Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety w ciąży jakie jecie warzywa i owoce wszystko chemiczne

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj zrobiłam sałatkę z salata papryka pomidorem kurczakiem slonecznikiem sosem czosnkowym no tak zygałam w nocy ze szok i oczywiście miałam boleści brzucha. Myśle że to przez sałatę. Bo kiedyś też tak miałam. Zaznaczam że wszystko było świeże. Dziś gotuje kalafiorowa no kurde smród. I nie przesadzam. Kalafior żywy nie mrożony. Papryka chemiczna pomidory to samo no wszystko. Jak tu zdrowo się odżywiać?

Gość gość
bolesci brzucha, xDDDDDDD

Gość gość
Znajoma lekarka powiedziała, że trzeba dokładnie myć w gorącej wodzie, moczyc w wodzie z np.octem jablkowym. Wszędzie chemia Ale trzeba jeść naturalne witaminy.

Gość gość
Moczyc w occie jabłkowy? Ale co pomidora?

Gość gość
Ale co to da jak on jest pedzony na chemii a nie tylko opryskiwany

Gość gość
Tak, np.pomidora!!!!! A kalafior, brokuły czy brukselka zawsze śmierdzi!!!! Damesa...

Gość gość
Hehe bolesci brzucha ;-)

Gość gość
Zacznijmy od tego, że w Polsce o tej porze roku POMODOROW I OGÓRKÓW SIE NIE JADA.

Gość gość
10 47 Nie wciskaj mi tu kuchareczko kitu ze zawsze śmierdzi bo to nie prawda. Owszem ma swój specyficzny zapach ale bez przesady jak bym gotowała polifoskę

Gość gość
10:51 widocznie masz nie domyte gary dameso :-)

Gość gość
Dlaczego tylko pomidorów i ogorkow? Papryka kalafior brokul salata salata lodowa kapusta pekinska cykoria itp. Wszystkie warzywa nie są polskie wiem bo pracuje w sklepie i codziennie zamawiam towar. Marchewka cebula i kapusta i kapusta kiszona jest nasza. Tak naprawdę o tej porze roku warzyw nie powinno się jeść.

Gość gość
10 45 no właśnie

Gość gość
Tak naprawdę o tej porze roku warzyw nie powinno się jeść. x :D borze, babo lepiej wyjdz z internetu bo sie kompromitujesz

Gość gość
Skoro ktoś tu napisać ze nie powinno się jeść pomidorów i ogorkow to ja mówię jak jest z innymi warzywami

Gość gość
Wyjść to ty możesz bo nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz :D

Gość gość
ZAWSZE jedzenie warzyw, nawet pryskanych bedzie lepsze niz calkowite zrezygnowanie, z nich. lecz sie psycholu :o

Gość gość
No właśnie chyba maszybko coś z tym wspólnego tylko wybacz ale to twoje leczenie nie przynosi efektów. :D zmień psychoterapeute zanim będzie za późno

Gość gość
Jestem w ciąży i jem głównie te polskie, które dają się przechowywać przez zimę: marchewka, buraki, kiszonki. Wszystkie typowo letnie warzywa są teraz drogie i niesmaczne. Aczkolwiek, jeśli chodzi o ból brzucha, to ktoś mi kiedyś mówił, że mokra sałata wywołuje silne wzdęcia, więc może stąd ten problem.

Gość gość
To nie lepiej już kupić ten kalafior mrożony? Prawdopodobnie będzie z Polski, i prawdopodobnie zbierany w pełni sezonu- bo wtedy jest po prostu najtańszy. Mrożenie nie zabiera zbyt dużo wartości odżywczych. Ja też poza sezonem jadę głównie na mrożonkach, kiszonkach itd. Nie smakują mi teraz pomidory czy papryka. Podejrzewam że kurczak w sałatce również nie był "eko".

Gość gość
Mówi się o chemii w warzywach i owocach, a prawie w ogóle nie mówi się o mące pszennej - największe GMO ever.