Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można?

Polecane posty

Gość gość

mieć kochanka bez sexu? kochanek = sex?

Gość gość
Myślę ze można..Jak bardzo kocha to jest dla niej wszystkim , przyjacielem i kochankiem , znam tylko takiego jednego.

Gość gość
pytam czy kochankiem można nazwać kogoś kto spotyka się z kobietą za plecami jej faceta, ale ich relacje nie wkraczają w sferę intymną = brak sexu

Gość gość
a czy jest to niemoralne?

Gość gość
Tak. To zdrada emocjonalna . Tkwilam w czymś takim.

Gość gość
jak się zakochasz platonicznie w aktorze to też będzie zdrada emocjonalna. jak będziesz cieplej myśleć o kimś z pracy czy przychodni to też będzie zdrada emocjonalna. jak wodzisz wszyscy ludzie zdradzają emocjonalnie nawet sobie tego nie uświadamiając., mało tego nie uważają tego za niemoralne a siebie traktują jako uczciwych i lojalnych. Więc czym jest zdrada emocjonalna i czy jest niemoralna, nie bo dotyczy wszystkich ludzi bez wyjątku, nawet księży i zakonników.

Gość gość
a co byście zrobili gdybyście dowiedzieli się, że ktoś was tak zdradza emocjonalnie?

Gość gość
co byście zrobili jeśli stało by się to przed waszym ślubem? czy można takiej osobie potem zaufać i wierzyć, że więcej do niczego nie dojdzie? a może to sygnał, że nas nie kocha? i w przyszłości może zdradzić nawet fizycznie

Gość gość
Pewien facet powiedział, że dla mężczyzny zdrada emocjonalna jest poważna zdrada, bo seksić się mogą bez uczuć, gdy emocjonalnie związe się z inna kobieta, to żona lekkiego życia mieć nie będzie.

Gość gość
a u kobiet? czy zdrada emocjonalna u kobiety to coś poważnego?

Gość gość
Bardziej nawet niż u mężczyzn, bo kobiety z natury są emopcjonalne.

Gość gość
w niczyjej głowie nie siedzisz i czy zdradza cie emocjonalnie wiedzieć nei będziesz no chyba że sie w kimś zakocha i o tym powie to inna sprawa

Gość gość
czy zatem zdrada emocjonalna może nam sugerować, że osoba (facet lub kobieta), która nas zdradziła po prostu nas nie kocha? ludzie często rozgraniczają oddzielając miłość od zauroczenia czy zdrada emocjonalna może być spowodowana zauroczeniem? czy osoba która zdradza emocjonalnie może w tym samym czasie darzyć miłością osobę z którą się związała? mam tu na myśli taką sytuację: miłość = mąż/żona/narzeczony/narzeczona (istotne) zauroczenie = osoba z którą nastąpiła zdrada emocjonalna (przejściowe)

Gość gość
sama powinnas to wiedzieć czy cię kocha czy nie

Gość gość
pytam o wasze doświadczenia życiowe ciekawi mnie wasza opinia od tego w końcu jest forum uczuciowe

Gość gość
czy ktoś się wypowie na ten temat i udzieli treściwej wypowiedzi? :)

Gość gość
to może uproszczę - czy zdrada emocjonalna to tylko zauroczenie?

Gość gość
Myślę, że ten rodzaj zdrady jest na podłożu silnych emocji które ktos w nas wzbudza. Czyli zauroczenia/ zakochania. W moim przypadku tak było. Znajomość trwała i moge powiedzieć ze trwa kilka lat ale to juz bardziej bliska koleżeńska znajomość niż romans . I tak jest dobrze. Ale wracając do zadanego pytania: czy osoba która zdradza emocjonalnie może w tym samym czasie darzyć miłością osobę z którą się związała? Tak, ale to juz bardziej przyjaźń niż miłość. Zaangażowanie. Ta osoba z którą zetknął mnie los , już zawsze będzie w moich myślach. Jest każdego dnia. Wiem że to było TO.

Gość gość
Zdrada emocjonalna poszukaj w necie. Jest bardzo dużo info.

Gość gość
gość dziś wybacz, ale wole opinię normalnych ludzi, które wynikają z ich doświadczeń niż wymysły literackie kogoś kto pisze coś na potrzeby artykułu gość dziś dziękuję, to dla mnie niezmiernie cenne, że ktoś dzieli się ze mną swoimi przemyśleniami i o to tu chodzi

Gość gość
a czy silny związek emocjonalny z kimś kto jest zajęty może zablokować taką osobę na całe życie i już nigdy nie zdoła związać się z inna osobą?

Gość gość
nie można mieć kochanka bez seksu

Gość gość
gość dziś dziękuję za opinię polecam tez przeczytanie reszty wypowiedzi temat się rozwija i zatacza coraz szersze kręgi

Gość gość
więc wracając do sprawy - czy silny związek emocjonalny z kimś kto jest zajęty może nas zablokować na inne relacje?

Gość gość
więc wracając do sprawy - czy silny związek emocjonalny z kimś kto jest zajęty może nas zablokować na inne relacje? chodzi mi konkretnie o całe życie czy wpływ tego może przekreślić przyszłość takiej osobie

Gość gość
Oczywiście że tak tego już nie odbudujesz osoba odrzucana może tak reagować na stan swoich emocji .Bo nigdy nie doświadczyła ciepła w swoim życiu to znaczy nie zakochała się w swoim partnerze tylko jest z wyboru z nim i przez całe swoje życie jest nie szczęśliwa i daj już sobie spokój z tą platonią bo wiesz coś i zaraz lecisz i pleciesz do kapłana tak jakby oni nie rozumieli ze życie to nie bajka ..Sami mają dzieci i nikt ich nie poucza bo każdy za swoje odpowie a ty umoralniasz od siebie zacznij co robiłaś a teraz to niby święta Agnieszka jesteś a morze Ula

Gość gość
gość dziś Mylisz mnie z kimś. Nie jestem religijną osobą. Jeśli chodzi o spowiedź w moim wypadku ostatnia była około 10, a nawet 15 lat temu.

Gość gość
Kazanie na górze sobie poczytaj....to Ci pomorze ..Dołożyłeś się do tego aby zniszczyć tę kobietę teraz nie oczekuj że ona ma być w innym miejscu bo wszystkich i wszystko ustawiłeś przeciwko niej więc nie usprawiedliwiaj się tymi wpisami , przyjdzie i tobie zapłacić za to bo co zrobiliście jednej z tym najmniejszym to i mi uczyniliście.