Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem zacofanym rodzicem?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do rodziców......Wychowuje dzieci tak, żeby więcej czasu spędzały na zabawie na podwórku, czy graniu w gry planszowe a nie w telefonie, internecie czy innym wirtualnym świecie. Oczywiście w domu internet, komputer i smartfony są ale nie na zasadzie gapienia się w nich całe dnie. Do czego zmierzam.....Moja siostra kupiła dzieciom na gwiazdkę x-boxa, wypasiony, super modny i takie tam. Gdy powiedziałam, że w życiu bym tak drogiego prezentu nie kupiła dzieciom i w dodatku jest to "złodziej czasu", powiedziała, że jestem zacofana i wszystkie dzieci to mają i cofam swoje dzieci w rozwoju. Uważam inaczej, jednak jej słowa wracaja do mnie i zastanawiam się czy rzeczywiście słusznie robie. Prosze o poważne opinie.

Gość gość
Lepiej dzieciom bajkę poczytać, bo to rozwija emocjonalnie.

Gość gość
W sumie trochę w tym racji jest - przyszłość to jednak nie są gry planszowe.

Gość gość
No właśnie właśnie, niby jest to przyszłość ale jaka....taka, że ludzie nie umieją ze sobą rozmawiać, żę przy stole siedzą z telefonami, że dzieci zmieniaja tylko urządzenia elektroniczne. Ja powiedziałam siostrez, że za te pieniądze wole je gdzies zabrać na ferie, przynajmniej cos zobaczą.

zalezy w jakie gry graja bo jak w strategie to jeszcze mozna uznac ze to dobre ale gdy graja w hororu strzelaniny magie to nie zabardzo

Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 26 lat, a ostatnie dziecko w wieku 46 lat. Między najstarszą a najmłodszą córką jest 20 lat różnicy - mówi pani Anna. - Wyliczyłam sobie, że przez prawie 10 lat chodziłam w ciąży i przez kolejne 10 karmiłam piersią. Prawie całe moje dorosłe życie małżeńskie było związane z narodzinami, noszeniem dziecka, rodzeniem, czy karmieniem kolejnego dziecka - podsumowuje.

Gość gość
Właśnie stoję przed dylematem czy kupić xbox czy nie i skłaniam się ku zakupowi. Też jestem przeciwna przesiadywaniu na mediach, ale czasy są jakie są i przed elektroniką się nie obronimy. Jeżeli rozsadnie się podejdzie do sprawy to można pogodzić grę z aktywnością inną. Moja nastolatka jest uzależniona od muzyki, nie rozstaje się z iphonem, śpiewa non stop i słucha ciągle, nie walczę z tym, dobrze się uczy, ma zajecia dodatkowe, w domu też jakieś obowiązki, wychodzi ze znajomymi. Mlodsza ma sporo zajęć w szkole i poza szkołą, w wolne dni chętnie sięga po tablet, ale nie widzę żeby to wypieralo inne zabawy. Jak pada haslo wspolnej gry to grają z nami, więc xbox raczej mnie straszy ceną a nie uzależnieniem. Na wszystko jest czas, wiadomo że siedzenie ciagle na grach dobre nie jest, ale po poludniu w ramach odskoczni sama kiedyś lubilam pograć w simsy czy jako dziecko w gry na tv, więc swoim dzieciom też nie żałuję.

Gość gość
Widźmin sukinsyn!