Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anni09

NFZ czy prywatnie?

Polecane posty

Gość Anni09

Kochane jestem w drugim miesiącu ciąży. Szukam lekarza do jej poprowadzenia w Krakowie. To moja pierwsza ciąża i bardzo zależy mi na dobrym lekarzu. NFZ, a moze prywatnie? Ktos pomoze?

Gość gość
Ja nie z krk, ale wg mnie tylko prywatnie. Bog wie co sie dzieje na nfz przy porodach....

Gość gość
16:10 rodzić też będziesz prywatnie?

Gość gość
Prywatny lekarz nie sprawi, że dziecko urodzi się zdrowe. Pozdrawiam.

Gość gość
tak, ja juz rodzilam prywatnie, ale to nie w krakowie.

Gość Werkka1990
Kojarzysz doktora Jankowskiego? Ja do niego chodzę. Przyjmuje prywatnie na Kostrzewskiego.

Gość Anni09
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Powiesz coś więcej może? Jak warunki u niego? I co z porodem? Gdzie?

Gość Werkka1990
Doktor Jankowski ma prywatną klinikę, w której także się rodzi. Warunki są mega, zupełnie co innego niż w jakimkolwiek krakowskim szpitalu. Na stronie są fotki - Femina

Gość Anni09
Jestem umówiona <3 Dziękuję!

Gość gość
NFZ powinien zostać zrównany z ziemią i cały system zresetowany. Płacisz składkę tylko po to, żeby opłacić działanie tego czegoś. O korzystaniu nie ma mowy nawet. I tak, po stracie wszystkich nerwów bierzesz kolejny raz portfel i idziesz leczyć się prywatnie. A ta aplikacja LekarzObok działa bardzo dobrze. Moja kuzynka korzysta regularnie i bardzo mi chwaliła.

Gość gość
Zgadzam się z osobą wyżej. Ja i tak mam wykupiony dodatkowy pakiet medyczny w Lux MED. Leczę się tylko u nich. Wizyty umawiam sobie bez kolejek, on line, dzięki platformie Portal Pacjenta.

Gość gość
No i oprocz tego LuXMedu popierd/dalam wózkiem firmy anex sport ktory jest tak zajebisty, że wszyscy szczają po nogach,

Gość gość
8.03 Ah ten marketing szeptany, a ja ostatnio miałam w luxmedzie 5 razy przekładaną wizytę u okulisty i cas oczekiwania ponad miesiąc. Portal pacjenta o kant tyłka potłuc, bo mogę jednorazowo zarezerwować tylko jedną wizytę u jednego specjalisty, a nie np. 2 pod rząd. Potem jak chcę się umówić to nie ma miejsc w sensownych godzinach. W moim mieście na nfz czasami jest szybciej, bo całe miasto ma już pakiety, a dodatkowych specjalistów nie zatrudnią, bo po co.

Gość gość
Jak prywatnie to tylko do bardzo dobrego lekarza pracującego też w szpitalu, który ma tam dobrą pozycję...

Gość gość
10.08 Przestań pitoły wstawiać. Teraz każda królewna myśli, że bez znajomości w szpitalu nie urodzi albo najlepiej by chciała, żeby pieczątka ordynatora w karcie prowadzenia ciąży urodziła za nią. Chcesz mieć przywileje, luksusy, cesarkę na życzenie to idź do prywatnej kliniki, a nie liczysz na znajomości w szpitalu państwowym. Ogarnijcie się trochę, lekarze mają swoje rodziny, swoje życie, a wy byście chciały mieć lekarza pod telefonem 24 h na dobę i nieh jeszcze przyjedzie akurat jak wy będziecie rodzić, bo nie ma innych, ciekawszych zajęć w życiu.

Gość gość
Dla wygody wybieram prywatne wizyty domowe. Czasem nie mam siły podnieść się łóżka . Zamawiam lekarza z LekarzObok przez aplikacje i w ciągu godziny lekarz jest u mnie.

Gość gość
Szkoda grosza na wizyty prywatne , ja chodziłam i nie wiem na co liczyłam a w szpitalu udawal ze mnie nie zna. Ba prawde teraz jestem w ciazy i wole sobie zakupy zrobic za 120 niz ladowac komus do kieszeni bo na nfz tak samo sie toba zajmą

Ja mam wykupiony pakiet medyczny w Lux Med i do lekarza umawiam się sama wygodnie, on line dzięki platformie Portal Pacjenta. Dodatkowo mam tam podgląd do moich wyników badań itp. To naprawdę fajna sprawa.

Gość gość
Ja polecam lekarza prywatnie lekarzObok. Lekarz jest u nas s ciągu godziny. Zaoszczedzam czas .

Gość gość
Tylko prywatnie. Najlepszym rozwiązaniem jest pakiet medyczny. Z tego co się orientuję bardzo popularny jest Lux Med. Stawiają tam na wygodę pacjentów, np stworzyli aplikację Portal Pacjenta i tam można umawiać i odwoływać wizyty.

Gość gość
Nie zesrajcie się z tym pakietem i portalem w luxmed :O Jakby był taki super to tak ordynarnej reklamy by nie wykupywali. Jak prowadziłam prywatnie ciążę u lekarki która pracowała w szpitalu w którym miałam cc (ona robiła) plus chodziłam na NFZ do przychodni u mnie w mieście i tam robiłam wszystkie badania. Polecam takie rozwiązanie bo płaci się jedynie za wizytę, a morfogie i wszystkie badania robi się z kasy funduszu na który co miesiąc nam zabierają z pensji.

Gość winikita
niby każdy post o Lux Med to nachalna reklama, ale do lekarzObok to już nikt nie ma zastrzeżeń? trochę dziwne... ja sama nie korzystam z takich dobrodziejstw bo mieszkam na wsi, ale dużo dobrego słyszałam o tej firmie a o tym drugim kompletnie nic...

Gość gośćMarii83
dajcie spokój, jeśli chodzi o Wwę i luxmed to sorry ale czeka się równie długo jak na nfz. taka prawda, żaden szał, płacić trzeba i nie mało. Jesli chodzi o LekarzObok, faktycznie też nie znałąm, ale spróbowałam i opcja wideo konsultacji z lekarzem i możliwością otrzymania recepty jest ok, a stosunkowo za taką usługę wcale nie dużo wychodzi.

Gość gość
Taką samą opcję ma Lux Med na Portalu Pacjenta więc to żadna nowość, tylko tam jest to chat z lekarzem.

Gość Nina Kowalska
Ja leczę się w Lux Medzie już długo i nie mogę powiedzieć złego słowa. A z tym Portale Pacjenta to prawda - bardzo fajna opcja, która jest już od jakiegoś czasu. Dzięki temu można umówić się na wizytę bez wychodzenia z domu czy sprawdzić wyniki badań.