Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saraax

problem z rodzicami jak postąpić

Polecane posty

Gość saraax

Witam piszę,bo chciałam się wygadać i może otrzymać jakieś rady jak postąpić.Moi rodzice traktują mnie gorzej niż brata i siostrę. Wszyscy jesteśmy już dorośli a nawet po 40, tylko ja mam męża i dziecko.Brat jest pupilkiem ojca a młodsza siostra matki.Zawsze matka ją najbardziej kochała ale kiedyś jescze sprawiała jakieś pozory ze niby traktuje nas równo.Teraz gdy robi się coraz starsza jest ślepo zapatrzona w siostrę,we wszystkim ją popiera nawet gdy nie ma siostra racji.Ostatnio ojciec nie pożyczył nam nawet piły (nasza się zepsuła a musieliśmy poszykować 3 metry drzewa)bo niby się zepsuje ież stać żeby sobie piłę kupić nie pożyczać.Dodam ,że mieszkam najbliżej i to ja najwięcej im pomagałam.Czuję się taka dla nich niepotrzebna a zdrugiej strony trudo przychodzi mi tak całkiem z nim zerwać kontakt.Poradżcie!

Gość gość
Wiesz , może i dobrze że wam nie pozyczył bo jeśli tak się nad tą piłą trzęsie to być może mogłaby się zepsuć i byłby dopiero byście się nasłuchali . Ja na Twoim miejscu ograniczyłaby kontakt z rodzicami do minimum , niech zyją własnym zyciem z młodszą siostrą . Kiedyś przejrzą na oczy ... Nie miej wyrzutów sumienia bo sami Cię do siebie zniechęcają .