Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćj

Co na sniadanie i kolacje dla 8miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gośćj

Co proponujecie na śniadanie i kolacje dla 8 moesiecznego dziecka, które nie chce kaszek? Pod żadna postacia, ani na mleku modyfikowanym ani na wodzie... dziecko jest na piersi ale dodatkowo co podajecie :) prosze o podpowiedz :(

Gość gość
zalezy ile ma zebow- moj w tym wieku jeszcze nie mial wiec i tak za duzo by nie pojadl ;) u mnie sniadanie i kolacja to i tak 210ml mm. Drugie sniadanie to zawsze wlasnie platki owsiane, jaglanka, ryz, manna itd na mm i z owocami. Moze sprobuj z jakas jajecznica bez tluszczu?

Gość gość
Próbowałaś normalnych kasz czy tylko gotowe kaszki?

Gość gość
Ma wszystkie jedynki :) no tak ale codziennie jajecznica??.. probowalam gotowych i kasze manne. Jaka jeszcze polecacie na wyprobowanie?

Gość gość
Ja mojej daję kaszki Hipp, na zmianę marchewkowo- dyniową i musli bananowo-jabłkowe, żadnych innych nie toleruje, a i te dwie tylko na wodzie. Poza tym naleśniki- z domowym dżemem, serkiem naturalnym, kremem z daktyli itd, jajecznica, owoce, gotowane warzywa, kanapki- pokrojony na kwadraciki chleb z masłem i np. pastą z pieczonej ryby, albo z pieczonym mięsem, pasztetem z soczewicy.

Gość gość
Gerber ma takie smaczne jogurty w słoikach. Owoce zblendowane z dodatkiem kaszki ( tak żeby dziecko sie nie zorientowalo), sa takie gotowce hippa np owoce z kleikiem orkiszowym. Czasem daje po prostu banan rozgnieciony. Takie dorosłe jedzenie np jajecznica u mojego syna jak mial 8m nie wchodziło w grę bo by tego nie zjadl.

Gość gość
Uwazasz, ze jogurt, który miesiącami stoi na półce sklepowej, jest super???

Gość gość
Już lepiej dać zwykły jogurt naturalny. Możesz też sprawdzić czy posmakuje mu twaróg. Zamiast kaszek spróbuj płatków, np. jaglane są dość delikatne, nasze ulubione są z bananem i malinami (niestety teraz mrożone). Jak ma 8 miesięcy i jest na piersi to ja bym jeszcze nie panikowala, ma kupę czasu żeby polubić różne produkty i nauczyć się jeść stałe śniadania.