Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apetyt w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Jak to było u Was z apetytem w ciąży? Mój jest coraz mniejszy, lekarz zwrócił mi uwagę na niski poziom żelaza, niedobór witamin. Ale ja po prostu nie mam ochoty jeść. Pije głównie herbatę, oczywiście jem,ale bardziej z przymusu. Jeśli chodzi o wagę mam 2,5 kg więcej, brzuch jest delikatne zaokrąglony. Maluch rozwija się prawidłowo. 15 tydzień ciąży.

Gość gość
Do 20 tc jadłam bo musialam- zazwyczaj 1 posiłek, bo więcej nie mogłam, miałam na minusie 4 kg

Gość gość
Czyli to jak najbardziej normalne. Myślę,że to 2,5 kg to głównie woda.

Gość gość
Ja mam 11tc na razie nic nie przytylam tylko brzuch mam. Jem małe porcje bo szybko się najadam i nic mi nie smakuje.

Gość gość
Wiesz, ja też długo nie miałam apetytu i po prostu jadłam tak jak mogłam (mięso było dla mnie tak okrutnie wstrętne, że całe mięso, które było w domu, dałam psu i nawet obok mięs negocjacji było trudno mi przechodzić). Po 4 miesiącu, apetyt wrócił do normy. Też schudłam 5 kg, ALE u mnie wszystkie parametry był ok, także nie dziwię się twojemu lekarzowi, że niepokoi go niskie żelazo itp. Zażywasz jakieś suplementy dla kobiet w ciąży? Symvital lub PregnePlus? Pijesz soki, jesz owoce?

Gość gość
* obok sklepu z mięsem

Gość gość
Nie jedz śmieci, wszystko powinno wrócić do normy.

Gość gość
Biorę falvit mama. Nie jestem owoców, bo nie mogę na nie patrzeć. Odpada mięso,słodycze. Rano zjadłam galaretkę owocową, później kromkę chleba z serem i kawałek rolady szpinakowej z łososiem. Teraz znów galaretkę. Nic innego nie przejdzie mi przez gardło.

Gość gość
Zazwyczaj jestem w stanie zjeść jakąś zupę lub sałate.

Gość gość
Wiesz, normy witamin, żelaza były ustalane na jakieś podstawie medycznej i kiedy nie są u kobiety w ciąży w normie, jest to dla lekarza jakiś niepokojący sygnał. Pytanie tylko, czy u ciebie to jest duże odchylenie od normy i czy długo się utrzymuje? Bo jeżeli jest niewielkie, np. to nie ma czym się przejmować. Gdyby było bardzo nie tak, to by ci przepisał jakiś specyfik z żelazem. Jeżeli ci nie przepisał, pewnie liczy na to, że zaczniesz jakoś lepiej jeść i przy następnym badaniu wszystko wróci do normy. Ja miałam cukier przy granicy normy na czczo i powiedział, żebym wypróbowała jakąś dietę cukrzycową więc wypróbowałam, cukier spadł i tyle. Poszukaj co warto jeść w twoich niedoborach w necie i co będzie aż w stanie jeść, jedz.

Gość gość
Odchylenie od normy jest małe. Wcześniejsze badania były wzorowe.

Gość gość
Autorko, jak masz problemy z żelazem, staraj się ograniczyć picie herbaty, ona upośledza jego wchłanianie. Na dietę nic nie poradzisz, nie wciśniesz na siłę czegoś na co nie masz ochoty.

Gość gość
Szkoda że mój partner nie potrafi pojąć,że nie wcisnę w siebie coś czego nie mogę tylko dlatego,że jest to zdrowe.

Gość gość
Pij sok z buraka- jest bardzo dobry na poziom żelaza

O Boziu, ja to mam wręcz przeciwnie... w ciąży stałam się jakimś pochłaniaczem jedzenia :/ a najgorsze jest to, ze nie mogę przestać jeść słodyczy!!! Moja lekarka znowu mówi, ze gdyby nie to, ze przed ciąża miałam bardzo dobra wagę to już by mnie ochrzanila za ilość przybranych kilogramów! Najwidoczniej w ciąży tak to już jest. Nasze organizmy szaleją ;/ moja koleżanka nadal ma tylko trochę na plusie, a rodzi za 1,5 miesiąca. Nie martw się!

Gość gość
Przed ciążą jadłam regularnie 5 maluch, zdrowych posiłków. A teraz galaretki owocowej mi sie za chciało. Dzisiaj partner zrobił obiad -sam zapach odpychał mnie. A tak cieszyłam się, że nie miałam mdłości to masz apetyt anorektyczki.

Gość gość
Mialam tak do 20 tc. Ale wyniki badan ksiazkowe. Potem apetycik wrocil, oj wrocil he he....

Gość gość
moje dziecko ciągle miało niedobory żelaza, dieta już nie pomagała, zaś odkąd lekarz przepisał małemu dicofer junior , Antoś czuje się od razu lepiej i nie jest słaby jak kiedys :)