Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONiONA1234

Nie moge byc ojcem

Polecane posty

Gość ONiONA1234

Jak w temacie, po przebytej w dziecinstwie chorobie okazalo sie ze nie moge dac mojej zonie dziecka, mamy oboje juz ponad 30 lat wiec czasu jest nie wiele, probowalismy IVF 2 razy z moja sperma niestety nie skutecznie teraz zdecydowalismy sie na zaplodnienie ze sperma dawcy. Nie mieszkamy w PL ale to nie istotne, moja zona ma obawy czy pokocham to dziecko jak sie urodzi... ale ja ich nie mam dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe I choc troche podobne do mnie, uwazam ze nie ten ktory zaplodni jest ojcem a ten ktory wychowa. Co o tym myslicie moze ktos ma doswiadczenia w tym temacie chetnie poczytam.

Gość gość
Ten kto ja zaplodni będzie ojcem dziecka, nie będzie ci przeszkadzać ze będziesz wychowywal dziecko obcego faceta ?

Gość ONiONA1234
Tu nie ma mowy o zaplodnieniu naturalnym a o IUI czyli inseminacji nasieniem dawcy wybranego przez nas I lekarza... wiec nie nie bedzie mi to przeszkadzac, bardzo pragniemy tego dziecka oboje.

Gość gość
UP UP

Gość gość
Nie zmieni to faktu ze nie będziesz biologicznym ojcem

Gość gość
Możesz być biologicznym ojcem, tylko o tym nie wiesz. Jeśli choroba, to najprawdopodobniej wystąpiła niedrożność nasieniowodów. Jeśli masz pieniądze możesz zdecydować się na pobranie plemników bezpośrednio z jąder ewentualnie z najądrzy. Plemniki pobrane z jąder nie wykazują ruchu, a więc tylko in vitro. Czasem okazuje się, że dojrzałe plemniki znajdują się w początkowej, przed zrostem, części nasieniowodu i wówczas mogą być użyte do zapłodnienia drogą dopochwową.

Gość ONiONA1234
Dzieki za odpowiedz, ale to juz za nami, mialem taki zabieg przed IVF zeby bylo czym zaplodnic komorke do invitro plemniki pobierane prosti z kanalikow nasiennych ale mimo ze komorki sie zaplodnily I rozwijaly jak to doctor okreslil 10/10 to po transferze zmarly za 1 I za 2 razem tez. Mysle ze to selekcja naturalna poprostu. A jak mam wychowywac chore dziecko z uszkodzonego mojego material genetycznego to ja podziekuje... dlatego zdecydowalismy sie na dawce nasienia, pytam czy ktos ma doswiadczenia w tej materii

Gość gość
UP UP