Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smieszne pytanie

Polecane posty

Gość gość

wyjezdzam z mezem na wakacje i tak sobie mysle, ze gdy będziemy wychodzić na plaze to klucze od pokoju mamy brac ze sobą? Czy może zostawiać w recepcji - ale wtedy boje czy obsluga niczego dnie z pokoju. No i jak schować dokumenty- paszport , wize, karty płatnicze , pieniądze itd.

Gość gość
z tego co wiem to sejfy sa w pokojach a co zrobić z kluczem od pokoju?

Gość gość
klucze czy kartę bierzesz ze sobą. Przecież obsługa, recepcja ma swoje, dodatkowe klucze do pokoju. W lepszych hotelach wchodzą i sprzątają podczas twojego pobytu więc to nie jest tak że tylko ty masz dostęp do tego pokoju w czasie swojego pobytu. Kasa, paszporty do sejfu.

Gość gość
kartę magnetyczną bierzesz ze soba, taka samo jak telefon, krem do opalania czy inne akcesoria. Dokumenty i większa gotówka do sejfu.

Gość gość
Pracowałam w hotelu, nigdy nikomu z nas nie przyszłoby do głowy żeby wejść do pokoju i coś zwinąć- przecież prawie wszędzie jest monotoring, jak gość się poskarży można sprawdzić kto pod jego nieobecność wchodził. Nie wiem skąd pomysł że obsługa kradnie- nie kradnę w autobusie, w sklepie, nie kradnę też w pracy... Sama za to jak byłam w miejscach gdzie nie było non stop recepcji czy sejfu, brałam klucze, dokumenty i karty w takim specjalnym pudełku które imitowało olejek do opalania, wtedy nie bałam się na plaży odejść od torby.

Gość gość
Mieszkałam w niejednym hotelu i w Polsce i zagranicą, nie zawsze w pokojach są sejfy, z sejfu korzystałam tylko raz czy dwa. Nigdy nie zdarzyło mi się by coś zginęło. Hotele od 3 do 5 gwiazdek.

Gość gość
Mnie tak raz w hotelu okradli w Bulgarii. Ani sie było z nimi dogadac i jak do domu wrocic?! Na szybko mi rodzice wykupowali dowód z dokumencikcompl i wysyłali. Ile było nerwów, całe wakacje zepsute!!!