Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mały dom

Polecane posty

Gość gość

Witam wiem że już taki temat był ale proszę że by ktoś się wypowiedział kto budował mały domek do 80m2 jaki jest koszt budowy aby zamknąć domek

Gość gość
koszt nie wiele się różni od większego najwięcej kasy idzie na piętro i piwnice więc polecam parterowy pamiętaj że potem możesz mieć trudności ze sprzedażą małego domu a różnie bywa więc polecam około 150m2 to optymalne oczywiście nie zapomnij o garażu

Gość gość
Planuję dom bez piwnicy.

Gość gość
stan deweloperski 200-350tyś może i więcej być zależy od projektu

Gość gość
ja za 150 metrowy dom z całkowitym wykonczeniem meblami i sprzetem dałam 420 tys. Taki mały domek bedzie duzo tanszy zwłaszcza jak bedziesz go budowac tzn systemem gospodarczym

Gość gość
Taaaa budowa większego domu nie wiele więcej kosztuje niż małego... Bzdura!! Mały domek to o wiele mniejszy koszt! 60 m to bardzo dużo, elektryka, hydraulika, podłogi, dach.. Wszystkiego mniej. Koszt ok. 200 tys. Mojej koleżance za tyle się udało,lacznie z wyposażeniem.

Gość gość
Działkę mam. A więc myślicie że za 110 tys z oknami i ogrzewaniem wybuduje surowy bez żadnych cudów. Pytam bo jak narazie nie mam pojęcia. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
110 raczej wątpię chyba że masz jakieś dojścia żeby taniej kupić materiały

Gość gość
Dojść może nie ale znajomi mają trochę pojęcie o budowie i trochę taniej może by wyszło niż firma miała by to robić.

Gość gość
gość dziś Taaaa budowa większego domu nie wiele więcej kosztuje niż małego... Bzdura!! Mały domek to o wiele mniejszy koszt! 60 m to bardzo dużo, elektryka, hydraulika, podłogi, dach.. Wszystkiego mniej. Koszt ok. 200 tys. Mojej koleżance za tyle się udało,lacznie z wyposażeniem. x Oczywiście że tak, plus podstawowa różnica w kosztach materiału i godzin robocizny.

Gość gość
Ok dziękuję za odpowiedzi. Muszę wszystko przemyśleć za nim podejmę decyzję.

Gość gość
80m" to nie taki mały, oczywiście że są i 500m" ale niedaleko mnie powstało takie osiedle właśnie z tzn. bungalowami, czyli "małe" bez podpiwniczenia. Z tym że rozwiązania architektoniczno-przestrzenne są tak fajne, że wchodząc do środka domek jest duży.

Gość gość
mysle ze 110 tys spokojnie ci starczy na stan surowy zamkniety

Gość gość
Też tak myślę. Robilismy obliczenia ale oczywiście nie mam dużego pojęcia o tym.

Gość gość
Jak ktoś ma doświadczenie proszę się wypowiadać.

Gość gość
a widzieliście projekty domów na stronie http://gamebodom.pl domy są fajnej bo nie za duże a jednocześnie pomyślane tak żeby rodzina dobrze się czuła