Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężko pogodzic pracę z domem gdy ma sie male dzieci a do tego byc mega zadbana

Polecane posty

Gość gość
Po pracy jestem cały czas z dziećmi, fitness to tylko jedna godzina wiec max godzinę i 15 minut później jestem w domu, wiec nie przesadzajmy a muszę ćwiczyć gdyż spędzam wiele godzin w pracy przy komputerze wiec to dla zdrowia, dzięki temu pozbyłam się bólu pleców. Z młodszym się bawię i zajmuje cały czas gdy starszy się uczy czy odrabia lekcje. Kosmetyczka to 2 godziny w miesiącu, fryzjer tak samo a dzięki temu dobrze wyglądam i świetnie się czuje gdy jestem taka zadbana i moje dzieci to widzą. Mam grzeczne dzieciaki, dbam o nie i ich wychowanie co wielu znajomych zauważa i prosi o rady. Latem bardzo często jesteśmy za miastem, jeździmy rowerami, jeździmy na ryby, grzyby, do lasu bo jestem kobieta aktywna. Wyjeżdżamy tez często za granicę bo mamy spora rodzinę więc tam również spędzamy ciekawie czas, moje dzieci potrafią mówić w dwóch językach obcych ho w ranach zabawy uczymy się języków obcych co im kiedyś otworzy drzwi do świata. Nie kumam czemu matka ma być brzydka, niemodnie się ubierać, mieć niepomalowane paznokcie i mieć obwisłą skórę na brzuchu?

Gość gość
To do ktorej pracujesz? Moje dzieci chodza spac ok 19 19.30 ja jestem z pracy na 17 jak bym chciala chodzic ba jakies fitnesy albo do kosnetyczki to przychodzilabym do domu tylko polozyc dzieci spac. Szkoda czasu na p*****ly, dzieci beda to pamietac. Cwiczyc mozna w domu jak juz dzieci spia.

Gość gość
I przestancie pierniczyc ze kobieta zadbana ma hybrydy, musi chodzic do kosnetyczki i na fitness i nie wiadomo co. Ja wygladam dobrze man 2 malych dzieci, uzywam dobrych kosmetykow, nigdy nie mam odrostow(zwykle farbuje wlosy poznym wieczorem), staram sie zwsze nosic ladna bielizne, byc wydepilowana, brwi zrobilam sobie permamentne i jest ok. Po co tracic czas na bieganiu po jakis kosmetyczkach itp. Ja spedzam z dziecmi 100 proc czasu dopiero wieczor i noc jest moja.

Gość gość
Cieszę się, że też tak myślisz, bo już się bałam, że jestem jakaś nienormalna :)

Gość gość
ja tez nie chodzę na żadne fitnesy, hybrydy i kosmetyczki :) jedynie fryzjer co dwa miesiące. I ledwie palcem d tyłka trafiam ze wszystkim. Pracuję do 15 tej... a potem w wiecznym biegu, dzieci, gotowanie, sprzątanie itd.

Gość gość
21.58 22.05 jak widać nie każda lubi spędzać czas z dzieckiem, jedne wolą przesiedzieć u kosmetyczki, fryzjera itp. niż zająć się dzieckiem...

Gość gość
Dzieci z jednej strony a co z mezem? My wszystko ogarniamy szybko by moc spedzic wieczor razem. W weekendy wole pojechac z dziecmi do parku lub gdzies na pilki czy lodowisko niz tylko myslec o sobie. Dla mnie to frajda spedzac czas z rodzinom. Przeciez na codzien pracujemy, zajmujemy sie domem dla tych dzieci naprawde mamy malo czasu.

Gość gość
21:35 Ty idio/tko a pomyślałaś że nie każdą stać na kosmetyczkę ,czy fryzjera? za te pieniądze wolę coś dziecku kupić ! lub zrobić za to jakiś super obiad lub kupić coś do domu bo się przyda ! ,,Nie kumam czemu matka ma być brzydka, niemodnie się ubierać, mieć niepomalowane paznokcie i mieć obwisłą skórę na brzuchu? " Aha wolę mieć obwisły brzuch niż być tak pusta i głu/pia jak TY !!

Gość gość
Że niby jestem pusta? Nic bardziej głupiego nie słyszałam :) Mam taką pracę, że nie mogę wyglądać jak brzydula w niemodnych ciuchach i z lakierem, który się łuszczy na paznokciach. Poza tym po to kończyłam dobre studia, robiłam doktorat gdy większość moich znajomych upijała się na imprezach i zmieniałam pracę na coraz lepszą aby moje dzieci miały fajne, kolorowe dzieciństwo, aby mogły pojechać na każdą wycieczkę klasową, aby mogły rozwijać swoje hobby, aby spędzały czas nad ciepłym morzem w wakacje gdy w Polsce w tym czasie jest 17 st latem i żeby mogły dotknąć płaszczki czy zobaczyć z bliska delfina. Lubimy z mężem wieczorem obejrzeć jakiś film albo program w tv więc nasze dzieci o 21 już smacznie śpią. Dbam o mojego męża, chodzimy czasami do kina, do knajpki, na sushi, na basen ze spa, dzieci są ważne ale nasz związek też i to bardzo. Mam ładne wysportowane ciało, moj mąż lubi gdy do spania zakładam delikatne koszulki które podkreślają moje atuty, sex jest dla nas ważny. Moj mąż też dba o siebie, biega, w domu podnosi hantle, kupuje dobre perfumy. Dzieci są ważne, ale ja i mój mąż również, równowaga w rodzinie to podstawa i to że mężczyzna pomaga swojej żonie w domu i przy dzieciach to chyba normalne?

Gość gość
Nie, nienormalne bo z jakiej racji pomaga w czymś co do niego należy? Przecież to nie twoja dola ale twoja i jego i co to za POMAGANIE w piranii własnych gaci czy zrobieniu własnego obiadu ? Związek idealny ale jednak obroża dla sluzacej jest skoro masz takie myślenie

Gość gość
Piękny temat. Świetny naprawdę. Wychodzi fałsz i obłuda z tematu na prawie 50 stron o kobietach niepracujacych, gdzie pracujące tak nawalaly, że mają czas na wszystko, na dzieci, kosmetyczne, basen, silownie, zadowolone z życia a tu wychodzi, że albo raz na parę miesięcy maja ten czas albo wcale.

Gość gość
Moralizatorki sie znalazły, same zamiast poświęcić czas dziecku wolą sprzątać na błysk, masa jest tu na kafe chorych kobiet z nerwica natręctw które myślą tylko o sprzątaniu, już lepsza jest mamusia który ten czas poświęci dla siebie na fitness czy kino niż wyznawczynie mopa

Gość gość
Lepsze wyznawczynie mopa ktore maja blysk w domu niz bijace poklony bogowi netowi non stop na kafeterii

Gość gość
21:35 Ty idio/tko a pomyślałaś że nie każdą stać na kosmetyczkę ,czy fryzjera? za te pieniądze wolę coś dziecku kupić ! lub zrobić za to jakiś super obiad lub kupić coś do domu bo się przyda ! ,,Nie kumam czemu matka ma być brzydka, niemodnie się ubierać, mieć niepomalowane paznokcie i mieć obwisłą skórę na brzuchu? " Aha wolę mieć obwisły brzuch niż być tak pusta i głu/pia jak TY !! x ty za to masz jedno i drugie :) jesteś brzydka i głupia... i do tego prostaczka.

Gość gość
zadbac o siebie nie znaczy drogie mlode kobiety zrobic sobie hybryde , pojsc na solarium i nalozyc maseczke na twarz przez pustaka ktory nie mial pomyslu na siebie i zostal ;kosmetyczka; robicie regularnie badania ? morfologie , cytologie , mammografie? dbacie o zeby ? dostarczacie organizmowi codziennej dawki ruchu i swierzego powietrza? ( nie skakanie w lanserskich ciuszkach na sali ale rower , spacery , biegi , prosta gimnastyka na swierzym powietrzu) zdrowo sie odzywiacie? , to lepsze niz kosmetyczka dla cery i fryzjer dla wlosow do tego jak bedziecie mialy zadbane dlonie ( nie mylic z akrylami zelami hybrydami i innym badziewiem szponiastym na pazurach) , zawsze umyte pachnace wlosy , lekki make up , czyste nie pomietolone dobrane do sylwetki ( nie trzeba slepo biec za moda ) ciuchy to bedziecie zadbane wiekszosc mlodych kobiet dzisiaj jest zrobiona , tapeta na twarzy sztuczne rzezy sztuczne paznokcie a zeby popsute i bielizna brudna

Gość gość
jak się nie daje rady to się nie rodzi tyle bachorów, jedno i wystarczy,m jak jesteś autorko topiku p*****lnięta i się rozmnażasz jak królica to dobrze ci

Gość gość
Pewnie że ciężko chyba ze stac cie na nianie to ułatwia zycie.

Gość gość
Ja mam 35 lat i do kosmetyczki nie chodzę wcale . Do fryzjera raz na 2 miesiące . Wlosy farbuje sama może raz w roku . Makijaż tylko jak ide do pracy , W domu nigdy sie nie maluje . Mezowi podobam sie zawsze . nawet jak mam 15 kg nadwagi i jestem w obwisłych dresach i piżamie z żyrafka :) Jeśli robię coś ,ze swoim ciałem to tylko i wyłącznie dla siebie :) nigdy dla kogoś .

Gość gość
Mężczyźni to wzrokowcy, może Twój mąż ma problemy ze wzrokiem? :) Mój by od razu zauważył gdybym się zaniedbała.

Gość gość
gość 2017.12.30 tak sobie tłumacz:) mam fajnego faceta i tyle w temacie . Pol ciąży rzygałam daje niz widzę . Nie raz na rekach ściągał mnie z łózka bo nie miałam sily wstać . Nie muszę byc super zadbana zeby mnie kochał i on dla mnie tez nie musi .