Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aparat ortodontyczny w wieku 30 lat

Polecane posty

Gość gość

Ktos zakladal sobie? Jest efekt czy juz za pozno w tym wieku? Da sie z tym chodzicz czy to meczarnia?

Gość gość
To zalezy

Gość gość
Hej, a dlaczego ma być za późno? W każdym wieku możesz założyć aparat i zawsze jest możliwość leczenia wady :) Ja sama jestem przed 40 już i założyłam aparat w zeszłym roku. Grunt to dobry ortodonta, który dobierze leczenie i aparat do Ciebie, wtedy nie będzie to męczarnia, choć wiadomo, że czasem poboli, no i bywa dyskomfort. Ja mogę takie sytuacje policzyć jednak na palcach 1 ręki :) A chodzę do dr Teodorczyk do Rock Your Smile w Wawie jak by coś.

Gość gość
wiek chyba nie ma takiego znaczenia czy masz 15 czy 30 lat. Trzeba się jednak zdecydowac na konkretny aparat. Aparaty estetyczne są gorszej jakości niż metalowe - urywają się skrzydełka zamków, trudno założyć ligatury/haczyki/wyciągi i co tam jeszcze popadnie. Metalowe są wytrzymalsze, mniejsze, dają ładniejszy łuk. Ale to kwestia indywidualnego wyboru.

Gość gość
Zgadzam sie że wiek nie gra roli :) Sama mam 37 lat i mam zamiar zacząć leczenie orto. Jestem na etapie wyboru lekarza, ale raczej wybiorę się do Rock Your Smile, mają tam naprawdę świetne opinie. A zależy mi na najlepszej opiece.

Dysponuję odpowiednim budżetem dlatego też poszukuje sprawdzonego ortodonty. Mam kilka pytań, gdzie w Łodzi założyć aparat ortodontyczny, czym się kierować wybierając najlepszego ortodontę? i na jaki aparat się zdecydować? Słyszałam, że metalowy jest najbardziej praktyczny. Wspomóżcie :)

Gość Aparatka87654
To nie prawda że aparaty estetyczne są gorsze. Sama taki noszę i ani razu nie odpadł zamek, w przeciwieństwie do metalowego koleżanki z pracy-o rusz jeździ do orto z awariami. Przede wszystkim to ortodonta leczy a nie sam aparat, więc jeżeli wybierzesz dobrego lekarza specjalistę ortodoncji (a nie dentystę co kurs zrobił a takich jest najwiecej) to możesz być spokojna, że używa najlepszych jakościowo zamków (metalowy metalowemu nierówny mimo że tego samego typu) i że nie zepsuje ci zgryzu. Estetyczny daje takie same efekty leczenia-niedowiarki niech popytają osoby, które takie noszą, albo lepiej niech sprawdzą wyniki badań na dużych grupach które są w necie. Jedynie o estetyczny trzeba nieco bardziej dbać i unikać bawiących przypraw jak curry czy kurkuma. Ligatury tak jak w każdym aparacie mogą ulegać przebawieniom to normalne. A i nie używać past wybieląjacych nie ważne jaki aparat.

Gość gość
jeśli noszenie aparatu ortodontycznego jest konieczne, to trzeba doprowadzić ząbki do porządku. Ja nosiłam mój aparat dwa lata i teraz zęby mam równiutkie jak marzenie! Polecam dr. Joannę Ślusiewicz! To świetny ortodonta. Przyjmuje w Łodzi. Warto skorzystać ze sprawdzonego i doświadczonego specjalisty. Jeśli nie wiecie jaki aparat wybrać to ona tak jak w moim przypadku w tym pomoże.

Gość gość
Ja na założenie aparatu ortodontycznego zdecydowałam się po 30 i żałuje, że tak późno...najlepsze lata mojego życia przechodziłam z krzywymi zębami...były drwiny, śmiechy chich...a teraz jak ktoś mnie widzi to mnie nie poznaje ( myślą, że coś sobie poprawiłam ha ha ). Ortodonta, który doprowadził mój uśmiech do kultury :) jest w lublinie na Leszczyńskiego w Centrum Stomatologii City-Dent (dawny Orto-Dent).

Gość gość
Jeśli chodzi o Warszawę, to zdecydowanie warto iść do Rock Your Smile. Ja właśnie tam leczyłam swoje zęby z "krzywizny" :) Tak żartobliwie nazywałam swój problem, po prostu zęby były krzywe. Teraz mam piękny, prosty uśmiech, jeszcze zrobiłam sobie wybielanie i już w ogóle jest pięknie :)