo. Sama urodziła siedmioro dzieci. Autorko, czemu ma służyć ten temat? Zbierasz jakieś dane?

Gość gość
Moja mama mamy byla najmlodsza z 11 siostr. Trzej bracia umarli zaraz po urodzeniu. Pewnie jakas wada genetyczna u chlopakow. Jak ktos zadaje pytanie to odpowiadaja ci co chca odpowiedzie. Reszta "odpowiedzi" jest nietaktem

Gość gość
Autorka Zapytałam z ciekawości . Byla u mnie babcia w święta i opowiadała , ze ich było 11 dzieci , obok sąsiadka miała 13 dzieci . W następnym domu było 16 dzieci (3 razy bliźniaki )

Gość gość
Moja babcia miala 2 braci , pochdzimy z duzego miasta z dziada pradziada , moze te na wsiach mialy po 13-16

Gość gość
Ja pier.... co to znaczy z ilu dzieci pochodzi?????????? Jakis debil totalny zadal to pytanie.

Gość gość
U mnie babcie i dziadkowie mieli po 1 sztuce rodzeństwa. Wyjątkiem był jeden dziadek - była ich trójka. Wszyscy ze wsi / małego miasteczka. Nawet sięgając dalej wstecz nie ma rekordowych dzieciorobów

Gość gość
Babcia miała 2 braci, a dziadek jednego brata, druga babcia była jedynaczką, a drugi dziadek miał siostrę.

Gość gość
Babcie 4 i 5 Dziadkowie 9 i 9 Tata 4 Mama 3 Ja jedynaczka