Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny w ciąży jak spędzacie dzisiaj Sylwestra

Polecane posty

Gość gość
W ciąży nie piją ale swoje dzieci owszem od małego uczą chlania tyn głupim piccolo. Ja swoim dzieciom nigdy nie kupię piccolo, po co mam im pokazywać jakie to chlanie jest fajne.

Gość gość
Piccolo truskawkowe - najlepszy szampan ever ;)

Gość gość
Nie piłam w ciąży i tez nie wyobrażam sobie żadnych symbolicznych lampek:-/ każda ilosc, jak pisała jedna z pan powyżej, każda moze zaszkodzić. Nie ma takiego pojęcia, jak bezpieczna dawka alkoholu w ciąży.

Gość gość
Ale papierochy i obżeranie sie byle czym, brak ruchu już nie szkodzą - prawda obłudnice ;-)

Gość gość
Większość lekarzy nie mówi, ze można pic alkohol w ciąży w małych ilościach na wszelki wypadek, jest mało badań na ten temat z oczywistych względów etycznych. Natomiast te, które się odbyły, nie pokazały negatywnego wpływu MALYCH ilości alkoholu na płód. Tak samo jak doświadczenia milionów kobiet na całym świecie (mieszkałam w dwóch krajach europejskich, gdzie jest to normalne). Problemem jest tez edukacja społeczeństwa, absolutnie nie powinno się przekraczać 1, max 2 unitow alkoholu jednorazowo - a 1 unit to np. 88ml wina. Wiele osób myśli, ze 1 unit = 1 kieliszek wina, a biorąc pod uwagę rozmiary dzisiejszych kieliszkow, może to skończyć się zle. Dlatego najprościej jest powiedzieć kobietom, żeby nie pily.

Gość gość
Ale u mnie, mimo tego co napisałam powyżej, byl szampan bezalkoholowy (ale wytrawny, nie dla dzieci - mega, można znaleźć w niektórych sklepach z winami albo przez internet) i jedzenie na wynos plus oglądanie fajerwerków z balkonu :)

Gość gość
Też mi się wydaje, że mała ilość raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Na pewno nie tak jak obżeranie sie byle czym, leżenie do góry brzuchem i tycie, jak to chyba z 50% Polek robi będąc w ciąży

Gość gość
Ja nie palilam ani przed ciążą ani w ciąży. Ostatni drink i kebab były 3 miesiące przed planowaną ciąża. Przez całą ciążę zdrowo się odzywialam i ZERO alkoholu. A te co piją sobie symboliczny kieliszek.... Coz głupich nie sieją sami się rodzą. Dla mojego dziecka to w sumie dobrze bedzie miało lepszy start, im więcej dzieci z dysfunkcjami i zaburzeniami tym lepiej dla niego

Gość rutrum_vel_nec
Święty Wyklęty Jan Cytrynian Sodu Ostatni Wcinał Duże Wypieki