Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje życie to koszmar

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat i zero perspektyw na normalne życie , pochodzę z patologicznej rodziny gdzie ojciec pił i znęcał się nad nami , w szkole nigdy nie miałam przyjaciół każdy ze mnie się śmiał , nie ważne podstawówka , gimnazjum , liceum zawsze to samo grupka osób która jawnie ze mnie sie śmiała , uczyłam się słabo , nie zdałam matury prawo jazdy stoi w miejscu od ponad roku , a na dodatek już drugi raz rzucił mnie ten sam chłopak , uznał mnie za takiego śmiecia ze nawet nie pokusił się na spotkanie tylko przez telefon , w pracy nie jest lepiej też się że mnie śmieją a w najlepszym przypadku lekcewaza, na dodatek mam okropny pot i mimo nadmiernej higieny smierdze czym jeszcze bardziej odpycham od siebie ludzi , którzy mnie mają za brudasa :( ja nie wiem czy bóg zrobił że mnie swoją ulubioną ofiarę ? Czy on pragnie żebym wkoncu zdechla? Na dodatek mam dziadowska wypłatę z której muszę czasem kupować coś dla rodziny zamiast składać na przyszłość dla siebie albo kupić nowe ubranie , a brat który dobrze się uczy i sporo zarabia nie dość że się nie musi dokładać to teszcze dostaje na ciuchy i inne rzeczy , jak myślicie przesadzam czy moje życie to katastrofa ?

Gość gość
Nie mam nawet komu się wyzalic :( bo każdy mnie omija jak psa

Gość mądralla a
:( bardzo ci wspolczuje. Szukaj innej pracy i podnos kwalifikacje. Wiem, to trudne, ale moze latwij by ci bylo poszukac pracy, ktora czegos uczy, bo mam wrazenie, ze ta twoja praca to tylko harowa za grosze. Masz cale zycie przed soba. Sa licea dla pracujacych (np CKU)gdzie mozna zrobic mature a to otwiera droga na studia. Wbrew pozorom studia daja dosc duzo. Sa zawody, gdzie bez studiow nie mozna pracowac.

Gość gość
Zawsze dawalam się każdemu wykorzystywać :( A najgorsze że każdemu wybaczam , nawet to że kiedyś ktoś rozwalił mi twarz : / jedynym storzeniem z jakim się przyjaźnie są mój pies i koty , wlasna matka mnie nie kocha tylko zapatrzona w brata , który wiecznie stroi fochy

Gość gość
Od taty od dziecka słyszałam że jestem baran debil kretynka, że jestem za gruba a jak wpadłam w anoreksje że jestem obrzydliwie chuda .. powiecie ze można zmienić swoje życie , ale tak się tylko mówi , ja żyję w takim smutku i samotności ze proszę pana boga żeby mnie zabrał

Gość gość
Nawet nauczycielki w szkole mnie wysmiewaly

Gość mądralla a
brak milosci rodzicow jest nagorszy. Jest nawet powiedzenie,ze kropla milosci znaczy wiecej niz ocean rozumu. Akceptacja rodzicow daje sile czlowiekowi do tego, zeby uczyc sie zycia. Sa grupy DDA (dorosle dzieci alkoholikow), mozesz tam pochodzic, poszukaj w necie. Mi to pomoglo. Moja matka miala takich rodzicow jak ty, dziadek nie pil, alebyl szuja. Mama byla wymeldowana w nieznane na 7lat ze mna jako niemowleciem i moim rodzenstwem. Moj ojciec nie chcial jej zameldowac tez. Swoja frustracje przelewala na mnie, zmarnowalam wiele lat, ale szkoda mi bylo wydawac 100zl za godzine, zeby mnie psycholog wysluchiwal :o Te 100zl to 12 godz mojej pracy do niedawna bylo a jestem po 30ce dawno

Gość gość
Myślę że przez ojca taką się stałam , on nawet bez alkoholu potrafił mnie traktować jak śmiecia , byłam placzliwym i strasznie niesmialym dzieckiem , nadal się wstydzę iść sama do sklepu :( tata mnie nienawidził a mama była obojętna choć zawsze mi dawała jeść i jakieś ubranie czasem , wiem że się starała choć nigdy za bardzo nie pokazywała że mnie kocha ...

Gość gość
Jesteś żałosna, skupiona na swoim ja, ja, ja. Dziwisz się że ludzie cię omijają. Ciężko się to czyta. Jesteś, młoda zdrowa, otwórz oczy, popatrz co się dzieje dookoła, na prawdziwą biedę i nieszczęście. Ogarnij się a nie swoim jęczeniem marnujesz tlen.

Gość gość
nawet dziewictwo mi odebrał bym jak zamiarowałam , nie sprzedać go na allegro

Gość gość
Myślałam że odnajde sens życia w miłości ale nawet chłopak z którym byłam stwierdził że sie wypalił ...moje poczucie własnej wartości jest równe zeru ... na mnie nikomu nie zależy

Gość gość
www.wrozkabonita.wizytowka.pl - Tarot, wróżby, progoza na przyszłośc, rozkłady partnerskie, biznesowe, zdrowotne, finansowe, trudne wybory, zakręty życiowe, długi i rozprawy sądowe.Rytuały miłosne,powrót partnera,blokada na kochanke, oczyszczanie aury, odnajdywanie zaginionych rzeczy i zwierząt. Zapraszam

Gość gość
19:58 dobrze że ty madralo nie marnujesz tlenu , zarzucasz komuś skupienie na sobie a sama jesteś arogantka bez krzty zrozumienia , ona chyba jednak ma biedę skoro musi w tym wieku lozyc na własnych rodziców

Gość gość
(19:58 ,) to ja autorka , nie wiem po co tacy toksyczni ludzie jak ty się udzielają , ja nie szukam litosci tylko rady jak poskładać życie na nowo , skoro uważasz że moje życie jest wspaniałe i happy to jestem ciekawa jaka wielka ty tragedię przezylas , złamany paznokieć ? Nie oceniaj jeśli nie byłaś w takim polozeniu

Gość mądralla a
jakis cham i frustrat sie wtracil :o Nie przejmuj sie ludzmi, ktorzy chca cie zdolowac. Masz bardzo trudno w zyciu. Niektorzy ludzie nie powinni miec dzieci jak widac. Staraj sie wyjsc na prosta. Matura to podstawa. W tym liceum, o ktorym c***isze jest chyba nawet mozliwosc zwolnienia z czesnego.

Gość mądralla a
przepraszam, ze pisze na raty, ale mam prace do wykonania i musze dzis ja wyslac. Czy mieszkasz w wiekszym miescie? Teraz z praca sie poprawilo. Nie pozwalaj soba pomiatac, uciekaj z miejsc, ktore cie niszcza.

Gość mądralla a
tutaj jest masa frustratow, ktorym przyjemnosc sprawia, ze komus dokopia. Poszukaj moze w Centrum Iterwencji Kryzysowej ci pomoga, choc ja sie nie znam za bardzo na takich instytucjach. Moze sa jakies domy zakonne, gdzie u siostr mozna zamieszkac i odpracowac dach nad glowa (co prawda w siostry nie wierze, bo w zakonach tez nie jest lekko, ale chodzi o to, zeby sie wyrwac z tej patologii i koszmaru). Co do potu:pewnie stres wplywa na to, ze masz trudnosci w tym zakresie, o ktorym piszesz i wtedy czlowiek poci sie "jak smierdziuch". Musisz miec tez jakas liczbe ubran, zeby moc je systematycznie prac. Teraz kaloryfery grzeja, to ubranie szybko schnie.

Gość mądralla a
aha-co do chlopaka. Miej go w nosie. Niestety jak czlowiek mial taki dom, to potem wybiera sobie podswiadomie takie szuje, ktore go nie szanuja. Lgniesz do schematu z domu. Musisz wyleczyc psychike i dopiero brac sie za facetow. Gdy kobieta skonczy 20lat to juz nie tka latwo ja oszukac :) ...tyle, ze ty tak bardzo pragniesz jakiejs bratniej duszy, ze jak ci okazal taki koles troche zainteresowania to ty juz bylas ugotowana. Taki schemat. Nie wiem, na ile starczy i czasu i uwagi tu odpisywac, bo ciagle czas mnie goni a jeszcze koncze kolejne studia, za ktore place (bo inaczej bym nie miala lzejszej pracy:O ). Sa fora ze slowem psychologia w nazwie i tam jest wiecej normalnych ludzi. Zal mi ciebie, bo to samo przechodzilam, tylko u mnie nie bylo alkoholu, ale tez rodzice sie na mnie wyzywali. Matka bardziej dlatego, ze na niej sie wyzywal ojciec i jej rodzice dali jej w kosc. A ojciec , bo byl furiat. Trzymaj sie. Sprobuje jeszcze zajrzec, ale teraz musze skonczyc prace 🌻

Gość gość
autorko: - oczywiście że to jaka jesteś, jak się zachowujesz, jakie masz negatywne i zakompleksione myślenie, wycofanie, problemy psychiczne i antyspołeczne zachowania - to wina rodziców, patologi w jakiej dorastałas i tego co np. wbijał ci ojciec do głowy. - co możesz z tym zrobić, znaleźć jakiegoś dobrego psychologa/psychiatrę chodzić na terapie grupowe gdzie są tacy jak ty i prostować ta skrzywioną psychikę, jaką zafundowali ci rodzice. - co mozesz jeszcze zrobić, uciec stamtąd i zacząć życie gdzieś daleko odcinając się od rodzinki. Wiem, brzmi przerażająco i nierealnie, ale jest do wykonania. Nie musisz jechać w ciemno na koniec świata, są wyjazdy do pracy legalne i sprawdzone zarówno za granicę (tam byś się szybciej dorobiła i miała potem tu na własne lokum) albo w kraju do innych miast. Dużo szukają dziewczyn w miejscowościach wypoczynkowych do punktów z pamiątkami/jedzeniem itp. - co do potliwości, to na tle nerwowy. Idź do dermatologa, są tabletki czy specjalne dezodoranty właśnie blokujące takie pocenie, a do tego przepisze ci coś na uspokojenie i to też zmniejszy potliwość.

Gość gość
znów to samo prowo. było jakiś czas temu, dokładnie ten sam tekst. nie czytajcie tego. zgłaszam do usunięcia

Gość gość
Dziewczyno, dlaczego sie nie wyprowadzisz? Wiesz o tym, Ze najważniejszy jest spokoj ducha? Uczyłaś sie słabo, bo nie miałaś warunków, czy chęci? Ale to jeszcze nic, nie kazdy ma zdolności do nauki i predyspozycje, Ale nie oznacza to, ze jest idiota i do niczego sie ne nadaje. Z tym problemem potu - to noże byc problem zdrowia, wiec radzę wybierz sie do lekarza i porób badania.

Gość gość
gość dziś znów to samo prowo. było jakiś czas temu, dokładnie ten sam tekst. nie czytajcie tego. zgłaszam do usunięcia x Ej nadgorliwa wtyrko, nawet jak było to skąd wiesz że prowo? Czytać mozemy i pomagać, a jak ty nie chcesz pomóc to chociaż nie utrudniaj i nie szkodź swoim "zgłaszam" do usunięcia, bo taki temat może jak nie jej to komuś innemu pomóc. Chcesz być tak "porządkowa" to zgłaszaj tematy chamskie, wulgarne, hejterskie i szkodliwe., a nie wołanie o pomoc.

Gość gość
Dziękuję wam dziewczyny za tyle wsparcia ile mi udzielilyscie , nawet nie wiecie ile dobra sprawiacie takiej udreczonej osobie która już myśli o najgorszym , pracuje za grosze i mało odkładam bo coś zawsze muszę dac mamie która sama nie ma , ale chce pojechać do Niemiec trochę zarobić i pójść gdzieś się pouczyć żeby nie robić fizycznie jak teraz ...

Gość mądralla a
poszukaj nawet na lotnisku ale w obsludze pasazerskiej, nie w sprzataniu, bo sie nie wyrwiesz z harowki. Mozliwe, ze jak sie zobowiazesz zdac mature o cie przyjma. O ile mieszkasz w takim miescie, ze tam jakies lotnisko jest.

Gość gość
Ja właśnie mieszkam na wsi daleko od miasta i dla mnie wydatek miesięczny na bilet to 250 zł , wiec mało z tej pensji zostaje : / a u mnie jest taka dziura ze nie ma pracy nigdzie

Gość gość
gość dziś Dobrze, najważniejsze żebyś miała plany na przyszłość i zaczęła działać, bo jesteś jeszcze tak młoda osobą, że możesz swoje życie odmienić, bo w dorosłość dopiero wkraczasz. Złe było, tego już nie cofniesz, ale to nie znaczy że masz się teraz poddać i zmarnować swoje życie. Wyjazd w inne miejsce może zdziałać cuda, uwierz jeśli znajdziesz się z daleka od tyrana ojca i w nowym miejscu, to tak jakbyś zaczynała z czystą kartą. Rozwijaj się, ucz, szukaj lepszej pracy, to tez pomaga. Powodzenia w 2018r :)

Gość gość
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa od was , muszę zacząć życie od nowa a jeśli mi się uda też będę starała się pomóc innym , którzy już nie mają siły żyć przez ciężkie doświadczenia

Gość gość
uwazaj przez te przezycia masz sklonnosc do brania na siebie za duzo. To typowe dla dzieci z dysfunkcyjnych rodzin. Pracodawcy lubia takie osoby, ale to niedobrze dla takiej osoby, ze pozwala soba tyrac i nawet tego nie widzi. Trzymaj sie 🖐️

Gość gość
jesli pracujesz poza miejsce zamieszkania, to nie placisz podatku od kwoty, ktora wydalas na bilety 250zlx12mies = 3000 czyli jesli przez rok kupowalas bilety imienne okresowe, to potracone zaliczki, ktore powinnas dostac z powrotem to 20%x3000 = 600zł. Moze jeszcze uda ci sie dosac fakture, bo bilety pewnie gdzies masz

Gość gość
A mnie kreci zapach potu kobiet,pisze zupelnie serio. Czasem udaje mi sie ublagac moją połowke by na dole sie nie podmywala ze 2-3dni. Moze to i chore ale to mnie wlasnie kreci jak nic innego