Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rutinoscorbin w ciąży! Można czy NIE?! Ktoś brał?

Polecane posty

Gość gość
Otwierasz pudełko, czytasz ulotkę. Nie ma za co. :-)

Gość gość
Ciąża i karmienie piersią Jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmi piersią, przypuszcza że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza lub farmaceuty przed zastosowaniem tego leku. Witamina C przenika do mleka matki i przekracza barierę łożyska. Nie określono bezpieczeństwa stosowania w ciąży i w okresie karmienia piersią.

Gość gość
10:00 nie zesra/j się. Udajesz mądrą, a na ulotce nie ma jednoznacznej odpowiedzi dlatego autorka pyta! Ja brałam na uszczelnienie naczyń krwionośnych, bo miałam z tym problem. Dziecko zdrowe :)

Gość gość
10:00 na każdym leku, suplemencie itp. nawet na tych polecanych przez lekarzy jest info, że jak w ciąży to NIE lub po konsultacji. Nawet w przypadku zwykłego magnezu, który prawie każda ciężarna bierze więc pomyśl choć trochę zanim coś odpiszesz. Żenada

Gość gość
Jak dla mnie to nawet cyjanek potasu sobie łykajcie skoro ulotki kłamią. :-)

Gość gość
wg. mnie nie powinno się brać witaminy C w postaci rutinoscorbin hmmm

Gość gość
Wg was nie wolno. Ja teraz jestem chora i biorę rutinoscorbin 3x 2 plus wapno. Tak mi zalecił internista i ginekolog

Gość gość
Ja brałam

Gość gość
Mi lekarka mówiła że lepiej czysta witaminę c a nie rutinoscorbin tak samo wapno bez żadnych dodatków

Gość gość
Bylam przeziebiona jak bylam w 14 tc ginekolog zalecil brac 3 razy dziennie po 2 tabletki rutinoskorbinu i doraznie apap. Ja bralam dwa razy po dwie tabletki bo ja to ponikara jestem:). Dziecko jest zdrowe ma juz 15 miesiecy

Gość gość
Oczywiście, że wolno. Chyba że są inne przeciwwskazania. Sama ciąża nie jest przeciwwskazaniem.