Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ucisk w klatce

Polecane posty

Gość gość

witam czy ktos ma pomysł co sie może dziac z moim organizmem? 3 dni temu mialem uscisk w sercu minąl po 1 dniu potem ucisk z serca przeniusl sie na cala klatke i najbardziej czuje go na srodku tak jakbym lerzal i ktos kładł na mnie kilogramy żelastwa, boje sie bo trwa to juz 2 dzien non stop 24/7 nie ustaje po niczym nie ma goraczki ani temperatury brak innych objawow, troche stracilem apetyt tylko, jem ale nie czuje głodu

Gość gość
zampnialem dodac mam 20 lat

Gość gość
na pogotowie czym predzej

Gość gość
jesteś pewny że wymagane pogotowie? problem w tym ze nie mam ubezpieczenia

Gość gość
hm... ? nikt tu diagnozy przez neta nie postawi, to może zrobić tylko lekarz. A te objawy to może być sporo rzeczy, albo ból na tle nerwowym/ stresowe, albo nerwica serca, albo jakieś problemy z przepływem krwi (czyli dostarczaniem tlenu) do komór serca, albo ... może i jakiś stan przedzawałowy. Chociaż brakuje jeszcze kilku objawów, ale są różne przypadki. Jeśli jesteś w miarę sprawny jedź na pogotowie niech cię zbadają (EKG/ciśnienie/elektrolity) jeśli czujesz się gorzej dzwoń po karetkę.

Gość gość
dodam że mam przepukline rozworu przelykowego moze zaczela dawac mi objawy? ale to dziwne ze teraz niby,..... troche zaczynam panikowac zle sie czuje

Gość gość
np. nie czulem sie zle do momentu az napisalem tego posta nagle zaczalem sobie sprawdzac puls i spanikowalem serce dziwnie drzalo i pojawil sie strach az ucieklem od komputera, wydaje mi sie ze sie zbyt nakrecam i to od stresu

Gość gość
powaznie nie wiem co o tym myslec musicie mnie zrozumiec, i powaznie nie mam ubezpieczenia nfz w tym momecie zadnego

Gość gość
kiedys lekarz mi powiedział że moge sie czuc jakbym dostawał zawału ale zebym nie panikowal bo to przepulkina ale czy na pewno? nigdy nie mialem tego objawu jak słowo daje

Gość gość
gość dziś A nawet chciałam napisać wyżej, że takie objawy też mogą być od jakiś zaburzeń pokarmowych, tzn. ucisk na żołądek, ciężkostrawne pokarmy, czy własnie przepuklina. Co do następnego wisu, oczywiście że nakręcanie samego siebie to rutyna u większości, więc luzik ;) bo pewnie nie raz masz takie ciśnienie i przeżyłeś, ale teraz panikujesz. Jeszcze jedna rada kup sobie ziołowe krople nasercowe i żołądkowe, tak ziołowe, żadnej chemii, zdrowe a szybko przynoszą ulgę i cuda działają. No i ostatnia rada wywietrz pokój, przyjmij pozycje w jakiej ci wygodnie, oddychaj spokojnie, puść sobie ulubiona muzykę czy film i ..... nie panikuj. A jesli naprawdę coś będzie źle, dzwoń po karetkę, mimo że nie masz ubezpieczenia - życie ważniejsze.

Gość gość
dzięki za rady